Цигари в заведенията! Защо не и алкохол за шофьорите?

Искането за падане на забраната е стокхолмски синдром, смятат във ВМРО
17 апр 2018 12:00,
50
Цигари в заведенията! Защо не и алкохол за шофьорите?
Снимка: архив "Булфото"

Искането на Валери Симеонов да се разреши пушенето в заведенията, тъй като забраната не се спазва, е все едно да се разреши алкохола на шофьорите, защото някои шофират пили. Това обяви депутатът от ВМРО Искрен Веселинов в профила си във Facebook.

Той реагира остро на предложението на вицепремиера, който ще внесе законопроект за падане на забраната за тютюнопушене в закрити помещения. Освен Веселинов и повечето му колеги във ВМРО били срещу искането на Симеонов.

Още по темата

"Да отмениш забраната за пушене в заведенията е проява на стокхолмски синдром", смята Веселинов.

Той обясни, че вече десет години присъства на спорове, "а и участвам в тях, между двама от лидерите на Обединени патриоти – Краси Каракачанов и Валери Симеонов по темата за цигарите".

"Досега винаги, макар и в разрез с единоначалието във ВМРО, съм подкрепял Валери, че забраната на тютюнопушенето трябва да се спазва, а уважаемите иначе пушачи да не се приемат за природно явление, с което сме длъжни да се съобразяваме", обясни депутатът на Каракачанов.

Той е категоричен, че това, че някъде някой нарушава правилата, не е причина тези правила да бъдат отменяни.

"Това е все едно да поискаме да се разреши официално употребата на алкохол при шофиране, защото има някакъв процент от хора, които си позволяват да шофират пили. Да се поддаваш на натиск, оказван от пушачите, които на практика ти вредят, е равносилно на това да се припознаеш с хората, които са те отвлекли. Това се нарича стокхомски синдром...", обяви още Искрен Веселинов.

Той разказа, че е говорил и с други свои колеги от ВМРО, които споделят мнението му. 

"Дори пушачите са против новото легитимиране на този вреден навик. Така че дебатът предстои", категоричен е депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ренегат та дрънка. Ето какво казва Симеон Балевски, баща на Валери за роднините си пред бургаски седмичник: Фамилията на сина ми е Балевски, от която са излезли 23 висшисти, двама известни учени (акад. Ангел Балевски и проф. Методи Балевски) и един зам.-министър. А от селото са излезли и двама видни комунистически министри Петър Панчевски и Благой Иванов.
44
1
 
2
 
! Отговори
Григорий Распутин преди 6 години
Кучета и котки може,а прасета не може а...Искам съседката щом си гледа куче в апартамента,аз да мога да си гледам прасета.Наистина е крайно време да се отмени забраната за каране в пияно състояние,аз като ходя с приятели по кръчми и съм с колата,а така ми се пие,край на мъките значи.Тоя Валери наистина е лобистка ***.
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Здравеей Тютюн, здравей Марихуана! Когато си пуща цигарата, сред природата, аз не мисля, че я замърсявам. Еми дай да не дишам, даъ да не пръдкам, Аз лично си доста попръдквам от боб, забранете го Аз, да не съм ТЕЦ. Аейде гледайте си работата дъфкачи на приключения в джунглата. Аз, тебе лично нямя да те обгазявам. точка.
42
1
 
3
 
! Отговори
Съвет преди 6 години
Предлагам да има касови апарати за пушачи и непушачи.Да делим всичко.Така е справедливо.
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Появиха се още няколко пола и какви ли не из вращения, те тръгнали за цигарите да ми спорят.
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така беше допреди 10 години.Сега Разбирачо цяла Германия е *** от черните...Не пушели??? Те ги мандърсат по улиците и полицията е безсилна ....глобявали пушачите..
39
5
 
