Модерна армия, за да сме надежден съюзник в НАТО!

Радев иска още усилия заради стандартите на Алианса
42
Модерна армия, за да сме надежден съюзник в НАТО!
Снимка: Пресцентър

Модернизацията на Българската армия е задължително условие за утвърждаването ни като надежден съюзник в НАТО, заяви държавният глава Румен Радев, който днес на "Дондуков" 2 се срещна с Върховния командващ Съюзното командване на НАТО по операциите генерал Къртис Скапароти, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

България участва активно в инициативите на НАТО и трябва да положи необходимите усилия за модернизацията на Въоръжените си сили съобразно стандартите на Алианса в името на сигурността на своите граждани, подчерта още държавният глава.
 
Президентът Радев запозна генерал Скапароти с целите на предстоящия по-късно тази седмица Консултативен съвет за национална сигурност.

"Необходимостта от модернизиране и осъвременяване на способностите на българските въоръжени сили е от ключова важност и ще продължавам да настоявам за политическа воля в тази сфера, за да може страната ни да изпълнява ефективно задълженията си на съюзник", каза още държавният глава.
 
По време на разговора Румен Радев и Къртис Скапароти обсъдиха инициативите на Европейския съюз в сферата на отбраната. Общо бе разбирането, че усилията на ЕС и НАТО за изграждане и развитие на отбранителни способности трябва да се допълват.

"Общоевропейските проекти, които развиват и надграждат настоящите способности на държавите членки, следвайки неотлъчно стандартите на НАТО, са от полза за сигурността на гражданите", заяви държавният глава.
 
Генерал Скапароти даде висока оценка на приноса на българските военнослужещи в мисиите на НАТО и благодари на България за активното ѝ участие в ключови инициативи на Алианса.

"България оказва незаменима подкрепа на НАТО във всичките му ключови инициативи. Ученията, които се провеждат на територията ѝ, са ефективни и полезни", заяви върховният главнокомандващ генерал Скапароти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
4
 
! Отговори
Krom преди 5 години
По съвременния български политически речник "ще настоявам за политическа воля" се превежда като : "боли ме шмайзера, ще си го преместя в другия крачол". Трябва да си изключително дебелоок, за да настояваш, че въоръжената със стари съветски железа полу-военна сила е "Армия от НАТО". По стар обичай, ние се правим на НАТО-вска армия, а те се правят, че ни вярват. Всъщност, сме шутовете и посмешищата в НАТО. Политиците ни дадоха всичко от себе си, за да нямаме армия. Тоя е същия ***. Срам.
24
11
 
1
 
! Отговори
Българин преди 5 години
До 24!То и Сирия в момента уж едвам кретат и нямат армия, но от над 100 ракети, 71 бяха свалени с престарели ПВО-та от СССР!СССР били ни окупирали...????!! Ти имаш ли си на представа колко сме беззащитни в момента??!!! Натовските бази в БГ мислиш ли, че е по-добър вариант от 100 000 хилядна наша армия??!!!Всеки знае вече истинския враг на човечеството - Америка!!! От 2рата световна война до тук само убиват (виетнам, косово, ирак, автанистан, либия и мн др.)! Всичко го има в тубата, потърсете!
23
10
 
4
 
! Отговори
антинатовец преди 5 години
Вън нато от България. не трябва да членуваме в тази военна терористична организация подчинена на терорист номер едно сащ.
22
3
 
13
 
! Отговори
ай сифон преди 5 години
таварищ Президент модерна армия с бутафорни оръжия като Грипен и Миг 29 не става
21
13
 
2
 
! Отговори
РОССИЯ преди 5 години
българина е таково племе че от всичко се оплаква вчера със ссср бяхме недоволни днеска сме с нато пак неловолни .през соца имахме силна армия сега нямаме нищо имахме силна икономика а сега силни корупционери политици .и пак недоволни да ви поднесат обед в златна чиния и пак ще сте неловолни за съжаление българина е такъв нехрани майко-хайдутин
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев, ще ходиш ли да почистваш тоалетната В.В. Путин през май? Гледай да не забравиш да си вземеш четката, кофата, бърсалките и меките хавлиени кърпички за подсушаване след подмиване.
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха, дълбоко съм изненадан, че Радев знаел че България членува в НАТО. Досегашното му държане и подлизурско поведение спрямо Русия с нищо не показваше че върховния ни главнокомандващ знае към кой алианс принадлежи България.
18
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Винаги обективен!19 Под съветската окупация,България изобщо не е имала армия,защото е била на пълно подчинение на СССР.Българската армия,т.н., е била всъщнотс,армия на Съветите,а България бе загубила своя суверенитет.Военните ядоха,пиха,живяха във ведомствени жилища,но когато парите свършиха,свърши и икомуниЗъма.
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен21 Кой те пита тебе?Добре че сте малко,което личи по изборите.БСП далеч от власта още 20 години.
16
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък не искам да сме съюзник на нато тази група от масови убийци. Същите те разградиха българската армия и я докараха до ниво родовообщинен строй.
15
16
 
