Борисов нареди: Министрите – при президента! Не му щем войните

И ако някой е злоупотребявал с обществени поръчки - в затвора, иска премиерът
Обновена: 18 апр 2018 13:48 | 18 апр 2018 12:15, Веселина Йорданова
131

Снимка: Министерски съвет

Премиерът Бойко Борисов нареди на министрите си да поискат срещи с президента Румен Радев и да му представят обществените поръчки по министерства.

"Ако има данни за злоупотреби, с тях да се занимае прокуратурата", заръча още Борисов.

Премиерът отговори в началото на днешното заседание на МС на думите на държавния глава, че в държавата се строи хаотично и "на тъмно" с думите: "По всяка тема може да му се отговори, но не искам да влизам в неговите войни, имаме доста повече и по-важна работа".

Още по темата

Все пак Борисов настоя, че лично не прави обществени поръчки, а отговаря за политиката.

"Всички министри, които провеждат обществени поръчки, така или иначе когато има подписвания на споразумения, или когато пътува той, пътуват и министри и зам.-министри, поискайте среща с него и всеки един да представи това, което прави. И ако има данни за злоупотреби, да ги дадат на прокурори да ги вкарат в затвора", каза премиерът.

Той заяви, че правителството е започнало програмата за саниране, защото в следващите 5-15 години "цели жилищни комплекси ще станат опасни и ДНСК трябва да ги затвори".

"Ако някой е злоупотребявал, аз обществени поръчки не правя, правят ги кметовете – отиват кметовете в затвора, да се дават сигнали, да заминават. Аз отговарям за политиката и считам, че стотици хиляди българи вече се ползват от санираните блокове", каза още Борисов.

По думите му в два-три блока са се появили течове, но "не може заради една бълха, да се гори целият юрган".

"Нанков, Нено Димов, Караниколов, Вълчев, всички един по един искате среща и казвате това са конкурсите, това са обществените поръчки. За кой имате претенции, чее на тъмно, на светло, искаме с прожектор да го осветим, да е ясно какво се прави", нареди премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
3
 
6
 
! Отговори
Pilot преди 6 години
Крайно време е Президента да учреди партия и да се измитат гробарите, защото хора не останаха заради това крадливо управление ! Трябва нещата да станат бързо иначе после ще е късно !За коментарите по-долу нямам думи платени нещастници !
109
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКОЙ ПРЕЗИДЕНТ БЕ БАЛЪК ТАКЪВ - мижитурка абсолютна е той. За нищо не става, не разбрахте ли вече. За сведение - и на лоста беше трагичен, какво ми го хвалите толкова. Бунаци
108
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
голям страх се вижда в БОКО, голям !
107
4
 
16
 
! Отговори
Аз... преди 6 години
А Бойко няма ли да се отчете някъде, пред някого колко е откраднал и защо докара държавата до дъното????
106
14
 
5
 
! Отговори
добър ход! преди 6 години
Правилно решение на Борисов. Нека Радев свърши нещо полезно, да се информира от първа ръка, не само да срича, написаните от менторите му, опорни точки от общ характер. Тъкмо така ще започне да разбира в дълбочина що е то Президент на РБ!
105
7
 
15
 
! Отговори
ОНЗИ преди 6 години
Абе този БАНКЯНСКИ ТЛЪСТАК наясно ли е какви са задълженията и отговорностите на МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ !?!?!? Безотговорен ДРИСЪК!
104
9
 
7
 
! Отговори
Кънчо преди 6 години
Добре, че е Нинова, да му дава акъл на президента, да се дразнят с ГЕРБ. Много са ми противни червените тролчета.
103
31
 
11
 
! Отговори
Давай Бойко! преди 6 години
ББ е честен играч и не се страхува от откритост.Ама президентина им хич не го бива.Само ще клепа като новобранец и нищо няма да разбира.Пак го поставиха на място.
102
8
 
23
 
! Отговори
ан1 преди 6 години
спортният министър какъв врат е отпрал..какъвто министъра такъв и спорта!!..Биби като квачка и всички пилци гледат ниско..всеки смята на ум колко е крал и колко да даде още на вожда.. И водата на масите ..Банкя !! който пие от нея и една книга да е чел е умен. Ще идели при президента >?? Той Радев не може да говори толкова просто , че ГРОБарите да го разберат.Как ще му обяснят че линеен метър/ ограда/ е 1000 лв??че кв м саниране е 300 лв.че всички имат соларни паркове??
101
19
 
10
 
! Отговори
Бай Хей преди 6 години
Разни червендалести и вероятно тъмносини драскачи си изливат завистта и злобата към Боко. А бе няма да ви стане играта, ГЕРБ няма алтернатива, не разбрахте ли? Четири поредни победи на парламентарни избори, и на петите пак ще е така. А вашите плюнки нямат никакво, ама никакво значение, защото важи са резултатите на избори.
100
8
 
22
 
! Отговори
Моля? преди 6 години
Борисов наредил... На кого? На протежетата си? Какво? Да се правят на интересни? Какъв е тоя борисов, първо, и второ- за какъв се има, че намесва, уж независимите институции в неговите игрички? Банкевски циркаджия.. Нищо повече!
99
5
 
28
 
! Отговори
Аз преди 6 години
"И ако някой е злоупотребявал с обществени поръчки - в затвора, иска премиерът"Аз не съм чувал за обществена поръчка БЕЗ злоупотреба! Обществена поръчка у нас е синоним на кражба! Доказателства ли......няма! Всичко е законосъобразно! НО....."резултатите са видими" за този който има "очи"! Ще дойде време ще са и болезнено осезаеми!
98
11
 
