Мизерни хотели с 4 звезди? Вече не, инспекторат ще ги следи!

Ангелкова недоволна от КЗП, не й сигнализирали за проблемите
15
Мизерни хотели с 4 звезди? Вече не, инспекторат ще ги следи!
Снимка: Булфото, архив

С промените в Закона за туризма стартира създаването на туристически инспекторат, който ще проверява спазват ли се изискванията, след като даден хотел е бил категоризиран. Това съобщи ресорният министър Николина Ангелкова на оплакванията от лоши условия в редица хотели у нас.

Още по темата

Тя обясни, че инспекторатът ще се грижи само за последващия контрол, след като един път е бил категоризиран даден хотел. Според нея в момента явно има пропуски в контрола.

Ангелкова коментира пред Нова тв казуса с мизерията в тризвезден хотел в Чифлика, който от 4 април вече е затворен.

Тя уточни, че за да се отнеме категорията на един хотел, Комисията за защита на потребителите трябва да подаде искане за това, а в конкретният случай и до ден днешен не е получено такова искане в Министерството на туризма.

"Според мен слабото звено е в КЗП. Те трябва да ни сигнализират. Ние не знаем кои са много от хотелите и затова разчитаме на сигналите. В момента ние чакаме някакъв друг орган да ни сигнализира, ако реши, за да можем да стартираме процедура за отнемане на звезди", изтъкна тя и допълни, че в Министерството на туризма вече действа телефон за сигнали и нередности по хотелите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АНГАЖИРАХМЕ СТАЯ 4 ЗВЕЗДИ НА МОРЕТО МИНАЛАТА ГОДИНА. ОТИВАМЕ, ДАВАТ НИ КАРТАТА И КАТО ОТВАРЯМЕ ВРАТАТА НА СТАЯТА В БАНЯТА ЕДНА ПРОСТОТИЯ ОТ ПЕРСОНАЛА СЕ КЪПЕ ВЪТРЕ. ПОГНУСИХ СЕ.АНГЕЛКОВА ДА КАЖЕ ДАЛИ ТОВА Е НОРМАЛНО.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е тези звезди мислех че се заслужават, а не се пишат по желание?крайно време е някой уреди да не ги броят ако не са в определена норма.стар телевизор нищо хващаш, за какво ми е в стаята? или пък няма нито един контакт да си заредиш телефона. Редовно няма вентилация в баните... това от последният месец 2 хотела, на рецепцията само любезно се усмихват и "ще предадат" на кого и те не знаят.Банско миналата година - готина стая, 2 мини хладилника, 2 телевизора и нищо не работеше....
12
0
 
4
 
! Отговори
Мен преди 6 години
МДам ще проверяват по същия начин както проверяват за пушене по заведенията.... Лично пусках няколко пъти сигнали и винаги нищо не откриваха, а в дупките се пушеше постоянно
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как и да го гледам, Ангелкова е доста проста!
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И като съм почнал - Подбор на персонала, може би ? Искате ми по 180 лева на стая, а някаква долна сeляна на рецепция ми казва "Ко ШИ икЪти, уа гуспуине" ...
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
4 Звезди в България са шега. Малко повече от хостел в някой други страни. А 5 звезди, който ги имат доста по моретата, нямат нищо общо с 5 звезди, които може да намериш из София, пък камо ли в пъшужди страни, където максимума също е 5 звезди.
8
0
 
23
 
! Отговори
Препоръка преди 6 години
министърката може да отвори Букинга и спокойно да си прочете коментарите за хотелите - смраддта и мръсотията, грубото отношение - са повсеместни , но особено изявени по Бетономорието.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Инспектората с другите от КОЛЕКТИВА се следят и се контролират в кражбата.
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Инспектората е неразделни част от КОЛЕКТИВА на хотелиерите. И заплатата се дава само като е послушен.В страните от ЕС ХОТЕЛИЕРСТВОТО Е УСЛУГА И Е ОТ ЧАСТНИЦИ. САМОКОНТРОЛА Е ВЕРНИЯ ПЪТ.
5
2
 
24
 
! Отговори
Лора преди 6 години
Като че ли някой им вярва на инспекторите. Това подкупно племе. Срещу пари и на сламена колиба ще дадат 5 звезди, а локвата пред нея ще регистрират като спа. Жадните и алчни хотелиери по Черноморието нищо не може да ги накара да подобрят услугата.
4
1
 
17
 
! Отговори
Григорий Распутин преди 6 години
Много не се следете,че накрая може да вземете да се хванете)))))Блаженни са вярващите)))По оплетени са тея и от свински черва.
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Инспектори ще следят? Айде бе, сериозно?
2
0
 
30
 
! Отговори
Възмутен преди 6 години
Защо КЗП да ви подава сигналите? Лицензиращият орган КЗП ли е? Който е издал лиценза той да следи и инспектира и стига сте чакали някой да ви подаде сигнал! Вдигнете и задниците и отивате изневиделица на място да проверявате! Егати смотаните оправдания...
1
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
михова конова е по заслужила от нас приятно изкарване на морето на партито и на тем подобни мероприятия ние не сме достоини за вас а вие сте срам за нас