За да не е "на тъмно": Министри с папки - "прожектори" при Радев

"От светлата страна сме, споделяме обща светлина", категорични са те
59
За да не е "на тъмно": Министри с папки - "прожектори" при Радев
Снимка: Министерски съвет

"От светлата страна сме, споделяме обща светлина". Така министри от кабинета "Борисов 3" вкупом отговориха на думите на президента Румен Радев, че в държавата се действа "на тъмно".

В началото на днешното заседание на правителството премиерът Бойко Борисов им нареди да поискат срещи с Радев и да му обяснят какво са предприели по конкретните теми.

"Ние сме от светлата страна, не сме от тъмната страна в случая, тъй като отдавна сме на сцената и мисля, че дори тунелите започнаха да стават светли", настоя регионалният министър Николай Нанков.

На призива на държавния глава, че е крайно време "да включим прожекторите, да осветлим процесите в България, да има прозрачност на собственост, на управленски решения", министрите отговориха с готовност да му разяснят работата на ведомствата си и да изчистят недоразуменията.

Още по темата

Според Нанков в този разговор ще стане ясно дали става дума за критика с конкретни предложения или за "критика заради самата критика".

Още вчера на екипа на президента от АПИ била изпратена книгата "Пътищата на България" – официално издание с подробна информация за възложени и изпълнени участъци.

Министърът обяви, че строителството на километър магистрала у нас излиза най-евтино. За сравнение той посочи, че средната цена на километър в България е 3.1 млн. евро, а в съседна Македония - 5.5 млн. евро, толкова и в Сърбия, в Гърция – 6.8 млн. евро. Най-скъпа била АМ "Люлин" – 8.1 млн. евро на километър, но при Тройната коалиция.

Икономическият министър Емил Караниколов каза, че по темата икономика всички институции трябва да работят активно и също изрази готовност да информира държавния глава, макар че "където има светлина, има много сенки".

"В една сграда сме, споделяме обща светлина, готов съм да притичам по всяка време да обясним всички политики", декларира и просветният министър Красимир Вълчев.

Той допълни, че се радва, че президентът е ангажиран с образованието, защото най-големи успехи се постигали, когато всички институции работят заедно.

От интерес на всички е добрата координация между институциите и уважението между тях, коментира и външният министър Екатерина Захариева. По думите й в почти всички случаи президентската администрация е била информирана предварително за позициите на правителството по международните теми, но понякога било по-важно да има бърза реакция.

Захариева съобщи още, че на заседанието премиерът Бойко Борисов е поискал информация не само за неплатените глоби към КАТ на чиновниците, но и за дължимите данъци и такси към общините. Тя коментира, че служебни автомобили шофират не само хора на тази длъжност, но и други служители във ведомствата и не трябва данъкоплатците да покриват техните глоби.

На въпрос за ареста на кмета на район "Младост" Десислава Иванчева, външният министър каза, че "малко се прехвърлиха границите", но допусна, че зрелищната акция е била такава, за да се запазят доказателства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
28
 
! Отговори
срам и позор преди 5 години
Минеш ли по Графа,от Попа до Раковска,все едно си в Сирия-разорано и разбито,трябва да си гледаш в краката.Фандъчка нека мине пеша и посе ще говорим.Такова чудо никога не е било.
16
0
 
27
 
! Отговори
тъпчо преди 5 години
Борисов да не се прави на интересен. Много добре е наясно, че за да се задвижи някой министър за каквото и да е било, ТОЙ трябва да разпореди. Няма да изброявам случаи, случаят с лъвчетата е достатъчен.Та, за да не губят времето на президента, като се редят един по един, достатъчно е само Борисов да се яви при него и да обясни какво Е предприел по конкретни теми!
15
2
 
36
 
! Отговори
Обикновен Осветител преди 5 години
Всичко, което са построили ГЕРБ след 3, най-много след 6 месеца се ремонтира отново.При всеки следващ ремонт се крадат, пардон усвояват половината от парите на предходния.Ремонтите се правят винаги от една и същи фирми, които се отчитат на Фандъкова.Тя пък отчита парите на Борисов.Всички контролни органи са техни и схямата няма къде да се пробие.Така управляват вече 10 години, през които са откраднали общо около 84 милиарда.
14
29
 
8
 
! Отговори
Веселин преди 5 години
Абе дайте му едно министерство да управлява на този Радев бе.Стига е искал от баницата,нека сам да си вземе...хахахахха
13
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не са от светлата страна. Не виждате ли,. че тези са едни феодални тирани? Цивилизованият свят се е справил с подобни бок.луци преди цели три века с Френската революция.
12
25
 
12
 
! Отговори
до 5 преди 5 години
И какво им е наглото на ГЕРБ? Радев ги обвинява и те отиват при него с документите. Като е казал А да каже и Б, иначе празни приказки от президент под червен чехъл.
11
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само така Прав е Борисов
10
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОСТАВКА бе, тиквари!
9
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На написаното в папките ли да вярваме или на очите си?? Защото в папките всичко е мед и магнолии, а реалността е друга.
8
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един герберастки крадец умрял и отишъл в Ада.Там дяволите си пекли картофи на открит огън и решили да ползват да го повъртят над него.Сложили го на шиш и започнали да го въртят над огъня.Дошъл обаче Сатаната и казал - Абе какво правите бе, този е изпечен герберастки крадец, въртете го по-бързо.Защото като го въртите бавно, той краде от картофите.
7
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КРАДЦИ И НЕКАДЪРНИЦИ СА ОТ ГЕРБ.ФАКТ !
6
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя Радев го ползват черените като форумен *** и му пускат същите опорки ама са забравили че не е анонимен а той фуражка каквото му наредиш изпълнява без да мисли
5
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нагли, по-нагли, най-нагли, наглисими -ГЕРБ! На тази безнаказана държавна престъпност трябва да се сложи заслужен край!
4
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев им пречи да крадат. Както и кметицата на Младост. Чудя се дали и на него няма да му спретнат някой копромат.
3
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма начин ГЕРБ/ДАНЧЕТО и шефът й БАНКЯНСКИЯ ТЛЪСТАК да не участва в поделянето нна подкупитеВсе пак ГЕРБ владеят 24 от 25-те общини в София.Не ми казвайте, че другите са чисти и там подкупи не се предлагат.
2
26
 
5
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Браво ! Достойно! От това по точно няма -отиваш,показваш обясняваш и ако е нужно му ,,светваш...............един!!!
1
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха ха и Рупам Ряпа какво ще прави сега? Той акъла му е като на форумците тука дето си плюят цял ден само дето случайно стана президент.