Цветанов оцени: Най-хубаво е да си президент в България!

Критика към Радев и от Плевнелиев: Да реши с Русия ли е или с ЕС!
Обновена: 16 апр 2018 22:31 | 16 апр 2018 22:05, Веселина Йорданова
129
Цветанов оцени: Най-хубаво е да си президент в България!
Снимка: Bulfoto, архив

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов разкритикува президента Румен Радев за думите му, че в България не знаем какво строим, защото е "на тъмно".

"Най-хубаво е да си президент в България, защото президентът може само да намира кусур, но нищо не зависи от неговите действия, защото нито носи политическа отговорност за това, което се случва в държавата, нито пък има някакъв механизъм и лост, с който може да допринесе тези проблеми да бъдат решени", заяви Цветанов в Смолян, цитиран от "Фокус".

Още по темата
Той отбеляза, че е имало много случаи, в които президентът е посещавал определени общини и се е срещал "на тъмно" с кметовете.

Той припомни за среща, проведена преди около година в Свищов, на която е присъствал само кметът на Общината.

"Ние бяхме изолирани, народните представители от Великотърновски избирателен район, а аз съм избран оттам, областният управител беше изолиран. Проведоха една среща, двустранна, с кмета. След това обаче кметът дойде при нас, за да решаваме проблемите и ние ги решаваме, защото ние знаем, че те трябва да бъдат решавани, а кметът на Свищов е независим, подкрепен от БСП. Това не означава, че ние не трябва да подкрепяме, защото аз, като народен представител, съм избран от всички жители от Великотърновска област.

И оттам нататък всеки си има някакви предпочитания, въпросът е обаче дали ти си загрижен да решаваш проблемите на хората или търсиш само политическите си коментари, които можеш да даваш публично, без обаче да вземаш абсолютно никакво отношение", посочи Цветанов.

Той подчерта, че уважава президентската институция, но имат различия със сегашния президент, защото той е част от политиката, която прави БСП - с антиевроатлантическо говорене и антиевропейско поведение.

Предшественикът на Радев - Росен Плевнелиев, също отправи критика към настоящия държавен глава, но по външна тема.

"Президентът Румен Радев трябва да се определи, а не да стои разкрачен – дали е с Русия или с Европейския съюз", каза Плевнелиев в предаването "Лице в лице" по bTV.

Според него, ако настоящият президент продължи да се държи по същия начин, няма да има тежест в ЕС.

Плевнелиев каза още, че "не един и двама президенти" са му звъняли да му кажат, че Радев се опитва да разделя в ЕС.

"Едно от нещата, които казаха, е, че Радев говори едно с тях на четири очи, а се случва съвсем друго на гласуванията по повод санкциите срещу Русия", поясни Плевнелиев. Той не пожела да каже точно с кого е разговарял.

Той критикува и изказването на Радев, че от срещата с руския патриарх Кирил няма протокол.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
32
 
3
 
! Отговори
TT преди 6 години
До Добре- завършил Да се определят Радев и екипът му като про руски ориентирани е меко казано.В същност Радев се превърна в един говорител на Кремъл от територията на ЕС. С други думи -българската Мария Захарова...
78
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо не може да спре *** да се излага пред хората
77
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ,най -голямата далавера е да си завършил милиционерското училище в Пазарджик после ставаш я прокурор ,я съдия, я шеф на парламентарна група.
76
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде спрете се с това помощно училище. Мен почти ме принудиха да запиша детето си в помощно училище. Размина ни се, защото ги разтуриха през миналата година. От неговото училище ми почерниха живота, настройваха всички и деца и родители да се бунтуват, за да го изгонят. Това е редовна практика в елитните столични училища. Детето ми е с хиперактивност, изключително интелигентно. Но не може да седи като растение 40 минути. ЦЦ е изключително умен, завършването на ПУ не го прави глупав!
75
4
 
30
 
! Отговори
Един преди 6 години
Не е имало случай тези двамата синкoвци да излязат и да плюят Радев и на него да не му се е качил рейтинга.
74
17
 
4
 
! Отговори
Добре- завършил. преди 6 години
Но през цялотото време на президенстването си води "подкопаваща' политика и изказвания за Правителството и НС. Дали съветниците му,шефът на кабинета са с проруска ориентация.В ЕС сме,в момента с европредседателство-успешно и дори съдбовно за Балканите,за нашия мир и сигурност!Русия е ПРОТИВ приемане на държави от Балканите в ЕС.ПОсещението на президент Радев ще бъде използувано отново за "критики' ЗАЩО поддържаме ЕС и членството на държави от Балканите",за които Путин полага "големи усилия"
73
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да си президент трябва и акъл , а ти разбираш само от далавери
72
5
 
