Доган: Не споделям упражняването на натиск спрямо Русия

"Евроатлантическа нагласа към Русия на мен не ми допада"
6 апр 2018 19:48,
95
Доган: Не споделям упражняването на натиск спрямо Русия
Снимка: Архив, Булфото

Почетният лидер на ДПС Ахмед Доган не одобрява натиска и силовите подходи спрямо Русия. Той обаче препоръчва тази оценка да не се превръща в политическата позиция на ДПС.

Това става ясно от речта на Ахмед Доган на рождения му ден на 29 март, публикувана от пресцентъра на движението "поради изключителния интерес на членове, активисти и съмишленици на ДПС, приятели и анализатори, медии и журналисти”.

"Актуалната евроатлантическа нагласа за отношението към Русия на мен не ми допада. Не споделям и това, което направи Русия по отношение на Крим, но не споделям и начина за упражняване на натиск спрямо Русия. Русия е твърде сериозна геополитическа реалност, за да се упражняват силови подходи към нея за решаване на критични политически проблеми. Препоръчвам Ви тази моя оценка да не се превърне в политическа позиция на ДПС. Защото ще ви обвинят в нелоялност спрямо евроатлантизма", казва Доган.

По думите му светът е твърде динамичен, много неопределен и непредвидим, много опасен и рисков.

"Другият случай стана актуален само отпреди няколко дена. Китай обяви, че сменя системата петрол-долар, долар-петрол, в собствената си парична единица: петрол-юан, юан-петрол. Ако не се постигне споразумение, вероятно към петрола ще се включат и други категории стоки в международната търговия, въпреки санкциониращите действия на САЩ спрямо Китайският внос с 3% мито.

В интернет вече има индикираща информация, че няколко страни са готови да минат на разплащане с юани, между които са Венецуела, Саудитска Арабия, вероятно и Иран..., Да не говорим за Русия...Тази ситуация я възприемам като създаване на условия за принудително коалиране с търговска и финансова мотивация. Но някой може ли да предвиди докъде може да стигне тази тенденция?", пита Ахмед Доган.

Според него опитите за имперски амбиции, независимо от кой край на света идват, създават предпоставки за "дестабилизация на политическия Логос на Планетата".

В речта си Доган добавя, че ДПС се е превърнала в модел за балансираща партия на Балканите.

"Съблюдаването и продуцирането на балансираща политика е въпрос на позитивна визия за света и много тежка отговорност. Дълбокият ни мотив за постигането на тази цел е запазването на Мира и гарантирането на Свободата и Демокрацията", заключва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
20
 
! Отговори
Доган хидроинженер преди 6 години
Доган е умен мъж и във философията и в хидроинженерството. Държи за България , защото никой друг няма да му пълни така джоба , както българина. Да са живи и здрави данъкоплатците.Той много добре го знае това. А иначе е патриот
23
12
 
14
 
! Отговори
Бай Оня преди 6 години
Аз пък не споделям упражняването на натиск от Русия към нас! Винаги са били срещу нашите интереси и винаги са ни пре-е-ба-ва-ли, независимо дали е Руска империя или СССР. Нека имаме нормалани, практични и взаимоизгодни отношения, а тия "признателности" да вземат да ги забравят, че ми писна от тях, щото в Освободителната война си оставиха ръцете, свършиха е най-некадърно, пре-еб-аха ни занапред завинаги. Няма за какво да им се кланяме, а ония грозни паметници на окупаторската ми тъ-па армия...
22
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В началото на т.н. "демократични промени" ходеше да се оплакваш в американското посолство , сега какво , обърна палачинката ли???
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 23, да бе Доган е проруски, премиерът про османски! Някой някога вярвал ли е?
20
10
 
15
 
! Отговори
ХАХАА преди 6 години
АЙДЕ МЕКЕРЕТА РУСКИ, КОЛКО НИСКО ПАДНАХТЕ, ДА ХВАЛИТЕ ДОГАН!!! ДЕТО ИНАЧЕ ГО ПЛЮЕТЕ...АБСОЛЮТНИ ПАЛАЧИНКИ СТЕ! ЗА ТВА НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА! НЕ СТРУВА! РЕСТО!
19
8
 
3
 
! Отговори
абе ейййй преди 6 години
До Агент Сава... ..не е ли ясно, че е по-добре да е Сава, от колкото Ахмед, Хасан, Осман и т.н.?!
18
9
 