9
 
! Отговори
пУШАЧ преди 6 години
Абе Веселинов ли си Тъжников ли си не те знам,само ще ти кажа че много хора спряха да посещават заведения и много от тях фалираха ,особено кварталните заведения.Хранеха си семействата. А всички тези фалити свалят цената на труда бе ахмак.В големите барове и по хотелите и навсякъде се ПУШИ.Ама тебе кво те клати ...Ти нали си дупедавПедал сбъркан
38
5
 
11
 
! Отговори
пушач преди 6 години
Културните хора свикнаха да пушат навън. Аз вече предпочитам да пуша на чист въздух :))))))))))))) Като се пуши вътре става мазало. Особено когато някой ги кара от цигара в цигара.
37
7
 
8
 
! Отговори
Таня преди 6 години
Крайно време е цигарите да се обявят за дрога и да се забрани производството им въобще. Но са забъркани страшно много пари и за съжаление няма как да стане. Другото са празни приказки - няма как един пристрастен човек да мисли рационално и затова винаги ще се противопоставят пушачи и непушачи. Всъщност най-ревностните противници за бившите пушачи, които признават, че за съжаление докато са пушели нищо и никаква логика не ги е интересувала
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се разреши ходенето по нужда пред сградите на властта, това е решението!
35
4
 
7
 
! Отговори
Пушач преди 6 години
До АнонименВ най-най-широкия ми кръг от познати, "дежурни по поликлиника" са непушачите. Може би ги гони хипохондрията?За 38 г. трудов стаж и толкова тютюнджийски, имам 3 (три) броя болнични листове - една травма и два грипа!За мен касата не се е охарчила, споко! Харизвам ѝ всеки ден по левче, освен здравните осигуровки. Поогледай се и ти и пресметни ;) , ама честно.
34
6
 
12
 
! Отговори
extremist преди 6 години
ДОСЕГА ВИЖДАМ КАК СЕ СЪБЛЮДАВАТ САМО ПРАВАТА НА НЕПУШАЧИТЕ....
33
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 29Не става въпрос за това. Да пушиш или не си е твой избор и аз нямам нищо против него и не ти се бъркам. Когато пушиш до мен на закрито, обаче, отнемаш моето правото на избор дали да пуша или не. И това при положение, че и двамата, всъщност, сме влезнали там за да ядем, например.
32
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз предлагам да бъдат обособени места м/у масите в заведенията, където човек да може да се облекчава на спокойствие. Сегашното ходене до тоалетна е много подтискащо.
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 25Бизнеса с електронни цигари на гербаджийските фирми направо е умрял.сигурно си фен на ***, иначе не виждам причина да напишеш подобна прoстотия.
30
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПушачАми ако всички пушачи се откажем? К*во става - голям минус в хазната!голям плюс в здравната каса ще стане, защото лечението винаги излиза по-скъпо от акциза.
29
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А в училищата няма ли да има обособени зони за пушене? Там също се пуши така или иначе...
28
8
 
19
 
! Отговори
Пушач преди 6 години
Да се пуши е тъпо, вредно и гадно-признавам и осъзнавам. Обаче, от всяка продадена кутия цигари държавата прибира почти 3 лв акциз, около лев от които трябваше да отива в НЗОК!?! Ами ако всички пушачи се откажем? К*во става - голям минус в хазната!В същото време, някакви измислени "мерки"за ограничаване?!? На пазара се предлага менделеевата таблица, която наричат "храна" - за това, никой не се обажда. Ядат и пушачи и непушачи. Мръсен въздух - дишат пушачи и непушачи.Нещо по въпроса?...
27
8
 
23
 
! Отговори
занзибар ли преди 6 години
Ми в Антарктида също никой не пуши!И въздуха знайш къв е чист!?Вместо да се наддрънквате с щуротии,просто разделете заведенията!И кой къде иска,там да ходи!Така е справедливо!
26
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Германия на перона на гарата е очертано мястото, където можеш да застанеш да пушиш. Иначе те глобяват, нищо, че си на открито.