Доган: Не споделям упражняването на натиск спрямо Русия

"Евроатлантическа нагласа към Русия на мен не ми допада"
6 апр 2018 19:48,
95
Доган: Не споделям упражняването на натиск спрямо Русия
Снимка: Архив, Булфото

Почетният лидер на ДПС Ахмед Доган не одобрява натиска и силовите подходи спрямо Русия. Той обаче препоръчва тази оценка да не се превръща в политическата позиция на ДПС.

Това става ясно от речта на Ахмед Доган на рождения му ден на 29 март, публикувана от пресцентъра на движението "поради изключителния интерес на членове, активисти и съмишленици на ДПС, приятели и анализатори, медии и журналисти”.

"Актуалната евроатлантическа нагласа за отношението към Русия на мен не ми допада. Не споделям и това, което направи Русия по отношение на Крим, но не споделям и начина за упражняване на натиск спрямо Русия. Русия е твърде сериозна геополитическа реалност, за да се упражняват силови подходи към нея за решаване на критични политически проблеми. Препоръчвам Ви тази моя оценка да не се превърне в политическа позиция на ДПС. Защото ще ви обвинят в нелоялност спрямо евроатлантизма", казва Доган.

По думите му светът е твърде динамичен, много неопределен и непредвидим, много опасен и рисков.

"Другият случай стана актуален само отпреди няколко дена. Китай обяви, че сменя системата петрол-долар, долар-петрол, в собствената си парична единица: петрол-юан, юан-петрол. Ако не се постигне споразумение, вероятно към петрола ще се включат и други категории стоки в международната търговия, въпреки санкциониращите действия на САЩ спрямо Китайският внос с 3% мито.

В интернет вече има индикираща информация, че няколко страни са готови да минат на разплащане с юани, между които са Венецуела, Саудитска Арабия, вероятно и Иран..., Да не говорим за Русия...Тази ситуация я възприемам като създаване на условия за принудително коалиране с търговска и финансова мотивация. Но някой може ли да предвиди докъде може да стигне тази тенденция?", пита Ахмед Доган.

Според него опитите за имперски амбиции, независимо от кой край на света идват, създават предпоставки за "дестабилизация на политическия Логос на Планетата".

В речта си Доган добавя, че ДПС се е превърнала в модел за балансираща партия на Балканите.

"Съблюдаването и продуцирането на балансираща политика е въпрос на позитивна визия за света и много тежка отговорност. Дълбокият ни мотив за постигането на тази цел е запазването на Мира и гарантирането на Свободата и Демокрацията", заключва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
12
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
На снимката виждаме премиерът в сянка. :)
3
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Как ще му допада, като е кадър на КГБ и заплатката и до ден днешен му я плащат от Масква."Не забравяй, че прекаленият евроатлантик и на Богу не е драг, пък и лично Доган вкара Бойко в голямата политика, дори и първите му избори за премиер му ги спечели. Така че когато Доган не е съгласен, топ атлантикът Борисов също не е.
2
5
 
12
 
! Отговори
свидетель преди 6 години
ДПС са си партия с агенти на ДС- КГБ. Създадена е да усмири мюсюлманите след ВП.Вълкът козината си мени но верността към службите(които създадоха и мафията в България) -НЕ!!!
1
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как ще му допада, като е кадър на КГБ и заплатката и до ден днешен му я плащат от Масква.