Белодробно болен здрав носи... Липсва рехабилитация!?

Нова здравна методика остави празна болница във Велинград
Обновена: 17 апр 2018 10:10 | 17 апр 2018 10:00, Петя Славова
5

Нова здравна методика спира почти изцяло достъпа на белодробно болни до рехабилитация. И по-конкретно – право на прием в рехабилитационните болници в страната вече имат единствено онези, които са с над 50% инвалидност по ТЕЛК, съобщава Bulgaria ON AIR.

Заради всичко това от началото на месеца болницата във Велинград, където се лекуват такива болни, стои почти празна.

Въпреки възможността да приемат близо 150 пациенти, в момента на администрацията връщат почти всички. Не покриват изискването, което е в сила от 1 април.

А причианта е, че повечето хора, дошли за прием имат по-малко от 50% инвалидност по ТЕЛК. Въпреки че трудно биха могли да се нарекат здрави.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурно,са бивши или настоящи пушачи!Щели да ги пращат при Андрейката да си пушат,ама като трябва да се лекуват ,всички да плащат!
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Реформите на "Борисов 3" в здравеопазването!
2
1
 
11
 
! Отговори
Нина преди 6 години
Поредният абсурд в здравеопазването!
1
8
 
1
 
! Отговори
растрел за виновните преди 6 години
мед мафията ползва хлор токсични канцерогенни химически оръжия за трайно нелечимо отравяне на милиони в Bulgaria от много години.Големи успехи има при отравянето на децата в ясли,градини и училища с хлор токсични уж дезинфекционни химически оръжия.Отровните облаци около деца вкл от белина и тризон увреждат трайно горни дихателни пътища,Жертвите се цаката опасни антибиотици до причиняване на хронични увреждания.Лечение с балнеотерапия помагаше бързо.сега отровиха и минералните води с хлор