5
 
! Отговори
Винаги обективен! преди 5 години
България имала АРМИЯ САМО ПРИ ВЕЛИКИЯ ТРЕТИ РАЙХ И ПРИ ВЕЛИКИЯ СЪВЕТСКИ СЪЮЗ!!! Германците обличат и въоръжават армията ни и я превръщат в първа бойна сила на Балканите. След 1944 г. Съветският съюз безвъзмездно превръща Българската армия в сила на Балканите превъзхождаща в пъти ЮНА и както и гръцката и турската. Па плюйте ме, колкото искате. Сега армията е позор, защото е платена и воюва за чужди интереси в други държави!
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен-15 -Ей малкия как е расте ли?Тъщата кога ще ми я прекараш?Д -поздрави
13
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НатовецПо-пpoститe хора може и да са русофили, но откровенно дeбилнитe са все американофили.
12
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В историята на съвремена България има само една държава която е модернизирала армията ни, при това почти безплатно. Но се съмнявам дали пак ще го направи, особено за да е тя надежден партньор на НАТО.
11
18
 
3
 
! Отговори
Натовец преди 5 години
Велик политик!Този човек направи саможертва от ранга на тези на Левски и Ботев, за да спаси България!Той привлече към себе си русофилските гласове в България точно в момента, в който те ставаха застрашителни за сигурността на страната! После обаче продължи с единствено правилната политика - плътно заедно с НАТО и ЕС!С това Румен Радев жертва бъдещата си политическа кариера, но спаси България!Историята ще оцени някой ден тази негова саможертва!
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ивчо-НА СКОРО ДОСТОВЕРНИ ИЗТОЧНИЦИ ОТ СЛУЖБИТЕ МИ ИЗЯСНИХА ЧЕ ТВОИТЕ РОДНИНИ ПИШАТ ПРОВОКАТИВНО ТУК СРЕЩУ ВСЕКИ КОЙТО НАПИШЕ НЕЩО МИСЛЕЙКИ ЧЕ СЪМ АЗ ВНИМАВАЙТЕ ЩОТО ТВОЙТЕ РОДА СЕГА СА В ЗАПАДНА ЕВРОПА НО ТАМ РАБОТАТА НАМАЛЯВА И МОЖЕ НЯКОЙ ДЕН ПАК ДА СТАНЕМ КОМПИИ А В НАШАТА МАХАЛА КАМЕРИ И НЯМА А МОНИЦИИ ИМАМ ЗА ВСИЧКИ ВИ ВЪПРЕКИ ЧЕ НЯМА ДА ТРЯБВАТ А ЗА МАЦА ЕДИН КУРР ВЕНОЗЕН ЗА ТЪМНОКОЖАТА И СЛИВА!НЕ ЗАБРАВЯМ И ВИНАГИ ОТМЪЩАВАМ!!!!!!!!!!!!!!!!!
9
13
 
7
 
! Отговори
Натовец преди 5 години
Ами така се прави!По-простите хора в България масово са русофили и се впечатляват от приказки.По-интелигентните са все с европейска насоченост и те гледат действията.Значи, ако някой политик иска да поддържа рейтинг, трябва да говори русофилистично и да действа в подкрепа на ЕС и НАТО.Точно това прави Радев!
8
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искаме руски самолети и американски памперси. Да вземем най-доброто от всяка армия по света
7
16
 
5
 
! Отговори
Натовец преди 5 години
Доволен съм!Предишният президент, Росен Плевнелиев, имаше по-ярка про-натовска риторика, но може би точно заради това бързо губеше популярност сред по-необразованото русофилско население на страната.Сегашният президент, Румен Радев, действа точно обратното! На ниво риторика уж поддържа някакви позитивни отношения с Русия и с това поддържа рейтинга си сред необразованото население. На ниво действия обаче работи решително за НАТО, ЕС и евро-атлантическата кауза!Умна политика!
6
13
 
9
 
! Отговори
Ивчо преди 5 години
Президента си е пич, от всякъде. Факт както казва Антон Тодоров :)