"Токов удар" в сметките?! Не, държавата е на мястото си, увери Петкова

Смяната на собствеността на ЧЕЗ нямало да повиши сметките
66
"Токов удар" в сметките?! Не, държавата е на мястото си, увери Петкова
Снимка: БТА

Енергийният министър Теменужка Петкова заяви, че хората трябва да бъдат спокойни за цените на тока, защото те се определят от регулатора, а не от дружествата.

Още по темата

По думите й смяната на собствеността на ЧЕЗ в България няма да промени цената на електрическата енергия, предаде БТА.

Всяко едно от предприятията е в правото си да предяви искания за цена, но КЕВР има последната дуама за това, напомни министърът. По-рано шефът на регулатора Иван Иванов заяви, че всички дружества искат увеличение на цените, но комисията няма да допусне значителен ръст.

Според Теменужка Петкова по отношение на сделката за ЧЕЗ е била създадена ненужна обществена истерия.

Тя обясни, че сигурността на електроенергийната система не се определя от собствениците на тези дружества и затова няма опасност за енергийната сигурност на страната при смяна на тяхната собственост. Освен това, по думите й, регулаторът също следи това, защото енергийните дружества изпълняват дейност, която е лицензирана при КЕВР.

"Държавата си е на мястото и хората трябва да бъдат спокойни", увери Петкова, след като откри енергийна конференция.

Министърът коментира и договорите с американските централи, като припомни, че през 2013 г. бившата ДКЕВР е сезирала ЕК за това, че според тогавашната комисия е налице нерегламентирана държавна помощ по отношение на двата дългосрочни договора. Започналата тогава процедура продължава и до днес.

Поради тази причина са започнали разговори с двете централи. Тя изрази увереност, че при конструктивни преговори ще се стигне до най-добро решение за страните.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 2013 са сигурни, че мариците ни ограбват, но тепърва почвали преговори с тях !?! Евала Бойко, евала Винету !-------a казаха ли ви че за да се прекратят договорите държавата трябва да плати маааалко над3 млрд лева ?
56
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая на снимката не беше ли приятелката на Гинка от Пазарджик.Между другото защо никъде не се пише, че Теменужка също е от Пазарджик.И защо беше целият театър, който Тиквата разигра с уж оставката на Темунжка.А че Гинка е само мюре е повече от ясно.Истинските собственици зад нея са Собственикът на ГЕРБ и прасеподобният му бизнес-партньор. Както и една симпатична баннкерка, известна с лекото си поведение.
55
2
 
13
 
! Отговори
Гигават преди 6 години
Тази Гинка Петкова ли беше ? Или Теменужка Върбакова !
54
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще ви доят не само ЧЕР, а и останалите...
53
2
 
11
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Тая нали подаде оставка ???!!!
52
2
 
9
 
! Отговори
Бай Шиле преди 6 години
Няма мърданеВсичко е разчетено..Ще спреш да плащаш сметки,но идва тормоз от създадените за тази цел ЧСИ, а те не си поплюват.Най-лесно е да ти запорират заплата или пенсия,ако нямаш пари в банка.
51
2
 
11
 
! Отговори
Бай Миле преди 6 години
На въпроса как Гинчето ще върне кредита ако не вдигне цената то отговора е много *** цената на тока в момента е много висока, дружествата лапат яко, отделно се и краде...Решение на въпроса масово спиране на плащанаето на сметките!
50
2
 
3
 
! Отговори
*%* преди 6 години
Е тая е любима персона на ГКотев. Прочете блока му, интересно е!
49
2
 
14
 
! Отговори
А ГЪРЦИЯ ЩЕ ПОЛУЧИ преди 6 години
ЗА ГЪРЦИЯ Е ГЛАСУВАНА ПОМОЩ ЗА ФИНАНСОВО ПОДПОМАГАНЕ НА "БЕДНИТЕ" ЗА ПЛАЩАНЕ НА ТОКА?!? НА ГЪРЦИТЕ В КРИЗА И МИЛИАРДНИ ДЪЛГОВЕ ЕС ГЛАСУВА ФИНАНСОВО ПОДПОМАГАНЕ ЗА КОНСУМИРАНИЯ ТОК ОТ БЕДНОТО НАСЕЛЕНИ, НА КОЕТО НИЕ "БОГАТИТЕ" БЪЛГАРИ СЛУГУВАМЕ И ИМ ПРОДАВАМЕ ТОКА ПО-ЕВТИНО И ОТ НА НАС САМИТЕ
48
2
 
12
 
! Отговори
зор преди 6 години
Още сделката не е оформена,а взеха да удвояват цената на тока.Имат неукротим сърбеж по ръцете,но си бият автогол.
47
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе в искането до КЕВР от март месец още, крито от обществото пише други неща. Увеличение на нощната с 51,08%, на дневната с 27, отделно искат увеличение с доста високи % на таксите за разпределение и пренос. Писмото го има публикувано вече на множество сайтове, а форумци са изчислили, че Гинчето ще изплати кредита за 18 месеца.
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая май послъгва.А как кака Гинчи ще връща кредити ако не увеличи тока?
45
2
 
9
 
! Отговори
OOOOOOOOOХ... преди 6 години
ТЕМЕНУЖКЕ,ЗАЩО НЕ СИ ГЛЕДАШ ЧЕРПАКА АМИ СЕ ПЪХАШ МЕЖДУ ШАМАРИТЕ - ТИ ЩЕ СИ ВИНОВНА НАКРАЯ НАЛИ ЗНАЕШ ЧЕ НА НЯКОЙ РЪКОВОДИТЕЛИ ВСЕ НЯКОЙ ИМ Е ВИНОВЕН
44
2
 
15
 
! Отговори
Mirko преди 6 години
От 2013 са сигурни, че мариците ни ограбват, но тепърва почвали преговори с тях !?! Евала Бойко, евала Винету !
43
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз съм на 64 години по скоро вярвам на оная си работа че няма да ме подведе отколкото на лъжите ви
42
2
 
12
 
! Отговори
Теменужката на Боко преди 6 години
До Анонимен 30 Продажна е администрацията, ход на БиБи, купи ги. Теменуга сега ще се моли на дружката си Гинка, и това се води министър, подметки на БиБи
41
2
 
20
 
! Отговори
Тая смешница преди 6 години
ли дава държавна гаранция за тока, дето си хвърли оставката, пък после Боко я върна да замазва че Гинка била един път. Гнус ме е да го мерна даже тия нахални простаци дето са яхнали държавата и ни правят на оборски тор. Тази трътла да се покрие поне, ако има грам срам!
40
16
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
дръжайето си е на мястото, ама на братушките не им излизат сто милиарда бюджетни. стегайте се, задунайчане
39
2
 
27
 
! Отговори
Анон 18 преди 6 години
Коя държава? Тая на тиквите ли? Тая дето си променя по 5 пъти на ден позицията за жизненоважни въпроси. Коя е тази държава? Това държава ли е? ДА! Това е държавата на неузрелите тикви с прогнила тиква за премиер
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страх лозе пази.