40
 
! Отговори
ПРРостака си е прост преди 6 години
Демокрация! - ???????Един мошеник, едва завършил училище, / но активен сътрудник на ДС / си позволява да говори по адрес на ОБРАЗОВАН и ерудиран българин.Нооооо, това е действителността: Малограмотните простаци заграбиха властта.Да си образован, честен, с морал ..... това е лошо за теб в СЕГАШНА България.
71
4
 
45
 
! Отговори
Това е! преди 6 години
Ген. Румен Радев През 1982 г. завършва със златен медал Природо-математическата гимназия Акад. Боян Петканчин, Хасково. По-късно завършва Висшето народно военновъздушно училище Георги Бенковски, Долна Митрополия през 1987 г., като първенец на випуска. Доктор на военните науки, като защитава дисертация през 2000 г.[3] През 2003 г. завършва с отличен успех Военновъздушния колеж Air War College
70
38
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-н Цветанов, не мога да разбера какво още чакате, а не започвате процедура по импийчмънт на това червено *** Радев ?
69
3
 
40
 
! Отговори
Това е! преди 6 години
Цветан Цветанов е завършил училището за бавноразвиващи се във Вършец. Това съобщи зрителка на телевизия СКАТ от Варна.Според нея, дипломата на зам.-шефа на ГЕРБ е от помощното училище Никола Йонков Вацпаров в градчето.През 1987 година Цветанов постъпва на работа в тогавашната Народна милиция, като щатен служител на Седмо главно управление на Държавна сигурност. Завършва Национална спортна академия през 1992 година със специалност учител по физическо възпитание и треньор по лека атлетика.
68
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А НАЙ - ПРОТИВНОТО Е ДА СИ ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ
67
1
 
17
 
! Отговори
Малиии преди 6 години
Герп /тесни/ правят бюджетите с занижени приходи. Планира се един излишък от 4 млрд.Лева и после таткото на народа ги разпределя по негово усмотрение!!!! И така вече 9 години или над 30% от времето на демократията ни ГРЕП са управляващи. Ако махнем и правителствата на кому/социалистите май сме имали истинска демокрация има нема 7-8 години общо. Тъгааааа!!!!!!
66
32
 
7
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
Пров е Цветанов.Десет бона заплата да гледаш през прозореца и като ти омръзне, вземаш Десито и заминаваш на гости при колеги.Най му е трудно по време на празниците, дето е длъжен да са покаже и да каже някои покъртителни слова. Кво да праиш.Мизерия.
65
4
 
34
 
! Отговори
криста преди 6 години
Няма друга такава прос....тотия - да критикуваш избрания на демократични избори президент и да го използваш за лична вендета. А като беше президента от ГЕРБ беше нещо различно ли ? Тогава сигурно да си президент беше трудно ?Ей такива докато ни управляват ще сме васали и роби .
64
7
 
50
 
! Отговори
един българин преди 6 години
Абе тоя докога ще трови въздуха с вселенските си глупости и галактическа наглост. Заради тия ментални крадци-гробаджиите хората се отвратиха от каквато и да е телевизия
63
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Друго си е да се срещаш на тъмно в гората, в някоя забутана ловна хижа ...Друго е цветанов.
62
25
 
7
 
! Отговори
Пак без кръчмаря преди 6 години
Ако президента реши да оглави партия то това ще е под диктовката на Корнелия Нинова. В негово лице тя вижда единствената възможност за евентуална коалиция и сваляне правителството на ГЕРБ. В момента БСП е нежелан коалиционен партньор. Но тя има проблем и той се казва Слави Трифонов. Тези, които са против ГЕРБ ще бъдат раздвоени и отново твърдия електорат на ГЕРБ ще има решаващият глас, а той е ясен.
61
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лицето с тъпоъгълната глава защо не е в затвора ?Парламентарната група на ГЕРБ над Закона ли е ?
60
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След всяко изказване на президента Радев вкупом Герб и най - вече Цветанов и Плевнелиев започват да изопачават думите му и да го оплюват по най - просташкия начин. Снощи Плевнелиев го направи пак в студиото на Цветанка Ризова. . В същото изрече глупости, че няколко чужди президенти са говорили против Радев лично на него.... Е, паданението на Плевнелиев и Цветанов продължава, приличат на селски клюкарки и се борят за поста на президента по този жалък начин...