Да разбием гетото, зове Симеонов на форум за етносите

Това можело да стане чрез законите, стига да се спазват
17
Да разбием гетото, зове Симеонов на форум за етносите
Снимка: архив "Булфото"

Решението на проблемите за етническото съжителство е разбиването на модела на гетото. Това обяви вицепремиерът Валери Симеонов на Национален форум, посветен на пространствени и културни тенденции в етнически смесените райони в Пловдив.

Инициатор на дискусията е кметът на район "Северен" Ральо Ралев, а акцент в нея са проблемите в етнически смесените квартали и търсене на решението им.

"Очаквам на този форум да се поставят проблемите за етническото съжителство, което всички знаем, но рядко се намират хора, които го правят и търсят решението им", каза Симеонов и похвали Ралев за инициативата.

Още по темата

Според Симеонов решението на проблемите е разбиването на модела на гетото. Той обясни, че това може да стане и чрез сега съществуващите закони, достатъчно е те да се спазват.

"В България имаме проблеми и предизвикателства в районите със смесено население, но винаги в историята си сме доказали, че можем да ги преодоляваме", каза още вицепремиерът пред форума.

Той даде пример от миналото лято, когато с кметът Ралев открили полицейски участък в една от махалите. Освен това описали и незаконните постройки без да накърняват честта на гражданите и от двата етноса.

Според зам.-вътрешния министър Стефан Балабанов Пловдив е пример за добър модел за етническо съжителство.

"През последните 25 години, с либералните опити на много политици не само от България, но и от чужбина, етническият модел за интеграция на ромите в страната се провали тотално", каза Балабанов.

Според него истинската интеграция на малцинствените групи в България ще се постигне тогава, когато всички заинтересовани от това физически лица и институции наложат върховенството на закона.

Кметът Ральо Ралев обясни, че трябва да се обърне внимание на малцинствата, като всички институции на местно ниво се обединят и работят заедно. Той даде за положителен пример връщането на децата в училище.

"Ако тези деца днес не получат образование, утре няма как да им говорим за закони и спазването им", каза още районният кмет.


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До типичен бай Ганьо си

Защо пък човек да трябва да се чувства виновен и да се оправдава за това, че не желае да съжителства с лица,нагло отричащи нашата ценностна система?
Не ги искам и толкова!
Беше ли им дадена възможност да се интегрират? Да,даде им се възможност.
Получиха ли наготово, за наша сметка, какви ли не блага? Да, получиха ги и това продължава вече повече от половин век.
И какъв беше резултатът? Качиха ни се на главите, от ден на ден стават все по-нагли, а ние губим от всичко това
10
0
 
12
 
! Отговори
Съжителство?! преди 9 месеца
С тези, които превръщат в развалини и бунище всяко място, на което се заселят?
С тези, които са на социал, но притежават най-мощните уредби и денонощно дънят такива децибели, че и глухите полудяват?
С тези, които си мислят, че всички хубави неща са създадени или купени от работещите будали, за да могат те - хитрите, да "берат"?

Не чичка, няма да стане!

Ще разбием гетата само за да изселим от хубавата ни родина онези, които искат да живеят само като готованци и злосторници!
9
7
 
3
 
! Отговори
Чичо преди 9 месеца
Учете ромски драги изчезващи сънародници.Ако останат случайно някои млади хора след 20-30г.в общината на гишето ще те посрещнат на ромски.
8
2
 
14
 
! Отговори
макиса преди 9 месеца
Ша разбиеш ти гетото ама друг път. Чии гласове ще купува партийката ти догодина а.Видях ме те колко струваш и ти.Куче което лае не хапе е твоята работа.До вчера плюеше Бойко а днес е в правителството му.Продажник.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами тогава... ...НАТО да ни даде от "миротворческите ракети".....
6
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До типичен бай Ганьо си
Смешко-ти живял ли си близо до роми?Учил ли си заедно с роми?Бил ли си в казарма заедно с роми?Ако не си бил,просто замълчи.Щото аз съм ги правил и трите неща.И не желая роми за съседи,не желая да бъда краден,да слушам маанета и викове посред нощ.Не желая да крача сред боклуци,изхвърлени от ромите.Не желая децата ми да бъдат нападани от малките роми.
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Както обикновено приказки много действия никакви.Целта на управниците е да унищожат българите като за всички виждаме факторите за това-труден достъп до здравеопазване,крайно ниски доходи,некачествени храни,спиране на инвалидни пенсии на хора които наистина се нуждаят от тях,високо ниво на безработица и всичко това е чист геноцид да не кажа бавно изтребление или както се пееше в една стара песен KILLING ME SOFTLY(Убивай ме нежно).A ромите, трябва да са на линия само за изборите.
4
2
 
3
 
! Отговори
АНТИ преди 9 месеца
За нЕкво гето, зове Валери, ето -
щял да реши проблемите със етнос,
но разбере ли се за този форум,
ще му дръпне ушите дедо Сорoс !
3
1
 
17
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН преди 9 месеца
Винкел, не ти вярвам изобщо - от няколко години сте във властта, и АБСОЛЮТНО НИЩО НЕ НАПРАВИХТЕ за да спрете ромския терор над българите, напротив - през последните няколко години той се увеличи многократно!
Само приказвате, а ромските кражби, събирания на огромни групи нападащи българи, неплащането на сметки, наглото поведение и пр., продължават без никакви мерки от страна на държавата
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И като разбиеш гетото ромите ще станат съседи на българите.Хайде няма нужда.
1
0
 
21
 
! Отговори
по втория начин преди 9 месеца
Еййй трябваха ви 25 годинки да започнете да говорите по темета, а кога ще се действа.... Побелях еййй... Мъка.