Пенсионер с 200 лева, а депутат – с 4 000. Нормално ли е?

Идея: Депутатите безплатно в градския, но без коли
Обновена: 20 апр 2018 14:06 | 20 апр 2018 13:55,
175


Орязване на депутатските заплати и привилегии? Необходима мярка или евтин популизъм? Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи заплатите на депутатите да се намалят от сегашните 3540 лв. на 2976 лв. и драстично намаляване на ваканциите в Народното събрание. Управляващите реагираха мигновено, обвинявайки социалистите в евтин популизъм.

Според политолога и бивш депутат Минчо Христов на хората им писна народните представители да си вдигат заплатите с 600 лв., а след няколко месеца, за да си направят евтин ПР, да я намалят с 500 лв.
 
"Добре ли работят депутатите? Приемат престъпни закони и текстове. И какво, ако са високи заплатите, те няма да крадат? Въобще защо Корнелия Нинова се сеща чак сега да направи тази стъпка. Аз бих поставил и въпроса за престъпно високата партийна субсидия", подчерта в "България сутрин" политологът.

Още по темата

По думите му не е нормално една партия да взима за депутат около 13 хил. лв., което е 11 лв. на глас по време на изборите.

"Нека депутатите да пътуват безплатно в градския транспорт, а не да се возят в служебни автомобили. Освен това за година депутатите почиват безбожно много. Ако е само заплатата - да махне човек, но ако си вършеха работата. Не може един пенсионер да взима 200 лв., а един депутат с всички бонуси около 4-5 хил. лв.", допълни още бившият депутат пред Bulgaria ON AIR.

Журналистката Кристина Кръстева също е на мнение, че големите ваканции на депутатите трябва да бъдат намалени значително, но заплатите не, защото все повече ще се влияят от външни фактори.

"Ако в България депутатската заплата е 3 пъти над средната, то в Италия народните представители получават пет пъти над средното възнаграждение. Все пак там и доходите са по-високи и не може да говорим за сравнение", завърши Кръстева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
1
 
38
 
! Отговори
ЛИЛОВ преди 6 години
ДЕПУТАТИТЕ ДА СИ ОСТАНАТ С ТЕЗИ ЗАПЛАТИ , НО ДА СИ НАМАЛЯТ БРОЯ НА 100-120 , БЕЗ ЛЪЖИ И ПОПУЛИЗЪМ ,ЧЕ ТРЯБВАЛО ЗА ЦЕЛТА ДА СВИКВАТ ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ. ТАКОВА БЕШЕ СВИКАНО ,НО ТО БЕШЕ ПАРОДИЯ ,ЗА ЗАМАЗВАНЕ ОЧИТЕ НА ХОРАТА . ТЕ СА В СЪСТОЯНИЕ ДА ГЛАСУВАТ ТАКА ,ЧЕ ДА ВЗЕМАТ ГОРНОТО РЕШЕНИЕ И НАРОДА ЩЕ ГИ ПОДКРЕПИ ,НО НИТО ЕДНА ПАРТИЯ НЕ ИСКА ТОВА. ПРАВО КУМЕ В ОЧИТЕ-ТОВА Е ЖАЛКАТА ИСТИНА,КОЯТО ИСКАТ 95% ОТ БЪЛГАРИТЕ. ОСТАНАЛИТЕ СА ДЕПУТАТИТЕ И ПРОТЕЖЕТАТА ИМ.
136
0
 
