Музей, а не затвор: Престъпници на свобода, а действие – никакво

Ренета Инджова: Затворът да бъде обявен за музей!
Обновена: 9 апр 2018 11:04 | 9 апр 2018 11:00,
29


Въпросът със затворите в България е еманация на цялостната ни система. Бягството от Софийския такъв е демонстрация на липсата на институционалност. С населението може да се прави всичко пред очите му и му се казва: "Ние ще освобождаваме тези, които са престъпници и вие няма да направите нищо!"

Такива бяха думите на бившия министър-председател на България Ренета Инджова, която направи своя анализ за делниците и празниците в държавата в студиото на "България сутрин".

Още по темата

Тя риторично попита наистина ли се шокираха хората, че всичко е възможно да се случи в страната?

Оказа се, че никой в Централния софийски затвор не успя да спре двама опасни престъпници, които въоръжени напуснаха през парадния вход мястото за лишаване от свобода. Опозицията реагира и поиска оставки на министри, а управляващи им отвърнаха с поредната порция локални сюжети с прозвището "гейт".

"В забързаното очакване на Великден българите се притесняваха да не би някой от избягалите затворници да ги хване и да помрачи празника му. През времето, в което още се издирват двамата, най-вероятно Софийският затвор трябваше да бъде обявен за музей - отворен непрекъснато, едновременно място за лишени от свобода, както и за свободно посещение", посочи гостът на Bulgaria ON AIR.

Вместо да влизали по тайни канали оръжия, проституция - всичко необходимо за един затворник, всичко това можело да стане в един прозрачен и публично открит достъп, продължи със сарказъм Инджова.

Според бившия премиер затворът е една трудова терапия, която пък може да се приложи и върху цялото българско население. "Тогава няма да се налага болниците да посрещат толкова много преяли", отбеляза тя.

Според Ренета Инджова българската публика не разбира, че местата за лишени от свобода могат да бъдат и логистични центрове на организираната престъпност.

"Ще освободят началника на затвора, но това може също да е планирано", заяви гостът на телевизията, който подозира вероятността избягалите престъпници да са "освободени, за да извършат някаква поръчка".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
2
 
! Отговори
Sadjak преди 6 години
A zlatnite eksponati ot tasi kolekcia otkrivat panairi i doplomaticheski misii, muzei po sveta... :-)
25
5
 
18
 
! Отговори
Chuckil Berryl преди 6 години
Bravo Gospoja Reneta Indjova. :-)
24
11
 
1
 
! Отговори
Гергин Смока преди 6 години
Лaпaтe ли ***?
23
0
 
14
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Музей, ама да не ти се налага да си от "посетителите" в него !Нито от работниците вътре.Българските затвори са от 18 век. Който не се е сетил да съди България за условията в тях, той не е спечелил делото. Факт !Всъщност, каквато ни е държавата, такива са ни и затворите.Затворите са лоши ... Хората затова бягат от тях.От хубавото никой не бяга. :)
22
0
 
19
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Хубав е музея, какво толкова. И доволен и усмихнат персонал с повишени заплати те чака вътре.
21
2
 
25
 
! Отговори
Зайко-Байко преди 6 години
Телевизионните прояви на "Тиквоций Едно" ,нещо май секнаха? Къде е малката мутра Маринов , накичил неандерталската си фасада с очилца, за да пунктира интелигентно излъчване, но само като си отвори устата започва, като боса си: дадохме, осигурихме, взехме наредихме, отпуснахме и да не забравяме АЗ или НИЕ! ОПГ ГерП, не може да се справи с едни затворници, срам, вън от власта, сега и завинаги!
20
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ренета Инджова е една много достойна жена,през нейното управление,престъпниците избягаха навън,затова сега мете входове,а не е в парламента,защото не се връзва с мафиотското управление и статуквото.
19
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Браво!И какво сътвори тази женица като премиер на страната? Какво добро направи като "най-истински" политик? И като я махнаха от премиер , я направиха шеф на НСИ/сещай се какви слагат точно на това място/, но и там не и се получи.Изобщо дялан камък-където и да го сложиш все пречи! А че чистела входа си, самата тя го прогърмя по телевизията.В България не и харесва, в САЩ не и харесва, ами да опита в Армения тогаз, може там да размитат за нея. Аман от бивши величия блещещи се от синия екран!
18
4
 
10
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Седем пъти молих се на Бога.Седем пръти в Дявола се вричах.А народните пари изядени,от новите комисии фалшиви.
17
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скрили са се в Банкя, зад магнолиите на мутрата.
16
2
 
7
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Седем свещи аз сега запалих.Седем пъти люто съм проклинал.Търсят, тъй че да не ги намерят,и така е дълго от години.
15
1
 
14
 
! Отговори
Илиянчо от Соло преди 6 години
Тук съм и брятата са тук и още няколко издирвани.Събрали сме се .Сега готвим Южно Африканско парти в чест на новопристигналите Пелов и Колев.Наздраве!
14
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прокуратура, съд и адвокати първо се опитват въобще да не ги вкарват в затвора, но ако стане грешка или ги вкарат заради натиск на общественото мнение, явно има и друг вариант. Къде е оня Илиянчо? Още го търсят.
13
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Престъпността е най-стабилният, бързо и устойчиво развиващ се, доходоносен отрасъл у нас.
12
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютно права е Ренета Инджова! Назовава нещата и проблемите с истинските им имена! Много качества има тази дама в съчетание с твърд и силен характер!
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
струва ми се че 90% от убицийте не престояват повече от 4-5 години в затвора. мой познат за торба трева получи 8 години и лежа 6 и половина.
10
4
 
33
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Ренета Инджова е най-истинският политик, който сме имали някога. Просто бързо я премахната от политическата сцена, защото видяха, че при нея няма "шменти-капели", "твой - мой", "калинки - малинки". Четох някъде, че мете входове... Без коментар!
9
2
 
25
 
! Отговори
МАФИЯ преди 6 години
Вчера изтече новина че Гражданин е видял затворниците - във вилна зона , във вилата му .Обадил се човека на 112 и чакал - след 15 минути видял че те бягат , Полицията е притигнала след 1 час ?Явно имат Логистика от 112 или МВР .Интересно ми е ЗАЩО МВР иска тези хора да са Защитени ?
8
1
 
35
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Затворите в България освен че са Логистични центрове на организираната престъпност са и една социална мрежа за запознанства и справочник за бизнес контакти.Влизайки там ти вече разполагаш с необходимите криминални връзки да си направиш фалшиви документи ,да си намериш партньори в наркотрафика ,да намериш поръчкови убийци и така нататък.И всичко това без да се лишаваш от елементарните човешки нужди като Алкохол ,телефон ,телевизия ,интернет,жени както и ножове и пистолети.Просто Идилия!!!
7
5
 
32
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 6 години
Борисов е политически труп .Трябва да се *погребе* и да идват нови и млади политици .Справка - Плевнелиев .