Глас от ВМРО: Отдавна сигнализирахме за "Младост"

Имало ли е натиск над строителни фирми, пита Карлос Контрера
17 апр 2018 18:45, Красимир Ангелов
29
Глас от ВМРО: Отдавна сигнализирахме за "Младост"
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

За съжаление от месеци имаше информации за нерегламентирани практики в район "Младост", обяви общинският съветник от ВМРО и председател на групата "Патриоти за София – ВМРО и АТАКА" в Столичния общински съвет Карлос Контрера в коментар на показния арест на кмета на район "Младост" Десислава Иванчева.

Още по темата

"Вероятно на някой му е писнало и се е оплакал. Разбира се, никой не е виновен до влизане в сила на присъда. В момента говорим за полицейска операция и досъдебно производство. Вероятно ще се повдигнат обвинения", отчете Контрера, цитиран от пресцентъра на ВМРО.

"На сесията на 15 март на СОС внесох питане по въпроса за харченето на публични средства за озеленяване от район "Младост", защото открих несъответствия. Имаше оплаквания от граждани за лошото състояние на градинки и междублокови пространства, а в същото време 400 000 лв. бяха похарчени и отчетени. Още тогава заявих, че имам съмнения за недобри практики и ще сезирам и Агенцията за държавна финансова инспекция за проверка как са харчени тези публични средства. Подготвям сигнала и с допълнителни данни, които бих желал да бъдат проверени, защото имам своите съмнения за харчене по документи, но не и за реално свършена дейност", посочи Контрера.

По думите му не веднъж са се чували оплаквания, че се спират или забавят преписки в този район. "Възможно е по някоя от тези преписки някой да е поискал подкуп и резултатът го виждате. Нека органите си свършат работата и да разследват. Но е любопитно да се направи проверка защо и на какво основание са спирани или бавени преписки, защо кметът на района е отказвал да подписва договори по чл. 15 и чл. 16 от ЗУТ. Мисля, че и това трябва да се провери", поиска общинският съветник от ВМРО.

Той изрази съмнения, че след ареста на Иванчева много хора ще започнат да подават информация какво, кой и защо е искал от тях. "Аз съм притеснен и от други данни – че строителни фирми са били притискани да извършват безплатно ремонти на улична мрежа и тротоари без необходимите разрешителни, без възлагане. Ако това е вярно, имаме скандален случай на произвол", допълни още той.

Контрера призова компетентните органи да си свършат работата и да излезе наяве каква е истината. "Лично аз не мисля, че един районен кмет, макар и мажоритарно избран, може да си позволява да действа като феодал. Ще видим какво ще установи прокуратурата", обясни  Карлос Контера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Контрера- Сиди, егати българските партриоти, егати русинския македонец. Прочее може ли да обявите вашия партиен елит поименно с колко апартамента разполага днес.
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, че е Карлос, един истински български "патриот"! Младост е изключително добре поддържан квартал! Сега пак ще се намърда герберската смрад и ще оакат пейзажа!
20
2
 
10
 
! Отговори
Знаещ преди 6 години
Карлос Контрера е българин, баща му е кубинец, но ги изостави когато той беше бебе. Учил е иживял само в България. Интелигентно момче от града на стоте войводи.Не пишете глупости като нямате информация
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фризьорка, учителка по руски, са си професии. Кмет си е изборно. Подкрепят те и гласуват. Избор.Но тук има нещо друго , което е съмнително. Пътува и на улицата. Но имаше и други кметици , който ги взимаха с белезници , но от канцелариите и нещо се замълча.?
18
1
 
15
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До ЗозоНачало ли? Не, това е краят на банкянският разбойник, Бойко Методиев Борисов!
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То борба против корупцията е добре. Но обикновен човек като се сблъска с корупцията ТИЯ веднага ли идват. ИЛИ това е само за показност, щото тази може да е неудобна на някой и да и се направи четгесарски номер.ПУСКАТ ТИ НЕЩО В ДЖОБ, ЧАНТА И СЛЕД МИНУТИ ТЕ ПРОВЕРЯВАТ НА ПЛАТНОТО.Какво стана със съдийката която прибра ПАРИТЕ на френската фирма.
16
1
 
