Цветанов оцени: Най-хубаво е да си президент в България!

Критика към Радев и от Плевнелиев: Да реши с Русия ли е или с ЕС!
Обновена: 16 апр 2018 22:31 | 16 апр 2018 22:05, Веселина Йорданова
129
Цветанов оцени: Най-хубаво е да си президент в България!
Снимка: Bulfoto, архив

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов разкритикува президента Румен Радев за думите му, че в България не знаем какво строим, защото е "на тъмно".

"Най-хубаво е да си президент в България, защото президентът може само да намира кусур, но нищо не зависи от неговите действия, защото нито носи политическа отговорност за това, което се случва в държавата, нито пък има някакъв механизъм и лост, с който може да допринесе тези проблеми да бъдат решени", заяви Цветанов в Смолян, цитиран от "Фокус".

Още по темата
Той отбеляза, че е имало много случаи, в които президентът е посещавал определени общини и се е срещал "на тъмно" с кметовете.

Той припомни за среща, проведена преди около година в Свищов, на която е присъствал само кметът на Общината.

"Ние бяхме изолирани, народните представители от Великотърновски избирателен район, а аз съм избран оттам, областният управител беше изолиран. Проведоха една среща, двустранна, с кмета. След това обаче кметът дойде при нас, за да решаваме проблемите и ние ги решаваме, защото ние знаем, че те трябва да бъдат решавани, а кметът на Свищов е независим, подкрепен от БСП. Това не означава, че ние не трябва да подкрепяме, защото аз, като народен представител, съм избран от всички жители от Великотърновска област.

И оттам нататък всеки си има някакви предпочитания, въпросът е обаче дали ти си загрижен да решаваш проблемите на хората или търсиш само политическите си коментари, които можеш да даваш публично, без обаче да вземаш абсолютно никакво отношение", посочи Цветанов.

Той подчерта, че уважава президентската институция, но имат различия със сегашния президент, защото той е част от политиката, която прави БСП - с антиевроатлантическо говорене и антиевропейско поведение.

Предшественикът на Радев - Росен Плевнелиев, също отправи критика към настоящия държавен глава, но по външна тема.

"Президентът Румен Радев трябва да се определи, а не да стои разкрачен – дали е с Русия или с Европейския съюз", каза Плевнелиев в предаването "Лице в лице" по bTV.

Според него, ако настоящият президент продължи да се държи по същия начин, няма да има тежест в ЕС.

Плевнелиев каза още, че "не един и двама президенти" са му звъняли да му кажат, че Радев се опитва да разделя в ЕС.

"Едно от нещата, които казаха, е, че Радев говори едно с тях на четири очи, а се случва съвсем друго на гласуванията по повод санкциите срещу Русия", поясни Плевнелиев. Той не пожела да каже точно с кого е разговарял.

Той критикува и изказването на Радев, че от срещата с руския патриарх Кирил няма протокол.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да разбера как един учител по физическо как може да разбирам от политика от военна техника. Звучи ми много несериозно.
98
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най обичам когато комунисти плюват комунисти !!
97
1
 
9
 
! Отговори
До 97 преди 5 години
Цвъко е бил член на БКП и излъга в една телевизия, че не е бил. Случайно познавам лице което е било с него в една ППО. Много хора работили по това време в министерството знаят, че е бил бекапеец. Защо лъже, те всички са били такива, той, Цецка Мамата, Бате Буби, приет на 18 години, баща му също, Фсндъкова, тя е от семейство на АБПФК, Краси Велчев, партиен секретар на БГА Балкан, кой ли още не. В БСП няма такива бояджии. Рано или късно Цяетанов ще плати за гадостите си които сътвори на България!
96
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-слабият президент Росен Плевнелиев критикува ... Той няма моралното право да критикува. Ако беше уважаван президент можеше и да критикува, но тогава нямаше да критикува президента Радев.
95
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най -хубавото е , когато си *** да мълчиш и да не се разбере какъв багаж носиш на раменете си . Иначе тотално си оплют от пишещите братя . Поздравления , че пак доказа колко завистливи и некадърни са в управата на една бедна държава .
94
1
 
6
 
! Отговори
ДЯДО ТОШКО преди 6 години
БРАВО БЕ цецо, и ти ли се усети. Боко не го разбра, е то иска да управлява, да командва, да се наслаждава на властта .....
93
2
 
15
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Президентът е възпитаник на Военно-въздушно училище !!! Цурко е завършил училище за бавноразвиващи във Вършец !!! Изводите си направете сами...
92
14
 
1
 
! Отговори
. преди 6 години
Естествено, че е най-хубаво да си президент на БГ. Не се напрягаш да мислиш, чакаш инструкции от господарите в Москва и изпълняваш. Те затова си го сложиха *** - да слуша и да изпълнява.
91
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единия говори за тъмна Държава, а другия за лични/тъмни срещи...WTF
90
2
 
19
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 6 години
Цв. Цветанов - Най-хубаво е да си президент в България, ама ппо-хубаво е да си редом със суджука в кражбите, рекета и схемата за източване на държавата!
89
0
 
18
 
! Отговори
?! преди 6 години
А още по-добре е да си мушморок. Визирам Цв.Цв.
88
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 94. Цветанов НИКОГА не е бил член на БКП. Ама нейсе, винаги ще има ***, които си пишат каквото им скимне - от завист и злоба.
87
19
 
6
 
! Отговори
Фатмак преди 6 години
До гневен. Присмива се на кухи червени кратуни като теб и на онзи случайник в политиката, лансиран от Решетников. А ти си гневен, защото Цветанов е прав - с комунистически лозунги отстрани не става.
86
20
 
5
 
! Отговори
Байфидан преди 6 години
Радефф, радефф, не може да ни служиш за пример за морал. Ти осветли ли как назначи любовницата си за секретарка?
85
20
 
5
 
! Отговори
маши на Русия преди 6 години
И на децата стана ясно , че руския ген. Решетников е сложил Нинова и Радев за да се обърнат срещу САЩ и ЕС . Другари много сте елементарни.
84
3
 
25
 
! Отговори
До Цветанов преди 6 години
Хубаво е, но ти няма да станеш.
83
4
 
26
 
! Отговори
проктолог преди 6 години
Фирмата на пожарникаря, ЕТ "герб", още не може да се примири, че катастрофално загуби президентските избори. И Цецо, като истински български политик, злобее и си отмъщава.
82
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Питайте Рашидов . Той е специалист по баланса .
81
30
 
4
 
! Отговори
Решетников преди 6 години
Не забравяйте, че президента Грипен Радев ни беше избран след документирана консултация на К.Нинова с руския ген. Решетников и неговото одобрение.
80
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
видяхме герб докъде ни докарахте - най-бедната страна в ЕВРОПАА с най-много избягали от ВВАС млади хора