Приоритетът: Хората да усетят по-високия жизнен стандарт!

Министърът на икономиката благодари на бизнеса за успехите
14 апр 2018 14:45,
63

Повишаването на жизнения стандарт да бъде усетено от хората е приоритет на властта. Това стана ясно от думите на министъра на икономиката Емил Караниколов.

"Финансовата и макроикономическата стабилност са приоритет на правителството. За миналата година имаме балансиран икономически растеж, за тази година предвиждаме до 4%, а защо не и повече. Имаме потенциал", каза той в ефира на "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Николай Кръстев.

"Хората трябва да усетят повишаването на жизнения стандарт и това е наш приоритет – до 2021 стратегията на правителството е средната работна заплата да е 750€. Работим и се надявам, че ще постигнем този резултат", каза Караниколов.

Още по темата

Той благодари на бизнеса и хората, които работят в него.

"Справят се отлично, поздравявам ги. Това, което прави правителството, е премахване на административната тежест. Постигнахме много, но има още много работа в това отношение", каза Караниколов.

Според него е изключително важно развитието на инфраструктурата, предимно пътната, особено за Северозапада, за да бъдат привлечени там инвеститори.

"За да се повиши стандартът, трябва да има инфраструктура. Обявени са коридорите 4,8,10 – това са изключително важни коридори за развитието на България като цяло", обясни министърът.

Той смята, че дигитализацията е бъдещето: "Бизнесът вече го прави и то доста успешно на някои места. Други вървят по-назад, но ще се справят. Със съдействието на бизнеса миналата година беше разработена стратегия "Индустрия 4.0". В края на годината беше приета от МС като рамка и оттук нататък съвсем скоро ще има Национален икономически съвет".

Какво да очакваме от Националния икономически съвет? Как бизнесът гледа на идеите на правителството за увеличаване на доходите? Как протече българо-турският бизнес форум в Истанбул и какви са перспективите пред двете съседни икономики? Каква е ролята на дуалното образование в бизнеса?

Повече вижте във видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
15
 
! Отговори
Az преди 6 години
Чудесно ако и цените на стоките и услугите паднат на половина до 2021 има шанс за повишаване на стандарта на живот а дано ама надали
11
2
 
31
 
! Отговори
Инат преди 6 години
Как да усетят повишаването на жизнения стандарт онези хора, които имат пълен35-40-годишен трудов стаж, но пенсиите им са в диапазона 200-350 лв?
10
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие си избирате Бойко вече 10 години, вие му се кефите на простото говорене, вие повярвахте че цялата икономика трябва да е около усвояване на еврофондове, кой е виновен тогава?
9
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата е поразена от корупция. Няма да има напредък, докато не се излекува. В противен случай сме обречени да сме винаги бедняците на Европа, а ножицата между богати и бедни все почвече да се отваря. Сега четем: ако не бяха откраднати 16 млрд. ДДС( и само това ли?) минималната пенсия каква би могла да бъде, минималната заплата... Да, ама не са.
8
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе тоя кви ги приказва то живота ни мина ние на можем да стигнем стандарта от преди 89 -та ха ха приказки от 1001 нощ
7
2
 
17
 
! Отговори
Бай Евро преди 6 години
Абе не че нещо, ама как се изчислява средна работна заплата??? ПС: За един приятел питам
6
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Взимам инвалидна пенсия за бъбречна недостатъчност и тя е толкова голяма, че усещам ,,високия жизнен стандарт''. Обаче скоро както се гласят ще резнат инвалидните пенсии и тогава ще усетя къде се*ат гладните.
5
2
 
31
 
! Отговори
Бае ви Герги, преди 6 години
*** вярно ли е или си приказвате по навик вече почти 30 години бе ?
4
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бих запитал този ***-слуга-далавераджия, как да стане с този Висок стандарт, като в управлението на държавата са толкова неграмотни и два пъти повече крадливи управници. По изследване на ООН, за 29 години демокрация нашия стандарт не се е увеличил изобщо. Такива като този *** може да си ги говори каквито иска, реалността е друга. Държавността отдавна е мъртва, корупцията управлява, страхът властва, свобода на словото и печата няма. Всичко е удушено в полза на Рапона.
3
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ей..маа ти да ..от 7 години съм в една фирма. Заплатата ми е мръднала с 50 лева. Няма по 10 лева увеличение на година. А стоките и услугите за тези 7 години колко се вдигнаха бе твойта...да ..., ***?
2
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Баце близките усетиха,другите ги мани...
1
2
 
55
 
! Отговори
Пол Уидиот преди 6 години
Тези, които тръгнаха по правилния път (през терминал 2), отдавна са усетили по-високия жизнен стандарт. Тези останали в блатото ще го усетят на куков ден.