ДПС зове за диалог: Бедност, сигурност, здраве...

Карадайъ иска власт и опозиция да обговорят сектор по сектор
17
ДПС зове за диалог: Бедност, сигурност, здраве...
Снимка: Bulfoto, архив

За диалог между политическите сили по отделните секторни политики, призова лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в първия работен ден на депутатите след дългата им ваканция за Великден.

"Една година след началото на мандата на този парламент, по средата на европредседателството, българите очакват ясна програма за справяне с бедността, за реформи в образованието и здравеопазването, искат работни места сигурност, стабилност, достойнството на всеки, гарантиране на правата и свободите, висок жизнен стандарт", посочи той.

Карадайъ поиска и консенсус за мястото на България като фактор в регионален, европейски и световен план и увери, че ДПС като отговорна партия ще продължи да подкрепя всяко добро решение в тази връзка.

Според него е време за решителни действия в отговор на опасната, рискова и тревожна международна обстановка, за създаване на условия за мир и стабилност, просперитет.

Лидерът на ДПС смята, че последните събития, разтърсили света, изискват балансирана външна политика, но въпросът е доколко тя е такава или е просто снишаване.
 
"Все важни и сериозни въпроси, и като върховен орган в републиката парламентът трябва да отговори на тези въпроси", настоя той.

Според него политиците у нас трябва да работят за повече солидарност и стабилност в ЕС, а европейските граждани трябва да бъдат успокоени и да спре усещането за подкопаване на европейската общност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
2
 
! Отговори
Жиб. преди 6 години
ДПС е руска партия- затова водачите му са само хора на Путин и Ердоган. Там също като във БСП не може да стане водач бай Симе от кварталното кафене,колкото и да е даровит: всъщност там не става водач никой,който не е одобрен от Москва!
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Карадайъ заплатите в Кърджали защо са Африкански? нали там вие командвате
9
4
 
18
 
! Отговори
другите не могат преди 6 години
Като гледам до сега ГЕРБ и Патриотите не са променили нещо в Държавата даже не е мръднала освен че хората Емигрират навън
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако едно време инвестирахте в истинско развитие на бедните райони, вместо да правите басейни с олимпийски размери по селата, може би сега този разговор нямаше да е наложителен. Иначе ми се струва просто една говорилня.
7
16
 
5
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
С ДПС напред !
6
2
 
12
 
! Отговори
чао преди 6 години
ДПС на юг от нас.
5
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е Карафахъ а иначе вие сте си Овце и затова тука си коментирате ама вижте си крадливите Кметици с 250 000 Евро подкуп , ще се оправи Държавата ама на #путк*инден казваше моя Майстор в Казармата
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДПС да кажат какви са доходите в "техните" запазени райони. Кой държи изкуствено ниски доходите в Кърджали, Разград, Търговище и пр?
3
3
 
14
 
! Отговори
ДПС бунак преди 6 години
Ка-ка-ка рай дъй-дъй-дъй- върви ся!
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахах
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ко, коо речи???