18
 
! Отговори
Агент Сава... преди 6 години
Ахмед Доган / дългогодишен агент на ДС с псевдоними Сава, Ангелов, Сергей, / получи знака за лидерство Стефан Стамболов от Димитър Иванов /последният началник на шести отдел на Шесто управление на ДС/, който ръководи Института за изследване и развитие на лидерството в информационна среда. Самият факт, че допуснахме това 29 години след началото на прехода от социализъм към демокрация двама служители на ДС да се награждават взаимно с държавни награди, вместо отдавна да търкат пейките в затвора за техните злодеяния срещу България, показва че сме не народ , а ***...Докога ще търпим това?
17
9
 
9
 
! Отговори
от коментарите: преди 6 години
Соро соидите явно не търпят други като тях... ..само на тях е разрешено!?
16
5
 
12
 
! Отговори
ЕЛЕМЕНТАРНО Е.. преди 6 години
АМИ , .....НИКОЕ "ДЖУДЖЕ" , НЕ ВОЮВА СЪС СЪЗДАТЕЛЯ СИ ...."ДЯДО МРАЗ"!!!!НАЙ-ДОБРОТО "РУСКО СЪЗДАНИЕ НА ШПИОНАЖА В БЪЛГАРИЯ" --НЯМА ДА ПРАВИ ИЗКЛЮЧЕНИЕ ..Я...ХА,ХА,ХАААААААААААААААА.....??!!
15
6
 
16
 
! Отговори
ТОЗИ НАИСТИНА... преди 6 години
си повярва, че е някой! А той всъщност е никой! Кой те пита теб какво ти допада или не?
14
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЩЕ го пуснат от затвора. Като преди това е агент Сава.
13
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До рубладжийски партииТи знаеш ли че в България има 42 хиляди НПОта? И тях ли Русия ги финансира? Те са тук за да са сигурни че прехода до обезличаването на българският народ е завършен и такива като теб са платени със зелени хартийки без покритие.
12
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 9 ВИЗИЯТА НА ДОГАН Е ВСЕОБХВАТНА. СТАВА И ЗА ЕВРОПА И ЗА АЗИЯ. Важно е да се говори.
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 14 Не . -НАПРАВО си го пуснаха по заповед от БКП И КГБ.
10
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До рубладжийски партииКакто обикновенно в типичен евроатлантически стил, обвинения много но доказателства няма. Второ и най важно от всички тези партии които изброяваш коя по точно ни е управлявала и довела до най бедната и окаяна страна в Европа та не се сещам? Освен натовската фурнаджийска лопата на герберите по голям народен предател не виждам.
9
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време беше и Началникът на Бойко да се изкаже като последна инстанция по казуса.
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тук коментаторите май нищо не им харесва, а със сигурност не се гледат на огледалото! знаят са че са мързеливи недохранени ***.
7
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички са кадри на БКП. Разликата е че сега някои си смениха цветовете, като ГЕРБ, и станаха народни предатели поддържащи джендърите, грабежите и извращаването на българският народ. ДПС не е виновно за сегашното състояние на страната ни, те може да си имат техни интереси но не са главният играч. А защо да застават срещу Русия? Какво ви направи Русия на вас през последните 30 години?
6
3
 
17
 
! Отговори
Boko bo преди 6 години
Въпреки, че ДПС започна и дълго беше про-турска партия днес тя вече е по-скоро корпоративен играч. Доган независимо от всичко единствен има визия не от днес за вчера и реално анализира ситуацията разлика от много други. Вижте и тук. Личностни нападки щото няма аргументи. И все пак ДПС като цяла е паразитен елемент в политическата с-*** на България.
5
12
 
17
 
! Отговори
рубладжийски партии преди 6 години
Кратък списък на рубладжийските партии-eничapи:БСП, ДПС, Атака, АБВ, ВМРО и др.Рубладжии-лидери на партии:Корнелия Нинова(г-жа Лъжа), Ахмед Доган(агент Сава), Г. Първанов(агент Гоце), Рум.Петков(пикаещият във фонтани),Болен Сидеров(Рубльов),К.Каракачанов(агент Иван). Съвпадение е ли е, че преди 1989г. повечето са агенти на ДС - филиал на руската КГБ ?Рубладжии-псевдо социолози и журналисти:Андрей Райчев, Кольо Колев, Кънчо Стойчев, Валерия Велева, Петьо Блъсков, Татяна Буруджиева, Петър Волгин, Ив.Гарелов, Шаренкова,Явор Дачков