За да не е "на тъмно": Министри с папки - "прожектори" при Радев

"От светлата страна сме, споделяме обща светлина", категорични са те
59
За да не е "на тъмно": Министри с папки - "прожектори" при Радев
Снимка: Министерски съвет

"От светлата страна сме, споделяме обща светлина". Така министри от кабинета "Борисов 3" вкупом отговориха на думите на президента Румен Радев, че в държавата се действа "на тъмно".

В началото на днешното заседание на правителството премиерът Бойко Борисов им нареди да поискат срещи с Радев и да му обяснят какво са предприели по конкретните теми.

"Ние сме от светлата страна, не сме от тъмната страна в случая, тъй като отдавна сме на сцената и мисля, че дори тунелите започнаха да стават светли", настоя регионалният министър Николай Нанков.

На призива на държавния глава, че е крайно време "да включим прожекторите, да осветлим процесите в България, да има прозрачност на собственост, на управленски решения", министрите отговориха с готовност да му разяснят работата на ведомствата си и да изчистят недоразуменията.

Още по темата

Според Нанков в този разговор ще стане ясно дали става дума за критика с конкретни предложения или за "критика заради самата критика".

Още вчера на екипа на президента от АПИ била изпратена книгата "Пътищата на България" – официално издание с подробна информация за възложени и изпълнени участъци.

Министърът обяви, че строителството на километър магистрала у нас излиза най-евтино. За сравнение той посочи, че средната цена на километър в България е 3.1 млн. евро, а в съседна Македония - 5.5 млн. евро, толкова и в Сърбия, в Гърция – 6.8 млн. евро. Най-скъпа била АМ "Люлин" – 8.1 млн. евро на километър, но при Тройната коалиция.

Икономическият министър Емил Караниколов каза, че по темата икономика всички институции трябва да работят активно и също изрази готовност да информира държавния глава, макар че "където има светлина, има много сенки".

"В една сграда сме, споделяме обща светлина, готов съм да притичам по всяка време да обясним всички политики", декларира и просветният министър Красимир Вълчев.

Той допълни, че се радва, че президентът е ангажиран с образованието, защото най-големи успехи се постигали, когато всички институции работят заедно.

От интерес на всички е добрата координация между институциите и уважението между тях, коментира и външният министър Екатерина Захариева. По думите й в почти всички случаи президентската администрация е била информирана предварително за позициите на правителството по международните теми, но понякога било по-важно да има бърза реакция.

Захариева съобщи още, че на заседанието премиерът Бойко Борисов е поискал информация не само за неплатените глоби към КАТ на чиновниците, но и за дължимите данъци и такси към общините. Тя коментира, че служебни автомобили шофират не само хора на тази длъжност, но и други служители във ведомствата и не трябва данъкоплатците да покриват техните глоби.

На въпрос за ареста на кмета на район "Младост" Десислава Иванчева, външният министър каза, че "малко се прехвърлиха границите", но допусна, че зрелищната акция е била такава, за да се запазят доказателства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен Реклама на ГЕРБ друго нищо не се подразбира в Текста
56
0
 
2
 
! Отговори
бабенца преди 6 години
До на работа деденцаИде време за пенция,но ний сме се подсигурили за 100 живота.
55
0
 
3
 
! Отговори
избор преди 6 години
Аз чета Гъдел нюз.Кефи ме.Тук е коптор.
54
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да му го светнат!Тоз сбъркан резидент за нищо не го бива.И компроматите му плитки и русофилистията му една . . .Той и Решетников сигурно се е отказал от него.
53
6
 
8
 
! Отговори
на работа момчета преди 6 години
На социалистите им се ема бамата.Хората виждат успехите на правителството. Живота става все по-добър и светъл.Вече няма кой да се връзва налъжите им.А пРезидента си го проси. И ще си го намери.
52
4
 
