Най-големият проблем на държавността – корупцията!

Ако Радев стане лидер, ще пребори с ГЕРБ, коментира д-р Николай Михайлов
17 апр 2018 10:37, Василия Пейчева
11

2015 гледания   |  Още видео
Президентът Румен Радев вчера изнесе лекция пред студенти в УНСС, озаглавена "Социално и икономическо развитие на България". Той успя да вклини в нея част от проблемите и насоките в нашето развитие. Държавният глава отбеляза, че е "време прожекторите да осветят тъмната строителна площадка, на която се намираме".

"Най-големият проблем на българската държавност е корупцията, особено в предприемаческия свят. Несъвършенствата са работодателите, тъй като те разпределят средствата към покровителите на този мрак. С други думи – крадат", посочи психиатърът д-р Николай Михайлов.

Румен Радев получи множество критики от Цветан Цветанов и Росен Плевнелиев. Според госта в студиото на "България сутрин" Бойко Борисов и Цветан Цветанов играят доброто и лошото ченге с президента.

"Не мисля, че Радев има почерка на партиен президент, както Плевнелиев. Плевнелиев повтаря евроатлантически клишета, които не може сам да разработи. Становищата на президента Плевнелиев не заслужават дълга медитация, тъй като не са интересни. Той е просто специализиран да атакува Радев, за да се открои колко лоялен е към евроатлантизма. Плевнелиев няма собствен характер и не обсъжда позициите си със своя гледна точка", категоричен бе д-р Михайлов.

По линия на химическата атака в Сирия, психиатърът подчерта, че в момента има смълчаване относно виновниците за атаката.

"Атаката е престъпление, но кой го е извършил се решава с разследване, което не е предприето. Убеждението, че Русия е извършила тази атака, лежи на данни, които не могат да бъдат разсекретявани. Бих приветствал позицията на правителството. Те отказаха да експулсират руски дипломат, а това е много добре", изтъкна той пред Bulgaria ON AIR.

Ще се намерили кой да светне лампата и да реши проблемите?

"Без адекватно политическо лидерство това не може да стане. Опозицията в България има своите качества, но политическата ѝ сила е слаба. Тя не може да контролира управлението, тъй като не може убедително да претендира за власт. Единствената конкурентна фигура с ограничени правомощия е президентът. Ако Радев стане лидер на политическа сила, той ще се пребори с ГЕРБ", завърши д-р Николай Михайлов.


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя психиатър скоро ходил ли е да се прегледа?
8
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** не може да стане лидер. Не само, че няма багаж за това, но и винаги ще си остане в сянката на Нинова!
7
0
 
14
 
! Отговори
докторее преди 1 година
Корупцията не е проблем,има я навсякъде!Проблем е липсата на борба с корупцията!В Китай разстрелват цял партиен секретар за едни кирливи 10,000 $!
6
0
 
14
 
! Отговори
Yakov преди 1 година
"Политиците ни превърнаха измамата в държавна политика, изнудването държавна практика, а корупцията – държавна норма."
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами корупцията ви е кормилото на управляващите .
4
4
 
15
 
! Отговори
Моряк и половина преди 1 година
Единственото кардинално решение на проблема с курупцията е връщането на смъртно наказие и активното му използване! Като не искаш да си продаваш живота за пари и да си честен и почтен - смърт и точка! Няма да ми минава целия живот в морето, за да гледам как разни курумпирани хора празнуват коледа и нова година на мой гръб!
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставете работодателите и корупцията! Разправяйте се с жената, откъснала цветенце! Тя е най- тежкият проблем на държавността.
2
12
 
11
 
! Отговори
А така преди 1 година
С други думи радев ако напарви партия ще събори ГЕРБ. По-добре тази партия да е направи Деси. Ще даде по-добри резултати. тя е по-силен лидер от двамата. Но нали е много лесно когато нищо не можеш да промениш поне да критикуваш. Така още по-силно се осветява невежеството. В кои слоеве на обществото е корупцията. Ами сред собствениците на предприятлия, услугите и администрацията. Само в третите са хората н ГЕРБ. Всичко друго е хора на БСП. Те преватизираха държаата. Те са едрите работодатели.
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква държава? Това е един прогнил, на всички нива, от корупция курник. Като почнеш от чистачката, та стигнеш до баш суджука.