Приоритетът: Хората да усетят по-високия жизнен стандарт!

Министърът на икономиката благодари на бизнеса за успехите
14 апр 2018 14:45,
63

Повишаването на жизнения стандарт да бъде усетено от хората е приоритет на властта. Това стана ясно от думите на министъра на икономиката Емил Караниколов.

"Финансовата и макроикономическата стабилност са приоритет на правителството. За миналата година имаме балансиран икономически растеж, за тази година предвиждаме до 4%, а защо не и повече. Имаме потенциал", каза той в ефира на "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Николай Кръстев.

"Хората трябва да усетят повишаването на жизнения стандарт и това е наш приоритет – до 2021 стратегията на правителството е средната работна заплата да е 750€. Работим и се надявам, че ще постигнем този резултат", каза Караниколов.

Още по темата

Той благодари на бизнеса и хората, които работят в него.

"Справят се отлично, поздравявам ги. Това, което прави правителството, е премахване на административната тежест. Постигнахме много, но има още много работа в това отношение", каза Караниколов.

Според него е изключително важно развитието на инфраструктурата, предимно пътната, особено за Северозапада, за да бъдат привлечени там инвеститори.

"За да се повиши стандартът, трябва да има инфраструктура. Обявени са коридорите 4,8,10 – това са изключително важни коридори за развитието на България като цяло", обясни министърът.

Той смята, че дигитализацията е бъдещето: "Бизнесът вече го прави и то доста успешно на някои места. Други вървят по-назад, но ще се справят. Със съдействието на бизнеса миналата година беше разработена стратегия "Индустрия 4.0". В края на годината беше приета от МС като рамка и оттук нататък съвсем скоро ще има Национален икономически съвет".

Какво да очакваме от Националния икономически съвет? Как бизнесът гледа на идеите на правителството за увеличаване на доходите? Как протече българо-турският бизнес форум в Истанбул и какви са перспективите пред двете съседни икономики? Каква е ролята на дуалното образование в бизнеса?

Повече вижте във видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баце хем е страхлив, хем е неук и некомпетентен. Няма топки да води по-независима външна политика както другите страни в източна Европа, всичките му действия са евтин популизъм за пред матряла колкото да го изберат пак, преувеличават се и се повтарят едни и същи неща. От цялото хвалене с асфалта, няма 20 километра направени магистрали в Северна България.
31
3
 
23
 
! Отговори
Тръба преди 6 години
Ето го светлото бъдеще. Още малко остава... Само тази петилетка да мине и другата вече ехеееее... охоооо...
30
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КВО да усетят????Високият стандарт е за всеки свързан с Герб,на каквато и да е държавна службичка-община,кметство,НАП,полиция...А останалите в провинцията работят за по 650 лв бруто,няма комисионни,няма бонуси от актове,няма кой да се рекетира,брашняният чувал е вече изтупан!
29
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви глупости говори тоя комунист? Кого заблъждава, какъв стандарт в тая поробена от комунизъм територия?
28
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 27Глупости! В дълбоката провинция на нашия пазар марулите са по левче. Краставиците не падат под 4лв/кг.
27
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как да го усетим високия жизнен стандарт, като го няма?МРЗ 400лв.
26
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като за начало трябва да се спре с картелните споразумения. Било на едро било на махленско ниво. Януари месец марулите бяха по 50 ст. Сега са лев и педесет. На пазарите в провинцията са по 30-40 ст.
25
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
едно е да ядеш луканка съвсем различно е да си зрител 90 процента от българите са зрители и на това ако му викаш висок стандарт здраве му кажи
24
2
 
11
 
! Отговори
Яж Филийки с мас преди 6 години
Мм да, Га ни цъфнат налъмите
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Приоритетът: Хората да усетят по-високия жизнен стандарт!"---Нещо, за да се усети, трябва да го има. И през панталон да е, пак трябва да го има, за да се усети. Така казват нежните половинки. :)
22
2
 
34
 
! Отговори
ГОСПОЖА НЕРАЗБРАЛА преди 6 години
Драги ми господине, на който не си заслужава да запомня името. Тези приказки вече ги чуваме 30 години и каква полза? За теб жизнения стандарт е на ниво, но защо лъжеш хората. Всичко, което се прави в България е против населението й. Целта е унищожаване на нацията и това го разбрахме. Никакви розови приказки не могат да ни заблудят. Но ще има и видовден и всеки ще получи заслуженото си. От това се пазете, че то удря по най - милото, а другото е без значение. Не вярвам на думите ви, а на делата.
21
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледайки новият джип на шефа никога не съм усещал по-добре високият жизнен стандарт.
20
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този пипон е ясен, слуга на Падишаха от Банкя. Каквото му каже Падишаха това и прави. Убедихме се, че Падишаха с една прочетена книга нищо не може. За 10 години само заеми и крадене на евросредства. Ръст на икономиката, производството, износа, инвестициите и образоваността да сте усетили? С тъпота, корупция и слугинаж ще мечтаем само за стандарт. Освен всичко това, Падиша така мрази народа, че не се срами да го прави все по-беден. Посегна на децата и инвалидите, на болните, които осъди на смърт.
19
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стандарт се повдига постепенно със стратегия за развитието на икономиката и образованието. Единствената стратегия от 2009 насам е как да се усвояват еврофондове за "развитието на недоразвитостта" и да минават през правилните фирми. ГЕРБ реално не води политика, няма идеологическа основа и е една механична купчина от апаратчици, държавни служители и обикновени келепирджии.
18
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бае ви Герги,Чети повече, байно.
17
7
 
12
 
! Отговори
До 9 преди 6 години
Относно стандарта ни преди 1989 г., бай Тошо формулира проблема: "Вече не ни дават заеми, защото не можем да ги връщаме!"С други думи, докато СССР наливаше тук милиони и после ни ги опрощаваше, имаше горе-долу някакъв стандарт, особено през последните 10-15 г. на соца. Фалира СССР, фалирахме и ние.Постепенно повишаващ се стандарт, ориентиран според европейските еталони е имало в Царство България. Дойде Девети и стандартът си замина с Ориент експрес. Оттогава чакаме Годо или гоним Михаля.
16
4
 
10
 
! Отговори
Бае ви Герги, преди 6 години
До Не съм ГЕРБерТакава си е през последните 73-74 години.А преди 73-74 години каква беше бе умнико, във война , след три национални катастрофи и производство на ***, транспорт с каруци и ..., бе защо ли ти отговарям, като знам че си с капаци на очите като кон от преди 44г.
15
0
 
12
 
! Отговори
БС преди 6 години
Това е единственото нещо, което ГЕРБ като водеща политическа сила в България някакси не успяват да постигнат.Това е много, много важно, може би най-важното за властите. Трябва на първо място да поставят ПО ВИСОК СТАНДАРТ НА ЖИВОТ и ВИСИКО КАЧЕСТВО НАВСЯКЪДЕ, не толкова много компромиси. Нали сме в EU.
14
4
 
14
 
! Отговори
Бае ви Герги, преди 6 години
При тази власт на некомпетентни герберски калинки ще има да чакате!!! Още малко да ви нахендри и в една война, па тогава чакайте от умрял писмо и от Бойко умна приказка!
13
6
 
3
 
! Отговори
Не съм ГЕРБер преди 6 години
До Анонимен 4Правилно си описал държавата ни, но тя е такава не само през последните 29 г.Такава си е през последните 73-74 години.