8
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 6 години
До мизерия. Абсолютни глуппости си написал. Ама така е, с червената си кратуна виждаш нещата само както ги гледат на *** 20.
51
7
 
9
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
*** руски президент първо да осветли как беше предложен от Решетников и после да търси сметка на другите.
50
5
 
5
 
! Отговори
анони-мен преди 6 години
спортният министър какъв врат е отпрал..какъвто министъра такъв и спорта!!..Биби като квачка и всички пилци гледат ниско..всеки смята на ум колко е крал и колко да даде още на вожда.. И водата на масите ..Банкя !! който пие от нея и една книга да е чел е умен. Ще идели при президента >?? Той Радев не може да говори толкова просто , че ГРОБарите да го разберат.Как ще му обяснят че линеен метър/ ограда/ е 1000 лв??че кв м саниране е 300 лв.че всички имат соларни паркове??
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Светило за тялото е окото. Затова, ако твоето око бъде чисто, и цялото твое тяло ще бъде светло; ако пък твоето око бъде лукаво, цялото твое тяло ще бъде тъмно. И тъй, ако светлината, що е в тебе, е тъмнина, то колко ли голяма ще е тъмнината?Мат. 6:22-23
48
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винету,твойте далавери нямат край.Но нали с това си започнал преди 27-28 години.
47
3
 
29
 
! Отговори
Мизерия преди 6 години
ГЕРБ дойде да наложи справедливост и от там развитие напред. Справедливост няма, няма и развитие напред. Другото са приказки без покритие. Суджук и ЧЕЗ, това ли са постиженията на ГЕРБ? Друго се не вижда. Едни магистрали на бабуни, които отнемат човешки животи.
46
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Споделяте вие... обща кражба и произтичащата от нея обща вина, затова сте се събрали като глутница хиени да нападате президента. Някой ден ако имаме работеща съдебна система, единственото което ще споделяте ще е обща килия.
45
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"От светлата страна сме, споделяме обща светлина"Май папките-прожектори са ги напекли яко.
44
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"От светлата страна сме, споделяме обща светлина". Така министри от кабинета "Борисов 3" вкупом отговориха на думите на президента Румен Радев, че в държавата се действа "на тъмно".Много са зле горките... Бойко да не ги е черпил от бонбоните на Хашим Тачи?
43
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Московски дошъл със сноумобила, Теменужка пратила Гинка Върбакова да я замества, а Цачева дошла с чистачката от централния софийски като охрана.
42
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БОРИСОВ НА СРЕЩА С МАДЖО В КАСТЕЛО ДИ САН МАРИНО! ДЕКА СТЕ, БРЕ, ГЕРБЕРАСКИ ЖУР-Н-АЛЯ ?!
41
15
 
7
 
! Отговори
едо преди 6 години
казах ви аз, бате бойко няма да се задоволи с президентския пост, очакват го много по-високи постове из европейските партиини централи/институции..жив и здрав!!
40
4
 
25
 
! Отговори
Бон Филе Сужук преди 6 години
И така мили деца лошата кметица била заловена, а добрите кметове редовно се отчитали за всяка преписка на дядо Коледа, за да има подаръци за послушните деца.. Добрата фея на тъмниците замахнала с вълшебната си пръчица и стотици стражи се втурнали да бранят своите господари, а в това време истината и смелостта били със запушени усти и завързани ръце някъде дълбоко в подземията на владетеля на кралството, а народа сладко, сладко спял и сънувал как справедливостта тържествува
39
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1Първо си оправи правописа, после давай оценки на Президента. Макар, че това съвсем не е по силите ти, защото ТВОЯТ АКЪЛ е по-малко и от акъла на банкянския ти кумир.
38
3
 
22
 
! Отговори
бей преди 6 години
До ейНе знаех,че грипените са руско производство.Верно,по -добре е да купим тръмповите ф-ки трета употреба,да подкрепим братските щати,които се чудят кого да скубят.