Ударите в Сирия не са ли агресия, пита Волен Сидеров

Според него химическата атака е била инсценирана
14 апр 2018 17:44,
128
Ударите в Сирия не са ли агресия, пита Волен Сидеров
Снимка: архив "Булфото"

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров попита дали при ударите срещу Сирия е спазено международното право и ако не е, дали атаката не е агресия.

Сидеров цитира генералния секретар на ООН Антонио Гутериш, който според него косвено е приднал, че ударите са извършени в нарушение на устава на ООН и международното право.

Гутериш коментира атаката така: "Внимателно следя съобщенията за авиоударите в Сирия, извършени от САЩ, Франция и Великобритания. Има задължение, особено когато става дума за мира и сигурността, да се действа в съответствие с устава на ООН и международното право”.

Още по темата

"В случая вече само Франция е член на ЕС, но все пак имаме член на ЕС, който е участвал в бомбено нападение над суверенна държава. Ако международното право не е спазено в този случай, то такива нападения се наричат агресия. Тогава световното обществено мнение трябва да изрази отношение дали това е агресия и ако да,  то тогава какво става?", попита Сидеров.

Той зададе и въпроса дали всяка държава, която реши, че може да наказва друга и е по-силна от нея, може да изпраща ракети.

"Така излиза. Това е изключително тревожно положение. Знам, че ще има много анализи, които ще посочват , че това е изпитване на нервите на Русия, но за мен е тревожна формалната страна - нарушението на международното право”, каза още лидерът на "Атака".

Сидеров изрази надежда президентът Радев да свика КСНС, на който да бъде обсъден и този въпрос.

Лидерът на Атака смята и че има достатъчно данни, по които да се установи, че химическите атаки в Сирия са инсценировка. "Такова химическо нападение не е имало, ако нещо е инсценирано, то е с цел да дискредитира Сирия”, смята той.

Сидеров припомни и началото на войната в Ирак.

"Там също беше посочена причината за нападението -  притежаването на химическо оръжие за масово унищожение. После се оказа, че такова няма и от Вашингтон чухме само "Сори". Само, че това "Сори" струваше стотици хиляди животи. Не е добре, ако това се повтори в Сирия. На ход са държавниците, които трябва да определят дали тези удари имат правно основание или са агресия”, заключи Сидеров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми то само за два дни в България от катастрофи загинаха близо двадесет човека.А в Сирия след ракетните удари няма нито една жертва!
62
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руското псе воленчо да мълчи!
61
9
 
19
 
! Отговори
Илия - Варна преди 6 години
Да Воленчо, акт на агресия са но гъзолизците не смеят да го кажат явно!
60
10
 
8
 
! Отговори
до 66 преди 6 години
Какво си се разкрякал бе дженди ? Да ни те е оставил бижанеца ? Айде излес си намири друг бижанец да ти се " радва".
59
13
 
9
 
! Отговори
Хан Крум преди 6 години
Боленчо - да беше изчакал със изказването си до понеделник, че касите на "Никола Мирчев" 28 не работят в неделя. Зер и рашките почиват през уикенда. Или пък да са открили извънредни каси за сребърници....? Че нещо много руски *** са се навъдили напоследък и всичко чака за сребърници - не мож ги нахрани.
58
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие щото оправихте България, та за Сирия заревахте. .......... ниедни! Дреме ми за сирийците.Те са във война и сто пъти по-добре живеят от нас.
57
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам по кои закони четат, но кой даде право на краварите да го играят съдия- изпълнител, световен жандарм, феодал и прочие, света навсякъе е в бежанци и войни и световвата криа пак тръгна от краварника. Защо Китай или Русия не го играят световен жандарм
56
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
70 % от прехвалените западни ракети са свалени от ПВО на Сирия, която е доста стара.Голям смях...............пълна излагация на тримата откачалници-Тръмп, Мей и Макрон!!!
55
4
 
7
 
! Отговори
до 59 преди 6 години
Май редовно се храниш с такива неща ? Сигурно се изхождаш прав както си вървиш понеже африканският ти приятел ти е разбил портала на евроатлантическия ти гараж ?
54
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
100 % агресия!Прав е Сидеров!
53
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютна агресия към една суверенна държава без доказателства за употреба на хим.оръжия!Още чакаме доказателства за вината на руснаците по случая ''Скрипал''!!!
52
5
 
6
 
! Отговори
до 53 преди 6 години
Многу си утваръш гейската уста....
51
9
 
10
 
! Отговори
до 54 преди 6 години
Драсканици от устата на един наркозависим со ро сои ден джендар нямат стойност.
50
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сидеров,започни да четеш!Събуди се!На мен ми се струва,че и руснаците участват в цирка,като част от него!
49
14
 
11
 
! Отговори
маши на Русия преди 6 години
И на децата стана ясно , че руския ген, Решетников е сложил Нинова и Радев за да се обърнат срещу САЩ и ЕС . Другари много сте елементарни.
48
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя беше интересен и вървеше 2005-2010, докато все още не му знаеха спатиите ...
47
3
 
13
 
! Отговори
Сигобара Сиготочи преди 6 години
Голям смах тука бе. Едните са на долари другите на рубли и се замерят с обвинения кой е по голям предател. А какво да кажем ние с левчетата? Ааа да, нас не ни пита никой, сори.
46
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само питам. И кюрдите ли, които живеят в Сирия, са терористи, та Ердоган може да напада без разрешение от ООН?Чета, но нещо се обърках.
45
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сидеров е съюзник на правителството на Тиквоний. Смяххххххххххххх......
44
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Болен и кака *** се активизираха. Само резидента се ослушва и мълчи като мушната гайда все още.