13
 
! Отговори
Хипотеза преди 6 години
Гинка Зелената жилетка да не се окаже и тя бивша фризьорка?
15
2
 
9
 
! Отговори
Ах, тези фризьорки! преди 6 години
Фризьорка стана депутатка по времето, когато управляваше Сакскобургготски! Беше избягала в Израел, за да помага на леля си-фризьорка там и същевеременно да се отърве от скандал с автоджамбази, в който се оказа забъркана. По това време майката на тази фризьорка беше в затвора за злоупотреби!Преди 7-8 години се чу, че друга фризьорка, на име Бушка (или Бужка) ни е станала зам.министър!Сега пък фризьорка-столична кметица!Ти да видиш кои били най-успешните жени в България днес!
14
7
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Хахахахахааа, рев на червени и зелени другари, дето си мислят, че морето е до колене. Това е само началото!
13
0
 
11
 
! Отговори
Пламен преди 6 години
Незнам кой е крив или прав , отговора ми е принципен, писнало ми е от незаконно,без законно,законие , хората се борят за оцеляване, пълно с просяци, деца без родители,тежко болни,а тука меткат с хилядарките , като с тухла десетка .ПИСНА МИ ОТ КОРУПЦИЯТА
12
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този Карлос Контрера от къде се появи. и той ли е като ПучДемон търси изяви.
11
7
 
26
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Ченгетата броиха парите на асфалта:)))Пълен цирк.Къде я има тази практика.Постановка отвсякъде.
10
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПламенОтвори си очите, тя е е динствения зам кмет който ходеше и проверяваше строежите дори и през ноща заради оплаквания от шум............... това си е шапка, скроена от ГРОБ щото преди няколко години им свали замесник кмета и го направи с огромен скандал и по такъв начин го би на изборите че тоя не знам как не се обеси в депресията си.
9
9
 
11
 
! Отговори
Пламен преди 6 години
Абе не ми пука за расистите ,ако тая *** е виновна,в кауша, аман от богоизбрани
8
5
 
14
 
! Отговори
ВМРО ДОАИЕН преди 6 години
Несериозно е драги съпартийци това, което твърдите. Ако трябва да сме безпристрасти,Валери е първи за кауша! Симеонов е бизнесмен не е партийно убеден! Ако имах власт ,този наш ,,другар" щеше да търка наровете! Поздрави!
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СПОКОЙНО, ГОСПОДИН ПРИМИТИВЕН КСЕНОФОБ, ИМА КОЙ ДА ПАЗИ ПРИРОДАТА ОТ КРАДЛИВИТЕ ВИ МРЪСНИ ПРЪСТИ И ЛУМПЕНСКИЯ ВИ "НАЦИОНАЛИЗЪМ" ОБРИЧАШ ВСИЧКО НА ГИБЕЛ.
6
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ramsteinКой е тоя Контрера? Какво е учил? Абе стига с тия квартални ксенофоби и злобни расисти. Джамбазки нещо не се получи май! Е много ниско, ниво като на пияници!
5
10
 
9
 
! Отговори
ramstein преди 6 години
Каква е тая Иванчева?Какво е учила?Абе стига с тия квартални "еколози" и злобни митингаджии!Кадиев,нещо не се получи май!Е,много ниско ниво!
4
5
 
23
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Ясно. Патруиотите искат да се наместят в 'Младост";))) Тоя Контрера (не е българин), голям отворко, говори като следовател.
3
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Вутеизказвания от партия, поставила си за основна цел борба с етнос не могат да се приемат на сериозно. все едно да защитаваш хитлер