29
 
! Отговори
НАЛИ, ТИКВОЧ преди 6 години
АКО ВСИЧКИ ПАРИ, КОИТО ВЛИЗАТ В ДЪРЖАВАТА ГИ НАПРЪСКАТ С ВЪПРОСНАТА ТЕЧНОСТ, БОКО И КРАДЛИВИТЕ МИЗЕРНИЦИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО И ОБЩИНИТЕ НА ГЕРБ, АГЕНЦИИТЕ И ВСИЧКИ ПО ГЕРБЕРСКАТА ВЕРИГА, ЩЕ СВЕТЯТ КАТО ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛИ. А КМЕТИЦАТА Я СГОТВИХА. ПО ГЕРБЕРСКИ - ЗЛОБНО И ПОДЛО, А ЗАЩО СКРИХА ПИЯНИЯ МОСКОВСКИ И ПОТУЛИХА СМЪРТТА НА НЕВИННОТО МУ ДЕТЕНЦЕ ПО НЕГОВА ВИНА. ТАКА ЧЕ, ДРЪЖ СИ БОКО КРАДЛИВИТЕ НЕКАДЪРНИЦИ. И НЕ ГИ НАБУТВАЙ НА ПРЕЗИДЕНТА. ТОЙ САМО КАЗА ИСТИНАТА, А ТЯ МНООГО БОЛИ, НЕЩАСТНИКО, НАЛИ
97
11
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За жалост самата истина беше ретчта на президента. За всичките мандати на ББ, няма нито една реформирана система, едни пари по един и същи начин стигат до едни и същи хора от години. Няма реформа ш съдебната система, в образованието в администрацията (електронно упрашление) за това и хората който напуснаха няма да се върнат и качестшените инвеститори няма да дойдат. Българич не върви по верния път.
96
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко ти на първо място с всичките си далавери !
95
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
96- А ИМАЛИ СМЕ ПРОЗДИ АМА АЛЧНИ- Я СЕГА ОБЯСНЕТЕ МОЛЯ КАКВО ОЗНАЧАВА ЛЯВА ПАРТИЯ КАТО БСП ДА ОБЯВИ В ОСНОВНИЯ СИ ДОКУМЕНТ ОТ 4 .2.2017 Г ЧЕ ИСТОРИЧЕСКИ ЩЕ ПРЕОДОЛЯВАТ КАПИТАЛИЗМА- ТОВА ПРОЗДИ ЛИ СА ИЛИ МНОГО АМА МНОГО АЛЧНИ- С МИЛИОНЕРИТЕ В БСП ЩЕ ПРЕОДОЛЯВАТ КАПИТАЛИЗМА, А СЕГА ДЕ КОЙ ***.
94
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЦИРК, НЕ ЦИРК ТЕ ЗА ТОВА ГО ИЗБИРАМЕ И ПАК ЩЕ ГО ИЗБИРАМЕ- ВЕДНАГА РЕЖЕ ОТ НИСКО МЕРАЦИ И ВСИЧКО КОЕТО Е ПРОТИВОЗАКОННО- БРАВО НА ББ, БРАВО НА НОВИЯТ ЗАКОН И КОМИСИЯ, А КМЕТИЦАТА СЕ ИЗЛОЖИ КАТО КИФЛА. ПАРИТЕ ГИ ВИДЯХМЕ ВСИЧКИ, А РЪЧИЧКИТЕ ИМ СВЕТЕХА- КОЕ Е БИЛО ИЗЛИШНО ГА ИСКАХА *** НЕ ИМ БЕШЕ ЛОШО, СЕГА КАТО ГИ ХВАНАХА ВЕХА ДА ПРИПАДАТ- МНОГО ХУБАВО ГИ ДЪРЖАХА НЕКА ГИ ВИДЯТ И ЗНАЯТ ВСИЧКИ- СЕГА ДА ЗАПОЧНАТ И ТИЯ ДЕТО ДОХОДИТЕ НЕ ОТГОВАРЯТ НА ПАЛАТИ, ЯХТИ И САМОЛЕТИ.
93
14
 
35
 
! Отговори
ЦИРК"БОРИСОF&qu преди 6 години
ТОЯ СИ Е ЗА ПСИХИАТРИЯ. ЦУПЕНЕ -НА ТИ КУКЛИТЕ, ДАЙ СИ МИ ПАРЦАЛКИТЕ. СЕГА ПОРЕДНАТА ТЪПНЯ -ПРЕЗИДЕНТЪТ ДА И ВЗЕМЕ МИНИИСТРИТЕ. МИ ЗА КАКВО МУ Е ЦЕЦКА, АМИ ВАЛЬО ***, АМИ ТЕМЕНУЖКА ГИНКИНА ДРУЖКА. ПРЕЗИДЕНТЪТ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ КАЗА, ЧЕ ЦАРЯТ ОТ БАНКЯ Е ГОЛ И ОСНОВНОТО МУ ЗАНЯТИЕ Е НИЩОПРАВЕНЕ И Т ЪП ПР. И "УСВОЯВАНЕ " НА НАРОДНИ ПАРИ, В НЕГОВИЯ ДЖОБ. ДНЕС РЕВАЛ - ГОЛЯМ ПРАЗ, РОНИ КРОКОДИЛСКИ СЪЛЗИ, ЩОТО Е БЕЗПЛАТНО. НЯМА ДА СЕ БРЪКНЕ ЗА ПАРИ ЗА КЛЕТАТА ЖЕНА, НО ПЪК КАКЪВ Т ЪП ПР ЗА ***.
92
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова *** на такова високо ниво не сме имали от времето на Ивайло Сви-на-рина.
91
4
 
33
 
! Отговори
50 преди 6 години
Президентът не е премиер-не си прехвърляй функциите с шопски шмекерлъци!