Ще има ли нова световна война, има ли опасност за България?

Експерт: Страната да демонстрира единство срещу външни опасности
13 апр 2018 10:50, Елка Василева
85

Президентът Румен Радев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) идната седмица. Основната тема ще бъдат евентуалните рискове и заплахи за България, състоянието на въоръжените сили и необходимите мерки. Срещата идва на фона на изострените отношения между Съединените щати и Русия, след като войната на думи между Москва и Вашингтон навлезе в нова фаза.

Преди ден американският президент Доналд Тръмп предупреди в социалните мрежи Русия и нейните съюзници в Сирия да се приготвят за американските ракети, които ще дойдат "хубави, нови и умни". Какви рискове обаче се крият зад тези думи и има ли опасност за България?

Според политическия анализатор проф. Михаил Константинов в момента състоянието на българската армия е такова, че не може от нас да се иска участие във военни действия в Близкия изток.

Още по темата

"От нас ще се иска декларирана подкрепа, която винаги сме давали. Това обаче не е най-важното в момента. България трябва да демонстрира единство - това иска обществото при тези конфликти. Да покажем, че сме единни срещу външните опасности", категоричен е математикът в "България сутрин" на Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че в този момент трябва да се спази здравият разум, защото една изстреляна ракета може да предизвика трета световна война, "а на никой не му се мре".

Журналистът Асен Агов смята, че свикването на КСНС има смисъл дотолкова, доколкото да се превърне в стимул за развитие на военните сили.

"Не бих препоръчал да се бърза с изводи в една ситуация, която е взривоопасна. Москва си дава сметката, че не може да се изправи срещу силите на Вашингтон в Сирия. В същото време има натиск срещу ролята на Иран в цялата ситуация - става въпрос за оцеляването и интересите на Израел", отбеляза журналистът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му засега няма вероятност от избухване на 3-та световна война, но има твърде много фактори, които трябва да се вземат под внимание и да не се правят прибързани действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха хаКрадците на прехода не могат да спят...Кой откраднал завод кой банка и сега едно бум бум и всичко отива на кино за тях...
18
1
 
5
 
! Отговори
до 19 преди 6 години
Много си отваряш устата. Животът е пълен с изненади та като нищо може да ти се случи произшествие.....
17
1
 
14
 
! Отговори
жеко преди 6 години
Театър за пред избирателите на едните и на другите, икономиката и в русия и сащ са прогнили а така вниманието се насочва в др посока. Тези с милиардите няма да рискуват да живеят в бункер следващите 20-40год. Никой няма нужда да редуцира населението, то е идеален начин на прехвърляне на благата от една държава в друга, първо тровят със западни храни после дават лекарства пак създадени на запад = профит.Ще има локални прокси войни в които ще се обучават армиите и ще се разучават новите оръжия
16
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При световна война Русия ще воюва със САЩ и НАТО, Иран ще унищожи Израел, Китай ще воюва срещу САЩ и НАТО, Ким ще атакува директно САЩ. И, какво ще стане ? .....
15
4
 
25
 
! Отговори
до 25 преди 6 години
Рано си се дрогирал бе джендер ! При война София ще се изпари заедно с тебе а ние от провинцията ще гледаме шоуто по телевизията.
14
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Третата световна война последна за човешкия род на земята идва провокирана от без мозъчните военнолюбци от САЩ. Ако проявим единство към САЩ и НАТО България ще бъде изтрита от картата на света. Трябва да бъдем неутрални.
13
32
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПО-ДОБРЕ ДА ИМА АКО ТРЯБВА И ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА !!ЦЕЛИЯ СВЯТ СРЕЩУ ЗЛОТО АНТИХРИСТКА РУСИЯ !!!!
12
1
 
16
 
! Отговори
сара преди 6 години
Нищо няма да стане - дрънкат само оръжия и се перчат като петли / в Туитър предимно / .
11
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НА НИКОЙ НЕ МУ ДРЕМЕ ЗА КРИМ ДАЛИ ЩЕ Е РУСКИ, ЗАЩОТО ТОЙ БЕШЕ АВТОНОМНА ОБЛАСТ КЪДЕТО РУСНАЦИТЕ СИ ПРАВЕХА КАКВОТО СИ ИСКАТ И КОГАТО БЕШЕ УЖ В СЪСТАВА НА УКРАЙНА!ТЪЙ, ЧЕ ВСИЧКИ ПУТИНОФИЛОПИТЕЦИ ЩЕ БЪДАТ ИЗБИТИ И В СИРИЯ И В ДОНБАС И В ЛУГАНСК!
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя професор кога се прибира у тях като е от студио в студио, и винаги от всичко разбира. питайте го и дузпата на Реал, сигурно и за това има мнение
9
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Удар ще има 100% Отговор също ще има 100%. Дали това ще се превърне във война? 100% ще се превърне. Сега е време да се мълчи и да се стъискат зъби. Всичките фалшиви евроатлантически демократи сега с цяла уста да си сърбат попарата. Подкрепихте агресивния и сега ще ядете бой с него на едно. Стискайте зъби и като усетите, че пломбите ви се топят, значи всичко е свършило, рапони.
8
3
 
17
 
! Отговори
1 преди 6 години
Има разбира се, като се дава власт на некомпетентни русофоби!
7
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Световната война вече е започнала, а ясно вас не ви стрелят и не ви засяга!!! Cпоред вас всичко е цъфнал гербер. Овен да cе навеждате сте и със събути *** и то много събути. Затуй пък скоро Боко Тиквата ще лъсне отнякъде да направи един анализ като човек от който нищо не зависи защото Костов Орешарски и другите 3 мандата го държаха вързан на един стол и не му дадоха да изгради армията.
6
31
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СВЕТА ВЕЧЕ СЕ Е ОБЕДИНИЛ И ЗЛАТА АНТИХРИСКТА РУСИЯ ЩЕ БЪДЕ УНИЩОЖЕНА!
5
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наполеон НЕ ЗАВЛАДЯ Русия. Стигна до някъде. Една маалка част от нея. И после умря... В смисъл, армията му измря по пътя назад. докато бягаше.
4
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАПОЛЕОН ЗАВЛАДЯ РУСИЯ НО НЕ МОЖА ДА Я УДЪРЖИ!
3
0
 
17
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
ДНЕС-а ...Мишо е добър математик. Меко казано. Разбира от избори и от IT. Обаче... какво разбира дядо Мишо от политика, гео-политика, култура, медицина, криминалистика и всички останали въпроси по които го каните. Не че соц-синята дядка до него разбира повече, но сега за Мишо говорим...Хубаво е интервюто, Мишо е директен, ама ми е чудно в качеството на какъв го каните в телевизията си?
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много хубава тая водеща
1
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано да няма, че пак сме на грешната страна !