"Токов удар" в сметките?! Не, държавата е на мястото си, увери Петкова

Смяната на собствеността на ЧЕЗ нямало да повиши сметките
66
"Токов удар" в сметките?! Не, държавата е на мястото си, увери Петкова
Снимка: БТА

Енергийният министър Теменужка Петкова заяви, че хората трябва да бъдат спокойни за цените на тока, защото те се определят от регулатора, а не от дружествата.

Още по темата

По думите й смяната на собствеността на ЧЕЗ в България няма да промени цената на електрическата енергия, предаде БТА.

Всяко едно от предприятията е в правото си да предяви искания за цена, но КЕВР има последната дуама за това, напомни министърът. По-рано шефът на регулатора Иван Иванов заяви, че всички дружества искат увеличение на цените, но комисията няма да допусне значителен ръст.

Според Теменужка Петкова по отношение на сделката за ЧЕЗ е била създадена ненужна обществена истерия.

Тя обясни, че сигурността на електроенергийната система не се определя от собствениците на тези дружества и затова няма опасност за енергийната сигурност на страната при смяна на тяхната собственост. Освен това, по думите й, регулаторът също следи това, защото енергийните дружества изпълняват дейност, която е лицензирана при КЕВР.

"Държавата си е на мястото и хората трябва да бъдат спокойни", увери Петкова, след като откри енергийна конференция.

Министърът коментира и договорите с американските централи, като припомни, че през 2013 г. бившата ДКЕВР е сезирала ЕК за това, че според тогавашната комисия е налице нерегламентирана държавна помощ по отношение на двата дългосрочни договора. Започналата тогава процедура продължава и до днес.

Поради тази причина са започнали разговори с двете централи. Тя изрази увереност, че при конструктивни преговори ще се стигне до най-добро решение за страните.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еееех,какви мисли ми се мяркат из главата,като видя подобни бели,но мноого нагли и самозабравили се от навеждане и крадене бели птици,последните три десетилетия.Язък за родината и народа ни.
16
4
 
9
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
Да не дръпнат шалтера само
15
6
 
19
 
! Отговори
Герберастия преди 6 години
Най-добре Овчаров да идва с гегата и да им разчисти бакиите на всичките тези "енергийни експерти".
14
2
 
8
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Andreshko,другарите от герб,дали няма и на клозетните чинии,чипове да сложат,те тогава ,тези с разстройство,трябва да си помислят,че ще цапат екологията,по често,от тези със запек.
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До AndreshkoТоя пък. Кой ще чака до есента? Идват индийците и вдигат тока, а мие плачкаме. Някой да каза нещо за ядрения удар на американците по сметките ни с техните централи? Не, разбира се. Иначе как трабантчето на Паси щеше да е в музея.
12
2
 
23
 
! Отговори
Тиминужка преди 6 години
Вижте кво - Гинчето ми обеща (нали сме приятелки) - да не дига цената поне месец. Това не е ли нещо? Готова е дето се вика само на 100% печалба да работи от скромност. Следващия месец обаче - всичко по реда си, печалбата требе да е поне 400%. Пазарна икономика - нали така ?
11
2
 
22
 
! Отговори
Валентин преди 6 години
"По думите й смяната на собствеността на ЧЕЗ в България няма да промени цената на електрическата енергия"Ако трябва ще я сменят, но "кредитът" на Гинка ще бъде изплатен с лихвите. Ще гадаеме ли от кого?
10
2
 
17
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Ето от къде ще дойдат парите. Венетки с чип, който ще показва замърсяване и съответно глоба...Ще измислят и още други дивотии и като не се изпълняват отново глоба,а за повишаване на електроенергията ще говорим на есен,нали пилците се броят на есен...
9
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 7 мисля , че тя е по качествена от предишните.
8
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА-ХА-ХА !Прав си. Само че пенсионерите са внасяли цял живот и сега не могат да си получат инвалидност заради слепи инвалиди, дето карат таксита.А да се чуди човек защо някои (вече мнозинства) получвават повече от тези, които са работили и са ги издържали цял живот?!
7
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой вярва ли на таз калинка-малинка?!
6
3
 
35
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
В държавата почти не остана нищо за крадене ...Еврофондовете пресъхват след 2 години, а всяка следваща са все по-оскъдни от предходната.Работеща икономика НЯМАМЕ. Факт !Пенсионерите се увеличават и трябва да им се плащат пенсии. Инвалидите също. Народът е болен и нетрудоспособен. Младите основно са от онова малцинство, което не обича да работи и чака да получава наготово или да открадне.Откъде да събира пари властта ?От увеличение на данъци, на сметки, на глоби.Това ни чака занапред !
5
2
 
20
 
! Отговори
Ритон преди 6 години
И това ще стане и това ще стане някога,но не баш сегаа...
4
3
 
23
 
! Отговори
сМУТ преди 6 години
Ако искате и бабите, дядовците да ги видите на терминал 1 - да увеличете го!!!
3
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Данък "Гинка"!
2
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Теменужка комисионна дръжка.
1
2
 
37
 
! Отговори
по света и у нас преди 6 години
ЧЕЗ иска увеличение с 51%,но Теменушка и Ванката Иваноф ще се преборят за 41%!!