Русия замесена в отравянето на Скрипал? Повечето българи не вярват

88% от обществото одобрява позицията на правителството по случая
6 апр 2018 20:50,
561
Русия замесена в отравянето на Скрипал? Повечето българи не вярват
Снимка: Архив, БТА

88% от обществото одобряват позицията на правителството по случая "Скрипал". 61% смятат, че по такива теми следва да има консенсус между основните партии, докато 35% предпочитат управляващата партия сама да носи полагащата й се отговорност.

Още по темата

Това показват резултатите от експресен сондаж на "Галъп интернешънъл" за общественото възприемане на българската позиция по случая "Скрипал", проведен между 3 и 4 април сред 801 пълнолетни българи.

Традиционно, у нас отношението към Русия е позитивно, а към него се добавя и влиянието на правителствената позиция върху общественото мнение. На този фон 81% не виждат реални доказателства за вината в ситуацията със Скрипал. За 6% от българите доказателствата до този момент са достатъчни.
 
Сондажът показва най-вече първите обществени инстинкти в казус със сравнително малко информация и с противоречиви сведения. Данните фиксират моментната картина в доста динамична среда, отбелязват социолозите. При липсата на яснота по случая, мнозинство от 52% смятат, че Западът е виновен за създалото се напрежение, докато 18% сочат Русия. 
 
Мнозинство от 54% възприема мнението, че случаят "Скрипал" е провокация срещу Русия, а 30% смятат, че действията след случая "Скрипал" са необходима мобилизация на Запада срещу нарастващата руска агресия. Останалите се колебаят.
 
Обществото е доловило и любопитната ситуация на единодушие на Борисов и Нинова и разногласие между Борисов и Цветанов. Например, 80% одобряват това, че Нинова поздрави Борисов за позицията му, а 13% са против това, а останалите се колебаят.

А когато избират между позициите на Борисов и Цветанов 81% избират позицията на Борисов срещу 5% - тази на Цветанов.

12% избират "нито един от двамата", а останалите се колебаят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


561
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
3
 
16
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 6 години
Щом са още живи е изтекъл срока на годност на т.н. отрова.
277
5
 
24
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Само промитите мозаци вярват в тази лъжа и англичаните ги направиха на ***....
276
30
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия замесена в отравянето на Скрипал? Повечето българи вярват ,ЧЕ ТОВА Е ТАКА!!!Русия замесена в отравянето на Скрипал? Повечето българи вярват ,ЧЕ ТОВА Е ТАКА!!!Русия замесена в отравянето на Скрипал? Повечето българи вярват ,ЧЕ ТОВА Е ТАКА!!!Русия замесена в отравянето на Скрипал? Повечето българи вярват ,ЧЕ ТОВА Е ТАКА!!!Русия замесена в отравянето на Скрипал? Повечето българи вярват ,ЧЕ ТОВА Е ТАКА!!!Русия замесена в отравянето на Скрипал? Повечето българи вярват ,Ч
275
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия замесена в отравянето на Скрипал? Повечето българи вярват ,ЧЕ ТОВА Е ТАКА!!!
274
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия замесена в отравянето на Скрипал? Повечето българи вярват ,ЧЕ ТОВА Е ТАКА!!!
273
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия замесена в отравянето на Скрипал? Повечето българи вярват ,ЧЕ ТОВА Е ТАКА!!!
272
6
 
31
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 6 години
Много занимателна беше тази смехотворна суета ,как да харзулнат на Русия едно псевдо отвяне.Очаквах повече от британските служби.На времето как ни харзулнаха Георги Марков,след като вече беше станал безполезен и ние го направихме знаме на демокрацията, кротко ликвидираха лейди Ди, почерпиха Литвиненко с малко полоний, а сега решиха с цел укрепване на англо саксонския свят, както и затягане на неолибералните редици от сервилници да имитират някаква пародия на отравяне ,което да пробутат на Москва
271
35
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тактиката Русия да ликвидира неудобни хора е много стара.Като се почне от Троцки, Г.Марков, Литвиненко, Немцов и т.н.За случая Скрипал доказателствата са достатъчни за Франция,Италия,Германия,Испания,Македония, Молдова, Грузия и т.н. но.....за България не са ?
270
11
 
36
 
! Отговори
haha преди 6 години
Русия замесена в отравянето на Скрипал? Повечето българи не вярват._____________________________________________________________Българите може да са всекакви но не са ***.и ... Точна реакция.
269
10
 
17
 
! Отговори
haha преди 6 години
Русия замесена в отравянето на Скрипал? Повечето българи не вярват._____________________________________________________________Българите може да са всекакви но не са ***.... Точна реакция.
268
7
 
28
 
! Отговори
eddim преди 6 години
ВВС съобщава:Тереза Мей е бременна!Радио Ереван звъни и пита колегите от ВВС.СамоПутин ли е виновен или всички руснаци?
267
12
 
2
 
! Отговори
До 315 преди 6 години
Малко икономика.6 милярда долара е смешно малко за САЩ.Виж същата статистика с Германия.Тя е по голяма от цялата икономика на Русия.Но ти чети
266
25
 
7
 
! Отговори
Горчи преди 6 години
И малкия растеж на руската икономика се стопи през месец март.Трудно е да седиш на злато и да го превръщаш в кал , но Путин геройски се справя.Даже много е задобрял в занаята , след Италия скоро и Мексико ще ги задмине по БВП.Но олигарсите са спокойни , те се множат и това е важното за Русия.Бедна била , я виж колко олигарси милиардери има , какво сте зяпнали в гладния народ , какво е тук един човек или народ-нищо.
265
12
 
1
 
! Отговори
Трак до 311 преди 6 години
Човек нямал избор дали да е образован или не.Моля , да не обърка думата човек с руснак.Ти за стипендии чувал ли си.А дали познаваш и един руснак.Май не
264
3
 
0
 
! Отговори
До 311 преди 6 години
Само че аз не лъжа.Да няма такъв институт , но има такова изследване , а аз просто не му помня името.
263
24
 
5
 
! Отговори
Русофил преди 6 години
Ердоган ще ви покаже как се разделя България на руска(княжество) и турска(румелия) провинция.Едно време Стамболов ни спря , но сега с Бойко , Доган , Нинова и Волен даже и името ще ви сменим , от България на задунавска Росия.Какво се дърпате , нали мразите Европа и обичате Русия.От диваци ви правиме крепостняци.Скоро ще забравите тази лоша дума България.Само Росия и Путин.Долу Левски и Ботев.
262
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
309, как мислиш, дали ще започна да се обяснявам на някакъв елементарен лъжец:)???? Отговор - едва ли... Човек няма избор за това да е образован или не. Но да лъже или да казва истината е изцяло в негова власт.
261
0
 
6
 
! Отговори
До 308 преди 6 години
Недей да съдиш , без да знаеш.Как пък разбра , че тези хора се кланят на коли и пари.Всеки който не разбира , че парите са нещо маловажно е лишен от щастието да бъде свободен.Но не си мисли , че нарцисизма не те ощетява духовно.
260
0
 
3
 
! Отговори
До 307 преди 6 години
Не аз , а Галъп Интернешанал лъже и плагиатства на богато.Щом си толкова начетен , защо вярваш на една фалшива социологическа агенция.Кажи де
259
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такъв институт не съществува, нито има подобно изследване! Вече лъжеш най-пpocташки...