Цветанов оцени: Най-хубаво е да си президент в България!

Критика към Радев и от Плевнелиев: Да реши с Русия ли е или с ЕС!
Обновена: 16 апр 2018 22:31 | 16 апр 2018 22:05, Веселина Йорданова
129
Цветанов оцени: Най-хубаво е да си президент в България!
Снимка: Bulfoto, архив

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов разкритикува президента Румен Радев за думите му, че в България не знаем какво строим, защото е "на тъмно".

"Най-хубаво е да си президент в България, защото президентът може само да намира кусур, но нищо не зависи от неговите действия, защото нито носи политическа отговорност за това, което се случва в държавата, нито пък има някакъв механизъм и лост, с който може да допринесе тези проблеми да бъдат решени", заяви Цветанов в Смолян, цитиран от "Фокус".

Още по темата
Той отбеляза, че е имало много случаи, в които президентът е посещавал определени общини и се е срещал "на тъмно" с кметовете.

Той припомни за среща, проведена преди около година в Свищов, на която е присъствал само кметът на Общината.

"Ние бяхме изолирани, народните представители от Великотърновски избирателен район, а аз съм избран оттам, областният управител беше изолиран. Проведоха една среща, двустранна, с кмета. След това обаче кметът дойде при нас, за да решаваме проблемите и ние ги решаваме, защото ние знаем, че те трябва да бъдат решавани, а кметът на Свищов е независим, подкрепен от БСП. Това не означава, че ние не трябва да подкрепяме, защото аз, като народен представител, съм избран от всички жители от Великотърновска област.

И оттам нататък всеки си има някакви предпочитания, въпросът е обаче дали ти си загрижен да решаваш проблемите на хората или търсиш само политическите си коментари, които можеш да даваш публично, без обаче да вземаш абсолютно никакво отношение", посочи Цветанов.

Той подчерта, че уважава президентската институция, но имат различия със сегашния президент, защото той е част от политиката, която прави БСП - с антиевроатлантическо говорене и антиевропейско поведение.

Предшественикът на Радев - Росен Плевнелиев, също отправи критика към настоящия държавен глава, но по външна тема.

"Президентът Румен Радев трябва да се определи, а не да стои разкрачен – дали е с Русия или с Европейския съюз", каза Плевнелиев в предаването "Лице в лице" по bTV.

Според него, ако настоящият президент продължи да се държи по същия начин, няма да има тежест в ЕС.

Плевнелиев каза още, че "не един и двама президенти" са му звъняли да му кажат, че Радев се опитва да разделя в ЕС.

"Едно от нещата, които казаха, е, че Радев говори едно с тях на четири очи, а се случва съвсем друго на гласуванията по повод санкциите срещу Русия", поясни Плевнелиев. Той не пожела да каже точно с кого е разговарял.

Той критикува и изказването на Радев, че от срещата с руския патриарх Кирил няма протокол.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плевнелиев e срам за презеденството !!!Радев се държи мъжки а плевнята женски!!
38
1
 
40
 
! Отговори
Ехе що за човек преди 6 години
След като е бил шофьор в 7мо, със спортно училище и ВИФ, заради него България е осъдена стотици пъти в Страсбург, а проверката от НАП и дето псле шефа стана депутат от ГЕРБ, ами делата за незаконно подслушване, криминалната регистрация, Флоров. Тоя освен това е и порочител на убийства ако не знаете. Това е възможно само в България. Но малко ни е. Ние като народ наистина заслужаваме да загубим държавата си след като такива ни представляват както и шефът му. Тия са за затвора
37
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цецо - физкултурника се изказа отново. Ми няма го вече плювнАлиев да ви мълчи и да ви се усмихва на глупостите!
36
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цв. Цв. Най-хубаво да си президент в България, защото не носи политическа отговорност. А Цецка се превива от политическа отговорност покрай избягалите затворници и кризата в затворите.
35
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гроб е организирана престъпна група за ограбване на народа и познайте кой е нейният архимръсник?
34
0
 
46
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Мине, не мине, Цецо ходи на "молитвени закуски" във Вашингтон за да го харесат. Няма как, Бойко се кани да се кандидатира за президент, а Цецо - за министър-председател. Но мисля, че няма да им се получи - чак толкова електоратът не е зомбиран.
33
1
 
45
 
! Отговори
ГРОЗДЕТО Е КИСЕЛО преди 6 години
а президентството не си струва, казал ГАЛФОНОФФ след като му подрязаха мераците да седне на стола на ПЛЕВЕЛА
32
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"...имало много случаи, в които президентът е посещавал определени общини и се е срещал "на тъмно" с кметовете..."Ходил е без прожектори! Ужас!
31
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тоя яко са набивали канчето от ЦРУ като са видели изборните резултати на президентските избори , сега се натега на шефовете си , ама свирено вече , никой го не взима на сериозно.
30
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цецо лесно е взел решение , даже са му го написали за да не го обърка , там на молитвена една закуска
29
2
 
54
 
! Отговори
Boko bo преди 6 години
Най-хубаво е да си на щат в ЦРУ, да имаш 6 апартамента от закуски, да крадеш цяла държава, стотици фирми да си отчитат, контрабандата да минава през теб, мутрите да работят с теб, да назначаваш и уволняваш на всички нива, да се разпореждаш незаконно с класифицирана информация и много много други. Тоя е емблематичен пример за национален предател от най-ниско ниво. Иститска обида за човечеството.
28
33
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кучето на съседа се казва Радев и не е случайно.
27
39
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тъжно е в какъв свят живеем. Но така се калява душата, после по лесно да отсее лъжата измамата. Веднъж излъган народа дано не позволи втри път, а ако има втори то е ясно че надежда няма. Дано Гербавите са си взели поука и не допуснат същата грешка да позволят на чужди агенти да вземат такива постове... та предпочитам стругарка с две или три висши със заплата от 500лв вместо руски агентурник с промит мозък в бг казармата. както са казалу в казарамата всички влизат различни но излизат еднакви.
26
2
 
43
 
! Отговори
Цв. Цв. преди 6 години
Не е вярно. Най-хубаво е да си физкултурник с 6 апартамента.
25
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алоооооооо пялячото физкултурник това ти е за последно преди да облечеш раираните дрехи.Супер отвратителната физиономия и супер нагъл човек, НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ ЧЕ НЕДОРАЗУМЕНИЕТО ГЕРБ УПРАВЛЯТ БЪЛГАРИЯ, ВЕЧЕ ТРЕТИ МАНДАТ.ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕееееее не можете да ни върнете с това продажно и корумпиранано управление.
24
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 26 Е стругарката ли да беше станала президент, бе герберастки ***?
23
39
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-точно не беше казвано- агент на руските служби стана президент на България.
22
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
най-големия престъпник в БГ
21
41
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев и Радевци слаба водка сте. Даже не си струва Цветанов да отговаря на пилотчето. Тъмно е в кабината, т.е. в главата на Радев. Както винаги Радевчо си прочете текста и пак се изложи. А в действителност рейтинга му е толкова нисък, че затова излиза през седмица с речи колко сме бедни... добро утро, добре че открихме топлата вода. А утре със самолета отиваме в Крим че татко Кирил не му стана приятно тук да му държат тон.
20
5
 
34
 
! Отговори
Чомпил преди 6 години
Плевнелие нали е свикнал да стои разкрачен и за това таки ва безумици говори. Малките държави трябва да стоят неутрални. Швейцарците с анеутрялни от 200 години и какво лошо ли им е?!