Цигари в заведенията! Защо не и алкохол за шофьорите?

Искането за падане на забраната е стокхолмски синдром, смятат във ВМРО
17 апр 2018 12:00,
50
Цигари в заведенията! Защо не и алкохол за шофьорите?
Снимка: архив "Булфото"

Искането на Валери Симеонов да се разреши пушенето в заведенията, тъй като забраната не се спазва, е все едно да се разреши алкохола на шофьорите, защото някои шофират пили. Това обяви депутатът от ВМРО Искрен Веселинов в профила си във Facebook.

Той реагира остро на предложението на вицепремиера, който ще внесе законопроект за падане на забраната за тютюнопушене в закрити помещения. Освен Веселинов и повечето му колеги във ВМРО били срещу искането на Симеонов.

Още по темата

"Да отмениш забраната за пушене в заведенията е проява на стокхолмски синдром", смята Веселинов.

Той обясни, че вече десет години присъства на спорове, "а и участвам в тях, между двама от лидерите на Обединени патриоти – Краси Каракачанов и Валери Симеонов по темата за цигарите".

"Досега винаги, макар и в разрез с единоначалието във ВМРО, съм подкрепял Валери, че забраната на тютюнопушенето трябва да се спазва, а уважаемите иначе пушачи да не се приемат за природно явление, с което сме длъжни да се съобразяваме", обясни депутатът на Каракачанов.

Той е категоричен, че това, че някъде някой нарушава правилата, не е причина тези правила да бъдат отменяни.

"Това е все едно да поискаме да се разреши официално употребата на алкохол при шофиране, защото има някакъв процент от хора, които си позволяват да шофират пили. Да се поддаваш на натиск, оказван от пушачите, които на практика ти вредят, е равносилно на това да се припознаеш с хората, които са те отвлекли. Това се нарича стокхомски синдром...", обяви още Искрен Веселинов.

Той разказа, че е говорил и с други свои колеги от ВМРО, които споделят мнението му. 

"Дори пушачите са против новото легитимиране на този вреден навик. Така че дебатът предстои", категоричен е депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 24 Трябва да си има отделение за пушачи и непушачи. Така е редно и справедливо.. Аз като харесвам дадено заведение, не може някакъв да ме трови с цигарите си. Аз като пия тровя ли го с миризмата на алкохол във въздуха. М?
24
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бизнеса с електронни цигари на гербаджийските фирми направо е умрял. Нормално е да се върне пушенето в заведенията. Друг бизнес ще измислим. Е касовите апарати са за смяна . 400 000 касови апарата по 3-4 бона.... Не се притеснявайте
23
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с таз война срещу цигарите, пресилена и излишна е! Баста! Ред е на война със захарта и алкохола! Забранете рекламите по телевизията на сладки неща и твърд алкохол поне в най-гледаните часове! Особено такива насочени/с участието на деца!(за сладкишите) Убеден съм че преждеизброените отрови плюс мазнините вземат двойно повече жертви от тютюна!
22
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Велика и развита държава като Австрия го разреши, що се правим на по-католици от папата? Връщайте пушенето в заведенията със зала за пушачи и непушачи с вентилация и толкоз!
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 15 Като спомена Слабаков, се сетих за един скеч на Виктор Калев като имитира Слабаков в Шоуто на Слави. Андрей Слабаков нали рекламираше едни матраци с жена си?Че Виктор Калев в неговия образ вика на Слави: Тия матраци много ги намразих. И Слави: Защо?Е как защо, бе...толкова са удобни, че не мога се събудя през нощта да изпуша една цигара, бе мама му стара!
20
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пушачите свикнаха да излизат да пушат навън. Бях на едно събиране в ресторант. Собственика раздаде пепелници. Попитах го кой иска да пуши тук, защо го правите. Гледа тъпо. Нито някой е мрънкал нито нищо. Всички излизаха навън, приятно време. Ама бай *** нещо го сърби все. След 30 минути стана вътре отвратително. Смрад страшна. Беше изпращане на абитуриентка деца, бебета...Прибрах се воняща на цигари. Веднага в банята, всичко за пране. Ужасно.
19
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безумни закони няма как да се спазват!
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти сигурно не правиш разлика между Австрия и Занзибар по отношение на климата? Или не можеш да схванеш за какво говоря?
17
1
 
15
 
! Отговори
бай иван преди 6 години
Проблема според мен не е да се разреши или не пушенето в заведенията, а защо трябва един закон да се гласува всяка година и да се правят промени по него ?А и с въвеждането на този закон се видя че държавата ни е безсилна срещу хората неспазващи закони в страната. Имаме закон, а няма кой да следи за неговото спазване. Щото има едни хора които мрънкат че са им ниски заплатите, ама като трябва да си ги заработват ги домързява. Това е на всяка една държавна длъжност.
16
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Австрия съвсем отмениха забранителния режим, въпреки че никога не е бил толкова строг като тук. Сигурно са по-глyпави от нас.-----------------------А в Занзибар никога не са ги забранявали. Сигурно са по-умни от нас!
15
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНепушачите, като и много от познатите ми пушачи искат само да не дишат чуждия дим и да не смърдят на умряло вечер като се приберат. В крайна сметка спорът е напълно безмислен - никой не ходи на заведение за да пуши. Да пие - да, да се нахрани, да се види с приятели, да върти гюбеци, да слуша метъл, да забие някоя мацка, да врътне някое хоро, но не и да пуши. Да си чул някой да казва излизам да пуша (и да става въпрос за тютюн)?
14
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма такива фанатични фашисти като непушачите!--------------А Слабаков какъв е? При вида на тоя и закоравял пушач, ще ги откаже. А като си отвори устата, всеки нормален човек ще се отврати!
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото налагате ЕДИНСТВЕНАТА И НЕОТМЕНИМА ИСТИНА на другите, ако се наложи и с огън и меч!Такива като вас са изгорили хиляди вещици на клада-вие, които винаги знаете кое е най-добре за другите!
12
8
 
21
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Този Балерий се взе много на сериозно ! ! Пушач съм, но забраната за пушене на обществени места ТРЯБВА ДА ОСТАЕ.
11
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никога не съм чувал за човек, който като се напуши с две кутии цигари да отиде и да заколи жена си, или пък да предизвика ПТП от това. Моля не сравнявайте с алкохола, който води до тежки поведенчески промени!
10
0
 
7
 
! Отговори
прав си преди 6 години
До Моряк и половинаТова е проблем,който иска РЕШЕНИЕ!Решението иска ЗАКОН!А закона трябва да се СПАЗВА!Казано накратко,за България-мисия невъзможна!
9
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма такива фанатични фашисти като непушачите!
8
1
 
11
 
! Отговори
Моряк и половина преди 6 години
До анонимен 3Точно за това говоря! Баща Ви е наложил това правило, защото той сам така е преценил, а не защото някой който няма и един ден в бранша му скимнало нещо и хоп давай да го налагаме насила, а пък мнението на собствениците не ни интересува.
7
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Австрия съвсем отмениха забранителния режим, въпреки че никога не е бил толкова строг като тук.Сигурно са по-глyпави от нас.
6
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МорякСтранно, в Париж сами излизат да пушат навън и не се чувстват прокажени.Дали пък само тука *** мама пари, ама се прави на мутра?