Ударите в Сирия не са ли агресия, пита Волен Сидеров

Според него химическата атака е била инсценирана
14 апр 2018 17:44,
128
Ударите в Сирия не са ли агресия, пита Волен Сидеров
Снимка: архив "Булфото"

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров попита дали при ударите срещу Сирия е спазено международното право и ако не е, дали атаката не е агресия.

Сидеров цитира генералния секретар на ООН Антонио Гутериш, който според него косвено е приднал, че ударите са извършени в нарушение на устава на ООН и международното право.

Гутериш коментира атаката така: "Внимателно следя съобщенията за авиоударите в Сирия, извършени от САЩ, Франция и Великобритания. Има задължение, особено когато става дума за мира и сигурността, да се действа в съответствие с устава на ООН и международното право”.

Още по темата

"В случая вече само Франция е член на ЕС, но все пак имаме член на ЕС, който е участвал в бомбено нападение над суверенна държава. Ако международното право не е спазено в този случай, то такива нападения се наричат агресия. Тогава световното обществено мнение трябва да изрази отношение дали това е агресия и ако да,  то тогава какво става?", попита Сидеров.

Той зададе и въпроса дали всяка държава, която реши, че може да наказва друга и е по-силна от нея, може да изпраща ракети.

"Така излиза. Това е изключително тревожно положение. Знам, че ще има много анализи, които ще посочват , че това е изпитване на нервите на Русия, но за мен е тревожна формалната страна - нарушението на международното право”, каза още лидерът на "Атака".

Сидеров изрази надежда президентът Радев да свика КСНС, на който да бъде обсъден и този въпрос.

Лидерът на Атака смята и че има достатъчно данни, по които да се установи, че химическите атаки в Сирия са инсценировка. "Такова химическо нападение не е имало, ако нещо е инсценирано, то е с цел да дискредитира Сирия”, смята той.

Сидеров припомни и началото на войната в Ирак.

"Там също беше посочена причината за нападението -  притежаването на химическо оръжие за масово унищожение. После се оказа, че такова няма и от Вашингтон чухме само "Сори". Само, че това "Сори" струваше стотици хиляди животи. Не е добре, ако това се повтори в Сирия. На ход са държавниците, които трябва да определят дали тези удари имат правно основание или са агресия”, заключи Сидеров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
29
 
21
 
! Отговори
рубладжийски партии преди 6 години
Кратък списък на рубладжийските партии-eничapи:БСП, ДПС, Атака, АБВ, ВМРО и др.Рубладжии-лидери на партии:Корнелия Нинова(г-жа Лъжа), Ахмед Доган(агент Сава), Г. Първанов(агент Гоце), Рум.Петков(пикаещият във фонтани),Болен Сидеров(Рубльов),К.Каракачанов(агент Иван). Съвпадение е ли е, че преди 1989г. повечето са агенти на ДС - филиал на руската КГБ ?Рубладжии-псевдо социолози и журналисти:Андрей Райчев, Кольо Колев, Кънчо Стойчев, Валерия Велева, Петьо Блъсков, Татяна Буруджиева, Петър Волгин, Ив.Гарелов, Шаренкова,Явор Дачков
42
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 42 Ударите са на 200 км от руските бази,и не ,,другаря"Путин ,а посланика на Русия в Ливан каза,че ,ако САЩ насочат ударите към базите на Русия в Хамейним и Тартус ,то те ще свалят ракетите, и ще унищожат платформите от които са изтреляни!Като янките са голема работа ,защо не атакуваха руските бази?
41
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да е известно на хората,че тъй наречената И.Д.,все още не е победена напълно.В югоизточна Сирия има територия от около 15хил.кв.км.под неин контрол,но никой от месеци не се занимава с нея!Турция води война с кюрдите,правителствените сили се бият с умерените ислямисти подкрепяни от Запада,а главорезите гледат сейр и потриват доволно ръце!Тези удари можеше ,да са срещу тях!Впрочем САЩ досега не са използвали крилати ракети срещу баш терористите,защо ли?
40
15
 
26
 
! Отговори
Н-6 преди 6 години
имам следното питане..ако някоя разсеяня домакиня да речем в САЩ лисне кофа с хлор на улицата и обгази 10 човека..то трябва ли да бъдат изстреляни ракети срещу САЩ ?? Или ако германец или какъвто и да е друг // натрови някого с киселина / от акумулатор/ или пон някакъв начин??
39
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само питам.И кои са терористите в Сирия? Защото чета само за бунтовници и за армията на Асад, официалната власт....Ами явно не четеш достатъчно.
38
21
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Болене, то в Сирия удари нанася и Русия.
37
27
 
30
 
! Отговори
Мърляч преди 6 години
На всички е измеснно, че си Руска *** !!!
36
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Волен защо не коментира турските завоевания с Сирия? - А, трябва да прояви висока коалиционна култура!
35
28
 
29
 
! Отговори
Сидеров преди 6 години
ЯВНО получава и дава храна на РУСКАТА страна.Този човек не е български гражданин, а РУСКИ ПОДАНИК.Да се обособят в групата на Шаренкова, К.Нинова, частта от президентския кабинет, които винаги защитават Русия.Много е трудно за Борисов да има троянски коне в Правителството.
34
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само питам.И кои са терористите в Сирия? Защото чета само за бунтовници и за армията на Асад, официалната власт.
33
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Антонио Гутереш "приднал". Признал ли е нещо или е пръднал?
32
17
 
24
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Хайде и това недоразумение-Болен Сидероф изпълзя на сцената. Не се е обадил въобще в парламента за България. Да се готвят другите марионетки (по азбучен ред): Ахмед, Боко, Льотчика и КараКачана: "ЗаРодину! За Матушка Рассия! :)
31
26
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия участва в геноцида на сирийския народ по три различни направления: веднъж - като поканена, второ - с вагнер главорезите, и трето - с 4000 чеченски терористи, които са също руски поданици.
30
13
 
28
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Сидеров има право в своите разсъждения. А ние по-добре да не се навеждаме без *** пред две свръхсили, които си мерят пищ.ите.
29
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много *** гледам тука пак
28
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само питам. Ердоган има ли разрешение от ООН да стреля в Сирия?...Да. Има няколко резолюции и членове на устава на ООН които му разрешават да стреля по терористи където и да са.
27
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До емиБЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ НА ООН НЕ МОЖЕ ДА СЕ СТРЕЛЯ С РАКЕТИ ИЛИ ДА СЕ ХВЪРЛЯТ БОМБИ---------------Не само може, но и има такива случаи, предвидени в правилника на ООН.
26
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не са 80%. От 120 ракети тасс съобщиха, че са свалили 140. Това са към 120% свалени ракети.
25
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само питам. Ердоган има ли разрешение от ООН да стреля в Сирия?
24
21
 
17
 
! Отговори
ноне преди 6 години
Руски лакей ...