Радев на крака при Путин в края на май

Във времена на конфронтация трябвало да се поддържа диалога
239
Радев на крака при Путин в края на май
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев официално потвърди, че ще посети Москва през май.

Засега най-вероятно визитата ще е на 20 - 21 май, но конкретните дати все още се уточняват, съобщи държавният глава.

Още по темата

Посещението на руския президент Владимир Путин обаче засега само се обсъждало и заради това не можело да се говори за определени дати.

"Във времена на конфронтация трябва да се стремим да поддържаме диалога и да снижаваме напрежението", коментира Радев  в отговор на въпрос дали сега е моментът да се организира негова визита в Русия.

"Българският културен, световен и цивилизационен принос не може да става залог на политически конфликт. Точно във времена на конфронтация ние трябва да поддържаме диалога, трябва да търсим общите интереси в борбата с тероризма и как да снижаваме това напрежение. Така че в тази връзка мисля, че диалогът и каналите за диалог трябва да бъдат запазени. Основната цел на България е постигане на диверсификация – на газови и енергийни доставки като източници и като маршрути. В това отношение ние трябва да правим всичко възможно да получаваме отколкото може повече места и маршрути енергия – това означава по-голяма сигурност, повече опции и по-ниски цени. Затова България трябва да бъде активна в тези дейности", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
2
 
1
 
! Отговори
Недейте бе !!! преди 6 години
Народът го харесва !!!Че е посредствен - ДА.Ама летец бе -- само като чуят това българките се подмокрят.Но си го заслужаваме, мисдлех, че след Първанов няма да имаме толкова ограничен президент ама не би.Които не е слушал какво говори ония ден в УНСС нека да види -- така може да говори само бавноразвиващ се -- не го наричам с точната дума, че ще ми сложан *****
186
2
 
1
 
! Отговори
Ще ходи ама преди 6 години
Да не го сполети съдбата на Гошо Тарабата (Георги Димитров) отиде и не се върна.
185
0
 
1
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
До ОтговорПарите!!!Са част от инстроментариума в организацията на обществото!Като такъв , се използва от съвременните общества!Но твърде голямо .А това е опасно!Парите имат свойството да мислят не много напред в бъдещето! Примерно 10 години напред!А религиите са ,които мислят с хиляди години напред!!Парите са убийците на всяко едно общество ,когато преминат необходимото съотношение!Това е теорията , която напълно се покрива с резултате сега!
184
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виждам го на връщане с клепнали уши като на дакел.....
183
2
 
5
 
! Отговори
Фатмак преди 6 години
*** трябва да отиде за наставления от господаря си! Това е най-смешния и зависим президент в историята ни! Без да се крие служи на престъпната комунистическа партия и чуждата агресивна евразийска ***!
182
1
 
7
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
Как можахме да изберем руснак за президент на България?!
181
4
 
12
 
! Отговори
бай Х преди 6 години
И Боко и Радев нещо много се заиграват с Русия , но да внимават , защото народа си иска Европа ( особено младите!) . Скоро ще има и избори !!
180
5
 
15
 
! Отговори
българин преди 6 години
Радев отива да падне на колене и да целуне ръка на властелина в Кремъл !!! Единствен от всички европейски лидери ! Особено след гаврата , която си направи с него руския патриарх-милиционер ! ПЪЛНО ПАДЕНИЕ!
179
1
 
5
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До ИЛИЯ ИЛИЕВ 182 Но правото е на парите , а там сме кръгла нула.Прав си , но това важи с пълна сила и за Русия. И там парите са кът.Май не се съгласен, а?
178
3
 
12
 
! Отговори
Я па я...! преди 6 години
Путин вика Радев за инструктаж.А какъв добър президент си имахме.Евроатлантик.
177
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е лошо ,че ще иде. Лошо е ,че ще се върне !
176
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
браво , тотален успех в дипл.ни отношения, президента е на ниво за разлика от суджук партията
175
1
 
5
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
Интересно!Колко от коментиращите са троловете тук!Темата за нашия президент и посещението му!То не се вижда причинно-следствено мислене!А само постулати в стил диктатура!Щеше да е хубаво да бяха от интелегентни хора, зада се лъскаем ,че сме такива!Все пак предназначението на такива сайтове е да ни вкарат в главите определени внушение!А с тези провокиращи коментари от разни ***.Войната на троловете не ни е интересна!Но правото е на парите, а там ние сме пълни нули! ха ха х а
174
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофилите ни вече и чаалми ще сложат, в чест на любовта между Путин и Ердоган.
173
0
 
4
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
Как да се оценя това !Сложно и неразбираемо за хора с манатлитет на крадец!-От там няма какво да се краде , защото те нямат нищо!И елементарно и разбираемо за хора ,които разчитат на труда си за да живеят!Разбираемо!Но как да разбере човек ,че работата е най-доброто средство за дохди за живот
172
4
 
17
 
! Отговори
Прозрачна преди 6 години
лъжа. Как Радев ще прави диверцификация на енергийнит ресурси, като ходи на крака при монополиста - Русия. Лъже естествено. За да има диверсификация Радев трябва да отидие на различно място , а не на същото от където идват всички енергоресурси в България. Да отиде в Азербеджан, Туркменистан, Иран, Катар , Норвегия, Алжир. Не мога да разбера защо лъже параноично или това е някакво извинение.
171
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 167А където е стъпил американският чепик ,Со дом и Го мор .
170
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Най- добре ще е Най добре ще е да си вземете многополовите ценности и друм . На Запад, при себеподобните .
169
21
 
10
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Напред с братска Русия!
168
20
 
8
 
! Отговори
Унесе се малко тя преди 6 години
Заглавието кръти ,както и "журналистиката" тук ,какви глупости пишете -на крак ,а вие как искате ПО ДУПЕ ЛИ да отиде . Кой е Радев ,коя България за да не отиде при най-силния политик в днешно време . Ама сте едни журналисти -продажници за жлти стотинки американски.