Каракачанов с оценка: Без армия няма държава!

"Трудните моменти пред България не са приключили"
13 апр 2018 12:20, Красимир Ангелов
76
Каракачанов с оценка: Без армия няма държава!
Снимка: БТА

Без армия няма държава, въпреки илюзиите, че може и с малка армия, а някои смятаха, че може и без никаква армия, заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов, цитиран от "Фокус".

Военният министър присъства на тържеството по повод 106-ата годишнина от създаването на Военната академия.

"Военна академия обучи онези офицери, които победиха своите противници, които се осмеляваха да посегнат на българските територии и независимост. Трябва да отдадем дължимото на всички преподаватели и възпитаници на Военната академия, които отдадоха младостта си, а някои от тях и живота си за родината", посочи министърът.

Той пожела на Военната академия още повече усилия, защото по думите му "трудните моменти пред България не са приключили".

"Пожелавам да се работи все по-активно, за да може Българска армия да получава тези кадри, които да могат да я ръководят и да я възстановят в тази форма, с която цялото общество се гордееше", каза още министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
2
 
! Отговори
ба2 преди 6 години
а сега вижте къде на картата се намира България и си припомнете историята. Не намесвам нито политика, нито геополитика, но ако сами не може да се пазим, няма кой да ни помогне.
57
1
 
4
 
! Отговори
ба преди 6 години
Швейцария нямала армия?-Грешите - има наборна служба, мобилизационна готовност на 1.8млн мъже, както и около 120 хиляди души действаща армия. Въпреки това, тя пази неутралитет при конфликти, но има и с какво да се пази.Японците са технически и напреднал народ, прорив войната са, но имат около 300 хилядна армия все пак.Исландия нямала армия? Отворете картата и вижте къде се намира и има ли интерес някой към нея. И въпреки всичко е член на НАТО от самото му създаване.
56
3
 
3
 
! Отговори
Do бна 58 преди 6 години
Номер 58 бна, погледни по далеч от носът си. Своя държава и своя армия е нещо като собственото семейство, което би трябвало да защитиш в случая на агресия нали !?! Държавата и армията на една страна в по- общ план имат истинската сила да защитят семейството, родът и сънародниците ти. И докато има такива , които мислят като теб, дотогава България ще бъде слаба държава и армия, без чест.
55
0
 
5
 
! Отговори
чичо Гошо преди 6 години
Що така бе?Сега ли открихте топлата вода,след като такива като Бойко ликвидираха армията?Всички вие бивши военни офицери не посмяхте да се опълчите на САЩ и да запазите армията!Вие сте национални предатели!Сега най-добре е Бойко да даде на приятеля си Ердоган армията на концесия!
54
2
 
7
 
! Отговори
ТОЗИ КАРАКАЧАНОВ преди 6 години
НЕ БЕШЕ ЛИ АГЕНТ НА ДС??Вербуван на 11.05.1989 година в хотел "РОДИНА" с агентурно име "ДОНЧО" с последващо превъплъщение и ново име агент "ИВАН".Вербоващият офицер на това *** е л-т Новев.МАЛКО ЛИ НИ БЕШЕ ДВА МАНДАТА ДА НИ УПРАВЛЯВА ЕДИН АГЕНТ НА ШЕСТО УПРАВЛЕНИЕ НА ДС /агент ГОЦЕ/ , АМИ СЕГА ШЕСТАЦИТЕ НА МИТЬО ГЕСТАПОТО ДА НИ ПРЕДЛАГАТ НОВ ТЕХЕН ВЪЗПИТАНИК /агент Иван/АЙДЕ БЕЗ ВАС "ПАТРИОТИ" ОТ ШЕСТО УПРАВЛЕНИЕ!!
53
7
 
7
 
! Отговори
БНА преди 6 години
На какво ме научи БНА?Да крада от другарите си за набавяне на военно имущество!Да докладвам - натопявам с доноси бойните си другари.Чуждото да е общо.Икономии на всичко.Затворнически режим........
52
3
 
3
 
! Отговори
пази Боже преди 6 години
До Ф.С.В.Войска с 50% жени само за разплод и разврат!- бактериологическото ни оръжие!
51
0
 
11
 
! Отговори
комедия преди 6 години
До не знаехГенерали колкото си искаш но без армия.............................
50
1
 
5
 
! Отговори
резеллик преди 6 години
Националните ни катастрофи са срам за нашата армия и храбрите и бойци!!!!!!
49
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАрмия няма от 1944г защото не е българска а съветски придатък. Второ - тя е на БКП!
48
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До не знаехИ турчина не е искал българска войска с генерали - предатели....................Нас само за еничари и легионери ни бива защото сме ***!
47
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А как има държави без армии?Шкембе-войвода пак се иКаза неподготвен и повтаря стари мантри!Хората вкарват ракетата през прозореца той ми съжалява за ракети дето до Стамбуля не стигат!
46
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сниманите какви оцени имат по физическа подготовка, или това понятие им е чуждо.
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 46Всеки главнокомадващ дори да е цивилен е с чин "генерал" абсурдно е иначе, ако е с по-малък чин, той няма да има право на допуск до тайните на генералния щаб., генералиет ще го изключват от секретните разговори...Главнокомандващ е Пу.. , след него идва началника на Генщаба, който си е военен. Обаче Шойгуто не е никакъв главнокомандващ - министър е, е се води "генерал", ама "без пагон". Смешна работа
44
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На снимката са само палячовци.
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки главнокомадващ дори да е цивилен е с чин "генерал" абсурдно е иначе, ако е с по-малък чин, той няма да има право на допуск до тайните на генералния щаб., генералиет ще го изключват от секретните разговори.
42
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 43според съветската система, щом си в "политическия кабинет" на министерство на отбраната ти си генерал, ако ще да си редник..Е това е някакъв абсурд! Нямам нищо против да си в "политическият кабинет" и да си министър, но ... не може да си с униформа и да имаш звание! не е логично!
41
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
наш бойко също от лейтенанат става майор, от майор - полковник, от полковник - генерал лейтенат. Ето ви една "генерализация". Ако беше нормално полковнициет и генералиет са обвързани с брой години като служене. - примерно служил си 20 години ставаш полковник, ако имаш офицерско училище.
40
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
според съветската система, щом си в "политическия кабинет" на министерство на отбраната ти си генерал, ако ще да си редник.
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доналд Туск е шеф на Нато. Знаете ли какъв чин има той и дали е служил в армията?