Зам.-министър: Няма да ощетяваме хората с увреждания!

Нова комисия ще проверява ТЕЛК-овите решения
Обновена: 12 апр 2018 21:01 | 12 апр 2018 21:00, Красимир Ангелов
12
Зам.-министър: Няма да ощетяваме хората с увреждания!
Снимка: Bulgaria On Air

Хората с увреждания излязоха на Национален протест под прозорците на Министерския съвет, а след това се проведе среща в Министерството на труда и социалната политика с НПО-тата им.

"Промените не трябва да ощетяват истинските хора с увреждания. Трябва експертизата на работоспособността и медицинската експертиза да се извършват от един контролен орган. За целта е нужно да има електронно досие и електронна здравна карта, електронна обща система и по-силен контрол", подчерта зам.-социалният министър д-р Султанка Петрова.

В студиото на "Денят ON AIR" тя разкри, че се подготвя Комисия по проверяване на ТЕЛК-овите решения, която да контролира издаването им.

"Радвам се, че хората с увреждания подкрепят промяната. Но не говорим за спиране на пенсии или лишаване от социални услуги. Всички общества се изправят пред този проблем и търсят начин той да бъде решен. Тук става въпрос и за достъпна среда. В Кодекса на труда е записано, че всеки трябва да наема хора с увреждания", отбеляза д-р Петрова.

Пред Bulgaria ON AIR гостенката посочи, че на 16, 17 и 18 април в София в кв. "Бояна" ще се проведе конференция на високо ниво на тема социална икономика.

"Ще има и друг форум за представяне на произведени от социалните предприятия стоки. Министерството на труда е готово със закон за социалната икономика", заяви зам.-социалният министър.

Още вижте във видеото на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това правителство иска дори настанените инвалиди в домове за хора с увреждания, да ги изведат и настанят по домовете им. За тях да се грижат социални асистенти , които ще идват за 2-3 часа на ден, а през останалото време да се оправя кой както може. Щели да закрият изградени бази и да построят нови дневни центрове за хора с увреждания, където да стоят през деня. Но нали и през нощта имат нужда от грижи и някой трябва да ги заведе и прибере от центъра. Пълна недомислица!
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това социално министерство е окаяно. Да го обединят с МВРИ без това храним фуражките
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фа *** ид в социалното министерство много добре браво прекрасно!
4
0
 
9
 
! Отговори
електрически стол преди 6 години
Попитайте я какво мисли за малцинствата ще останете втрещени!
3
0
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 6 години
Султанка е с ТЕЛК. Диагноза - резистенция менталис.
2
0
 
18
 
! Отговори
Спиро преди 6 години
Пробват народа, както винаги. Ако мълчат, си пускаме резачката. Ако ли не, нищо не е станало. Гаден номер, мафиотски - пробутван многократно.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие сте ги ощетили. Както и пенсионерите. Да пробва тая да живее с минимална инвалидна пенсия. Ще и се стори прекрасно.