Пенсионер с 200 лева, а депутат – с 4 000. Нормално ли е?

Идея: Депутатите безплатно в градския, но без коли
Обновена: 20 апр 2018 14:06 | 20 апр 2018 13:55,
175


Орязване на депутатските заплати и привилегии? Необходима мярка или евтин популизъм? Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи заплатите на депутатите да се намалят от сегашните 3540 лв. на 2976 лв. и драстично намаляване на ваканциите в Народното събрание. Управляващите реагираха мигновено, обвинявайки социалистите в евтин популизъм.

Според политолога и бивш депутат Минчо Христов на хората им писна народните представители да си вдигат заплатите с 600 лв., а след няколко месеца, за да си направят евтин ПР, да я намалят с 500 лв.
 
"Добре ли работят депутатите? Приемат престъпни закони и текстове. И какво, ако са високи заплатите, те няма да крадат? Въобще защо Корнелия Нинова се сеща чак сега да направи тази стъпка. Аз бих поставил и въпроса за престъпно високата партийна субсидия", подчерта в "България сутрин" политологът.

Още по темата

По думите му не е нормално една партия да взима за депутат около 13 хил. лв., което е 11 лв. на глас по време на изборите.

"Нека депутатите да пътуват безплатно в градския транспорт, а не да се возят в служебни автомобили. Освен това за година депутатите почиват безбожно много. Ако е само заплатата - да махне човек, но ако си вършеха работата. Не може един пенсионер да взима 200 лв., а един депутат с всички бонуси около 4-5 хил. лв.", допълни още бившият депутат пред Bulgaria ON AIR.

Журналистката Кристина Кръстева също е на мнение, че големите ваканции на депутатите трябва да бъдат намалени значително, но заплатите не, защото все повече ще се влияят от външни фактори.

"Ако в България депутатската заплата е 3 пъти над средната, то в Италия народните представители получават пет пъти над средното възнаграждение. Все пак там и доходите са по-високи и не може да говорим за сравнение", завърши Кръстева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кебапчетата по изборите са единственият начин да се корумпират пенсионерите, но те и това не получават, защото ромите си имат организация за това. Затова са ни такива пенсиите и такива законите срещу битовата престъпност.
116
5
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...Маика ми беше начална учителка 33 год и сега получава 210лв пенсия...___Срамота е да споменаваш,че *** е била учителка щом пишеш най-святата думичка неправилно.
115
4
 
51
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
До 118 - Явно си по повърхностен - Точно тези Патриоти бяха избрани защото в предизборните им обещания беше казано едно- Ще вдигнем мин пенсия на 300 лв !!Сега същите тези депутати си купуват бутилка уйски за 100 лв - И аз мога да си го позволя - не завиждам за това !- Говоря за проблема на хората с 200 лв пенсия !! Та когато си на властт с предизборни лъжи - поне се скрии от хората в магазина - да не те гледат бабите как си пазаруваш самодоволно 2 бутилки алкохол за 200 лв . !!
114
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен101Маика ми беше начална учителка 33 год и сега получава 210лв пенсия...А моята майка беше лаборант и сега получава 820.Дядо ми е бил металург само 11 години през соц-а и получаваше 598.
113
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално е....не че е толкова висока депутатска заплата ,а е смешно ниска минималната и пенсиите...отделно наистина тези в парламента не заслужават стойноста и на минималната пенсията,тъй като нищо не са направили за пидобрението на живота на обикновените хора...там е проблема...
112
13
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ф.С.В.Видях преди месец Бургаски Патриотичен депутат който си купи 2 бутилки уйски за 200 лв с банкноти по 100лвИ какво от това?Моите шефове и колеги на по-високи позиции също си купуват такива уискита.Аз сега да седна да рева ли?Винаги има, някой с повече пари, с по-хубава кола и т.н.И се пише уИски, че уЙски звучи малко по-различно.Винаги има някой с повече пари.
111
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През последните славни години в България ненормалното стана норма!Не ме е страх от с-м.-ъ.-р.-т.-т.-а! Страх ме е от живота!
110
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 110Парадокс! Гурбетчиите пращат пари на роднините си в страната, а ГЕРБ го отчита като успешно развиване на икономиката и решават да си увеличават заплатите защото добре са си свършили работата по прокуждането на населениетоГурбетчиите пращат 1,7 млрд.лв. годишно при БВП 100млрд годишно.Те много пращат бе !?Тия мантри се изтъркаха вече!
109
4
 
54
 
! Отговори
аз преди 5 години
може и да е евтин популизъм според ГЕРБ ,но защо не го направят....нали всеки казва,че трябвало да се започне отнякъде
108
1
 
47
 
! Отговори
haha преди 5 години
На всеки според нуждите! На всеки според потребностите! Ураааа !!!!!_______________________________________________________________При дупетатите е горе долу така... :)
107
11
 
38
 
! Отговори
Леле, още неграмотни преди 5 години
До scott Нинова, изпрати ги в училище, че малко да се ограмотят. После може да им разрешиш да пишат тук. Не може така - излагат Партията...
106
4
 
46
 
! Отговори
haha преди 5 години
Кога ли ще разберете вие какво точно значи това - при ТАТО лъжем държавата, че работим, а пък тя - че ни плаща.___________________________________________________________________________Коя година си отиде Тато??? Още колко столетия ви трябват за да извървите прехода??? Или мерака е друг да властваме до последния жив бългадрин и след това ще дръпнем шалтера (на държавата), родата че е добре у странство.
105
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На всеки според нуждите! На всеки според потребностите! Ураааа !!!!!
104
3
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Парадокс! Гурбетчиите пращат пари на роднините си в страната, а ГЕРБ го отчита като успешно развиване на икономиката и решават да си увеличават заплатите защото добре са си свършили работата по прокуждането на населението
103
5
 
52
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Нищо не е нормално в тази скапана държава - Жената с болното си дете ( разплакала Борисов) взе едиственият възможен път - БЯГСТВОТО ОТ БЪЛГАРИЯ- Понеже населението масово бяга и измира- а хазната е свикнала да граби поне 8 .5 мил българи - но сега сме под 7 мил - явно данъците (храни ток услуги вода акцизи и т.н.) ще се вдигат - Ще става все по невъзможно да се живее в БГ !! Видях преди месец Бургаски Патриотичен депутат който си купи 2 бутилки уйски за 200 лв с банкноти по 100лв
102
15
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименИма много хора работили здраво в заводите - на смени, на крак, години наред. Та те са с по 500 лв. пенсия, но яка работа и добро заплащане . ОК. РАБОТА, РАБОТА, РАБОТАКога ли ще разберете вие какво точно значи това - при ТАТО лъжем държавата, че работим, а пък тя - че ни плаща. Е, това сега е резултата - 200 лв. пенсия
101
3
 
40
 
! Отговори
3 пъти преди 5 години
над средната, а? 3 или 10 пъти, а? Работещи, от голям град е срамно да не им е вдигана заплатата 8 години. Скоро ще се изравни с минималната. Как се живее с 500-600 лв на месец?
100
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До BANKJA EXSTREMENTКИРИЛИЦА МОЙТО МОМЧЕ - И ТИ ЛИ СИ С ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ - ТРАГЕДИЯ
99
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БългаринБогатите - в Белене!хАЙДЕ - ПАК СЕ ПОЧВА С ТОВА БЕЛЕНЕ - скучни ставате
98
0
 
37
 
! Отговори
промо преди 5 години
ЗА ГЕРБ - ДА , ЗА БСП - НЕ Е НОРМАЛНО