Срещата на върха ЕС-Западни Балкани ще бъде успешна

Друга алтернатива няма, каза евродепутатът Андрей Ковачев
6 апр 2018 22:10, Василия Пейчева
13

3511 гледания   |  Още видео
Срещата на върха ЕС-Западни Балкани е в ход, тя ще се състои и ще бъде успешна. Друга алтернатива няма. Това заяви в студиото на "Денят ON AIR" евродепутатът Андрей Ковачев по повод заплахите с бойкот от Сърбия, Румъния, Кипър и Испания заради участието на Косово и присъствието на неговия президент Хашим Тачи.

Интегрирането на Западните Балкани в ЕС е най-важният приоритет на българското европредседателство на Съвета на ЕС и подобен бойкот би бил предизвикателство пред българската дипломация.

"Всички тези държави от Западните Балкани искат членство в Европейския съюз и работят за него. Има най-различни възможности и механизми всички страни да бъдат задоволени, затова е повече от ясно, че по един или друг начин те ще вземат участие в срещата на върха на 17 май", коментира още евродепутатът.

Пред Bulgaria ON AIR Андрей Ковачев подчерта, че е изключително изненадан от думите на Вучич, който преди дни заяви, че не очаква добри новини за Сърбия, тъй като той е президент на страна, която иска да се присъедини към ЕС и твърди, че прави всичко възможно това да стане реалност.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Срещата за Западните Балкани ще бъде успешна задължително след успешната среща за Източните Балкани . Колко жалко , че Електоратът няма право да ви санкционира . В противен случай санкции до дупка . Не разбирам - Хашим Тачи - държавник .
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хашим Тачи-змията е бивш лидер на незаконната терористична организация АОК.Един от най-големите трафиканти на хероин и човешки органи в света.Благодарение на САЩ оглави непризнатата от всички държави територия Косово.Нормално е да има бойкот на тази среща от страна на другите държави.Борисов се провали във Варна,ще се провали и тук.На никой не му пука за Борисовите амбиции.
11
0
 
4
 
! Отговори
не вярвам преди 8 месеца
Не говорете в бъдеще време. Така някога комунистите говореха в бъдеще време. Направете срещата и тогава кажете, че е успешна. Само че, без да съм пророк, ще кажа, че няма да е успешна, защото всичко, с което се е захванал Борисов е пълен провал.
10
8
 
7
 
! Отговори
Майка България преди 8 месеца
Сърбия и Русия винаги са ни нападали в гръб това са подмолни нации и не може да им се има доверие
9
2
 
8
 
! Отговори
юбералес преди 8 месеца
До Ghost
Разкажи ни още за руската военна база в Ниш, че ми стана забавно.
8
9
 
5
 
! Отговори
Ghost преди 8 месеца
Сърбия може и да не влезе в ЕС, но в Сърбия има руска военна база в Ниш. Ще има още две - една в Южна Сърбия и една на запад. Европа е в клещи - Сърбия и Калининградска област. От друга страна, Ердоган каза точно и ясно, Косово няма да го бъде независима държава - пълно е с гюленисти, т.е. терористи.
Бързо ще се разберат с Русия Косово да си се върне в Сърбия и ЕС е безкрайно безсилна да се противопостави. Най-много една две декларации. Даже Германия не признава Косово.
7
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сърбия няма място в ЕС.
6
3
 
8
 
! Отговори
До 5 преди 8 месеца
Подкрепям мнението!
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Колкото беше успешна срещата във Варна, толкова и тази.

Ялова ще да е!
4
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Този Андрей Ковачев не е ли оня дето получаваше пари от Сорос и бягаше от разобличаващите го журналисти?
3
2
 
12
 
! Отговори
Бае ви Герги, преди 8 месеца
ако не е успешна, журналистите от свободните български медии ще докажат че е!
2
3
 
15
 
! Отговори
пес преди 8 месеца
Ковачът, за да не си гори ръцете кога вади горещо желязо от огъня, ползва клещи. Големите от ЕС ни ползват за горния инструмент, за да могат да се доберат до природните богатства на западните балкани без да си цапат ръцете. После ще инвестират, за да ги извлекат и да приберат лъвския пай, а местните ще живеят в западналите балкани
1
3
 
16
 
! Отговори
успешна, но? преди 8 месеца
за кого?