Радев на крака при Путин в края на май

Във времена на конфронтация трябвало да се поддържа диалога
239
Радев на крака при Путин в края на май
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев официално потвърди, че ще посети Москва през май.

Засега най-вероятно визитата ще е на 20 - 21 май, но конкретните дати все още се уточняват, съобщи държавният глава.

Още по темата

Посещението на руския президент Владимир Путин обаче засега само се обсъждало и заради това не можело да се говори за определени дати.

"Във времена на конфронтация трябва да се стремим да поддържаме диалога и да снижаваме напрежението", коментира Радев  в отговор на въпрос дали сега е моментът да се организира негова визита в Русия.

"Българският културен, световен и цивилизационен принос не може да става залог на политически конфликт. Точно във времена на конфронтация ние трябва да поддържаме диалога, трябва да търсим общите интереси в борбата с тероризма и как да снижаваме това напрежение. Така че в тази връзка мисля, че диалогът и каналите за диалог трябва да бъдат запазени. Основната цел на България е постигане на диверсификация – на газови и енергийни доставки като източници и като маршрути. В това отношение ние трябва да правим всичко възможно да получаваме отколкото може повече места и маршрути енергия – това означава по-голяма сигурност, повече опции и по-ниски цени. Затова България трябва да бъде активна в тези дейности", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България НИКОГА НЕ Е БИЛА ВРАГ НА РУСИЯ ПАТ..КО,АМА ВИЖ РУСИЯТА ТИ МНООООГО ПЪТИ!!!!!!!!!!!!!!!
106
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега другарията ако пак не се усетИ това заглавие колко е подигравателно за фърчилков значи наистина другарите имат празна пещера между ушите!Нека иде от мен ако е и там да си остане ,да си вземе и останалата банда ама ще се върне за съжаление,да не е сумасашол да остава в *** .не за друго де ами студено е!После 3 години и кусир и у Занзибар нема да го викнат,е евентуално може Мадуро венецуелски!Да тренира още от сега чембери зад врата и дълбоки приклякания,***..ова ЗНАЕ КАК СТАВА!
105
8
 
15
 
! Отговори
Баба Пена преди 6 години
Браво! България не трябва да е враг на Русия!
104
15
 
10
 
! Отговори
Рейтингът преди 6 години
Рейтингът на Президента Радев ще бъде много по-висок, ако не се изказва. Кажете му на този човек, че не го бива да говори -- има си съветници те да му пишат текста, а той да го чете или ако е паметлив да го декламира.Това което говори, е посредствено даже и за човек със средно образование.Хубаво бе харесвай си Русия, работи за тях, зер те ти помогнаха за избора, ама такова посредствено блюдолизничество Ви излага г-н Президент
103
12
 
9
 
! Отговори
лавров преди 6 години
ще ходи да си получи копейките
102
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Умственият багаж на Радев е като на посредствен учител от трудово-възпитателно училище.Днес говор пред УНСС студенти -- не можа да се разбере какво казва, някакви алегории за стени и пълни глупости.Даже и Стати Статев, ректора на УНСС агент от ДС, го гледаше с учудване и неодобрение.Е, не може да си щастлив като имаш за президент един ***.
101
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Износът ни за Русия през 2017г е за 1.4 милиарда лева което е едва 2.7% от общия ни износ който е за 52 миларда.
100
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селският зелен чорап още не се е извинил за позора, който ни натресе на 3-ти март.
99
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 2017г имаме 565 754 посещения от Русия при 11 596 167 общо, което е 4.9%
98
10
 
11
 
! Отговори
рахми преди 6 години
не на крака а на колене.оправете си заглавието.все пак сте филиал на в.дума.излагате се
97
8
 
13
 
! Отговори
Sevda преди 6 години
Гола вода. Друг коментар е излишен
96
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** без капка достойнство.
95
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо славянските държави Чехия и Полша ненавиждат Русия?
94
12
 
13
 
! Отговори
независим преди 6 години
Харесвам Радев, повече от Борисов, но....се питам няма ли достойнство този човек? Поканен от него на разговор, ченге-владика , грубо го нахока в размер на всякакви норми- дипломатични, исторически и морални и сега без да е последвало каквото и да е било извинение или поне намек за това---отива отново при същите хора. Или някой си мисли, че владиката -ченге е нахокал Радев, без санкцията на Путин? ДОПУСКАНЕТО ТАКОВА ОТНОШЕНИЕ КЪМ БЪЛГАРИЯ/защото той е президент на България/ Е ТЪЖНО И ГНУСНО.
93
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, но красивия и зелен Димитровград през демокрацията ли го построиха? Колко града са построили по времето на демокрацията?
92
10
 
10
 
! Отговори
ИСТИНАТА!!! преди 6 години
Той, ако путин можеше да помогне на България, то там минималната заплата нямаше да е 2 пъти по-малка от тази в България!!!Човекът иска да пусне едни тръби, да няма деверсификация и да НИ ТОЧИ ЗДРАВО!!!
91
11
 
11
 
! Отговори
Иван Панов преди 6 години
Един пример обяснява всичко предателите в червено...Прекарват едни тръби, пускат най-скъпият газ за България, Путин прибира в джобчето, че там минималната заплата е 2 пъти по-малка от тази в България. Човекът не помага, а граби!!!а децата на г-жа Нинова и който е там комунистически вожд прибира в джобчето и праща сина да учи в Европа!Това е България господа!!!И после се повтаря МАНТРАТА с братушките и че щели да ни помогнат. ИСКАТ ДА СМЕ КОЛОНИЯ и нищо друго...
90
10
 
8
 
! Отговори
ангел преди 6 години
С това си заслужи уважение , значи може Макрон и Меркел да притичват в Москва редовно , а ние "на гол г.з чифте пищовни "!
89
8
 
14
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 6 години
До Иван ПановНие наистина сме колония и поробени, само, че от твоите работодатели. Каква цена на газа искаш, след политиката на България към Русия? По-добре погледни къде ни отива златото и какви пари плащаме за тока от американските ТЕЦ-ове. И какви военни бази имаме.Колкото до Ботев и Левски - самия проф. Пламен Павлов (умерен русофоб) каза, че няма документирана такава фраза от тях.
88
9
 
8
 
! Отговори
Ами Плeвнeлиев ще... преди 6 години
...ще aбoрдира бе!!!Как така президента Радев ще ходи в Русия бе? Ако беше Роса първо щеше да скокне до Хамерика и да се въене с чек напълно покриващ инвестицията му в село Баня! После би прескочила до Украйна,тъй де,освен пари трябват и почести! От там на ревера и ще блесне орден ,,Предан Бaндeровски шут''И накрая ,ама не на последно място в братска Турциа,тъй де да уважи падналите герои в Руско-Турецката война за свободата на България! О тоя Радев от де се взе с 58% народна любов,то така е лес