50
 
! Отговори
Анонимна преди 6 години
Депутатите не заслужават тези пари!!!Това е срам ,на фона на ниски заплати на работещите хора и ниски пенсии!!!! Разликата е огромна!!! Като се има предвид ,че депутатите имат и бизнес и въртят разни сделки!!!! Те ще могат ли да живеят с 500 или 200 лева на месец??? Ето,затова управляващите у нас ,затриват България и българите!!!! Да продължат в същия дух,че да не остане един българин!!!
135
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
4000 тумора да им открият дано на всичките депутатски ***......злокачествени пожелавам....
134
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъпо ...не евтин пополизъм,много евтин пополизъм Сравняваваш най бедните пенсионери с Депутатите ,да привлечеш социално слаби и бедни да гласуват за теб Ето затова тая партия БКП никога няма да е на власт ...Един конгресмен в САЩ взема 200 и кусур хиляди годишно докато 50% от американците са под прага на бедността
133
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 5 ITЖивей със 189 лева пенсия, че да те питам, как ще ти се виждат 4000 лева. ... Сбърканяк.
132
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може ли пенсиите да се повишават през 3 три месеца, вместо депутатските заплати ?
131
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
овце , за вас бирници , лихвари , мутри , сопаджии , чси-та и гърч .
130
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичките плачат за Калашников!
129
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
то в Италия народните представители получават пет пъти над средното възнаграждение....................ама и пенсионерите им вземат доста повече от нашите.
128
1
 
46
 
! Отговори
сбъркано мислене преди 6 години
Българина и 100,000 да взима,пак ще влачи от дето завърне!
127
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом го е сметнал, да сложат министри и депутати на 240 лева. Нека се по шарж от тези измАмници. Цв. Цв. Заяви, че по-добре държавата да дава парите на депутатите, а е наясно, че те взимат и от групировки. Защо да се отказват от държавните?
126
4
 
55
 
! Отговори
Справедливост преди 6 години
Минималната пенсия и минималната заплата трябва да са равни. Има възможност да стане, трябва само желание . Но този геноцид към пенсионерите е нечуван и това е поредното правителство, което не прави нищо. Бог забавя, но не забравя...!!!
125
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 124Ама как ще са малко 200 лева, бе, другарю герберист. Вашият гениален министър на Труда и социалната политика честно обяви, че със 180 лева човек може спокойно да оцелее. Затова е добре, поне 100 човека да идат на жълтите плочки, да го помолят да излезе и да им обясни своята формула за оцеляване със 180 лева. Достойният "държавен мъж" е забравил само да каже, че това са пари за седмично, и то - ПЕСТЕЛИВО ОЦЕЛЯВАНЕ. Ама Бойко харесва формулата - намалява пенсионните разходи.
124
3
 
42
 
! Отговори
ех,дьржава БГ. преди 6 години
само пишете коментарии,на друго не сте способни пиите ракиика всяка вечер сьс салатка от един томат и сте задоволени.
123
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отговор на въпроса в заглавието" - ДА! Щото са прости и подмазвачи, кой избира депутатите, а? Тогава, както в стария соц виц - Намятайте по един бял чаршаф и - към Орландовци...
122
1
 
48
 
! Отговори
Гаранция преди 6 години
И 100 000 да са им заплатите, пак ще се влияят от външни фактори.
121
16
 
37
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Явно топлите и студени вълни се превръщат в ежедневие на другарката Нинова,не иска ваканции и депутатски развлечения с големи харчове,само бачкане и туйто.В парламента има хора ,дето кръвта им ври и кипи и не са се спекли като лидерката на столетницата
120
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** окрадоха парите за пенсии в началото на прехода, а сега вече забравили престъпленията си срещу народа много знаят, герб са същите
119
4
 
39
 
! Отговори
Предложение преди 6 години
Депутатите без заплати,само по година да поработват като кметове на "Младост" сигурно ще са по доволни всички!А законите да се пишат от представители на клошарите!
118
28
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ф.С.В.Пределно ми е ясно, че 200лв са много малко, но какво да се направи и от къде на този етап да се вземат тези пари?България въпреки икономическото си развитие все още не е достатъчно силна финансово за да повиши пенсиите на тези хора.БВП ни е 100млрд. до преди само 10 години беше 35.От къде пари?Работили били 30 години ама за 100лв навремето.Как сега да получат 500?