Пенсионер с 200 лева, а депутат – с 4 000. Нормално ли е?

Идея: Депутатите безплатно в градския, но без коли
Обновена: 20 апр 2018 14:06 | 20 апр 2018 13:55,
175


Орязване на депутатските заплати и привилегии? Необходима мярка или евтин популизъм? Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи заплатите на депутатите да се намалят от сегашните 3540 лв. на 2976 лв. и драстично намаляване на ваканциите в Народното събрание. Управляващите реагираха мигновено, обвинявайки социалистите в евтин популизъм.

Според политолога и бивш депутат Минчо Христов на хората им писна народните представители да си вдигат заплатите с 600 лв., а след няколко месеца, за да си направят евтин ПР, да я намалят с 500 лв.
 
"Добре ли работят депутатите? Приемат престъпни закони и текстове. И какво, ако са високи заплатите, те няма да крадат? Въобще защо Корнелия Нинова се сеща чак сега да направи тази стъпка. Аз бих поставил и въпроса за престъпно високата партийна субсидия", подчерта в "България сутрин" политологът.

Още по темата

По думите му не е нормално една партия да взима за депутат около 13 хил. лв., което е 11 лв. на глас по време на изборите.

"Нека депутатите да пътуват безплатно в градския транспорт, а не да се возят в служебни автомобили. Освен това за година депутатите почиват безбожно много. Ако е само заплатата - да махне човек, но ако си вършеха работата. Не може един пенсионер да взима 200 лв., а един депутат с всички бонуси около 4-5 хил. лв.", допълни още бившият депутат пред Bulgaria ON AIR.

Журналистката Кристина Кръстева също е на мнение, че големите ваканции на депутатите трябва да бъдат намалени значително, но заплатите не, защото все повече ще се влияят от външни фактори.

"Ако в България депутатската заплата е 3 пъти над средната, то в Италия народните представители получават пет пъти над средното възнаграждение. Все пак там и доходите са по-високи и не може да говорим за сравнение", завърши Кръстева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Хрумна ми една идея1. Нинова да ги изпрати да си доучат, тъй като сигурно са завършили само 4 клас. Пълно е с неграмотни изказвания. 2. Нинова да им вземе заплатите и да ги раздаде на хората с увреждания. Ще бъде полезно, тъй като няма полза от писанията им в сайта. нИНОВА добре се ОХРАНИ - ДА ИМ ДАДЕ ОТ НЕЙНИТЕ - ТАКА СЕ НАЛАПА, ЧЕ БУЗИТЕ И БЛУЗИТЕ ЩЕ Й СЕ ПРЪСНАТ
96
11
 
39
 
! Отговори
крк преди 6 години
Не ревете! СоциализЪмът свърши, Дами и Господа! Сега не може да се гледа в чуждата заплата! Който иска по-висока заплата, по-човешки условия, да излезе на Първи май по площадите!.. И там да реве! Само че не за връщане на оня гнил соц, деформира българина форевър.
95
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Маика ми беше начална учителка 33 год и сега получава 210лв пенсия...
94
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименХАЙДЕ СЕГА тролчета жалки ми отговорете на въпроса - КОЙ И ЗАЩО ВЗИМА 200 ЛВ.... Престанете да лъжете. Та - КОЙ ??????????????? ЧАКАМ .................
93
12
 
35
 
! Отговори
scott преди 6 години
то от времето на костов си има директива: бърза смърт и гавра с мръсните комонисти и сичките, живели по времето на соцъ. измирайбързостез 200 лева бе! Не ти се мре и си жилав, начи ше търпиш гаври и лишениа с тез 150!Начи требва д0а им се намалът парите на мръсните комонисти и това е......нормално, законно и красиво е. венцеремос. ура другари!
92
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато заплатата им се изчислява, на база минималната за страната, ще имат стимул за подобряване на икономическата обстановка и вдигане нивото на минималната заплата за страната. А сега са просто изрисувани цифри.....
91
1
 
45
 
! Отговори
2+2 преди 6 години
Постоянна горна камара -сенат от 30 души , които да творят закони . и Камара на общините от кметове ,зам кметове и пр. ,които бездруго се избират МАЖОРИТАРНО да обсъждат законите на две сесии -есенна и пролетна безплатно само с командировъчни по 5 седмици, а останалото време да си гледат другата работа з която са избрани .Така ще бъдат ежедневно на разположение на избирателите си и няма да имат нужда от автомобили.
90
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименХАЙДЕ СЕГА тролчета жалки ми отговорете на въпроса - КОЙ И ЗАЩО ВЗИМА 200 ЛВ.... Престанете да лъжете. Та - КОЙ ???????????????
89
3
 
36
 
! Отговори
haha преди 6 години
да им се чуди човек как хвърлят хиляди през терасите .....големи таланти!************************************************************************Така работи нашенската медия - справедливо и точно. Всеки един случей на "талантите" се публикува. Да ама да направим сметка. Да приемем 1 талант на ден. За една година прави 365 човека а пенсионерите са хиляди пъти повече. Така че заблужвавайте некой друг господа и другари, госпойци и другарки от НПО и местни прислуги.
88
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 86имаше *гладни* Депутати по времето на Соца - бяха Депутати без заплащане - Почетна Длъжност , събираха ги в месец два пъти и през останалото време си работеха на заплата към заводи и администрация . Същото беше и общинските съветници . А днес е страхотия . 99999999999999999999Мдааа, и от ТЯХ НИЩО НЕ ЗАВИСЕШЕ - затова се събираха по два пъти. Да се разходят до София на служебни разноски - никаква отговорност, нищо ....... ЯСНО ЛИ ТИ Е
87
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народе,да тръгнат с транспорта това означава да останем без депутати...че кой няма да иска да ги пошляпне за здраве по пътя...Или ще стигнат до Н.С.сини...или въобще няма да стигнатАз бих бил първият който да иска да ги поздрави...челно...
86
4
 
48
 
! Отговори
До 86 преди 6 години
Гошо имаше *гладни* Депутати по времето на Соца - бяха Депутати без заплащане - Почетна Длъжност , събираха ги в месец два пъти и през останалото време си работеха на заплата към заводи и администрация . Същото беше и общинските съветници . А днес е страхотия .
85
13
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
с тия 200 лв , 100 за ток/вода и 100 за лекарства дават УЖ ,да им се чуди човек как хвърлят хиляди през терасите......големи таланти!
84
1
 
41
 
! Отговори
Мнение - продължение преди 6 години
Без значение дали са борда на директорите на 50 държавни предприятия и дали са депутати и къде участват. Освен това да им се прави ревизия до девето коляно преди да започнат да властват и след като напуснат властта и да им се търси отговорност ако имат повече средства - те или родата им. Доброволно да се съгласяват да се водят записи къде се намират в момента и телефонните им разговори, както и всички телефони в радиус от 50 метра, които са до техния нотелефонен номер.
83
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е нормално 2/3 да са работещите бедни. Не е нормално да си работил 40 години и да вземаш двеста лева пенсия. Не е нормално депутатите да получават такива големи заплати. Смешни са аргументите, че няма да бъдат почтени с по-малко заплащане. И сега гласуват безумни откровено лобистки закони. С по-нормално заплащане няма да говорят за социално допустими цени. При тези им заплати и привилегии не могат да усетят трагедията на обикновените хора...
82
3
 
39
 
! Отговори
haha преди 6 години
До мдаСега други продължават да опоскват каквото е останало.Само се чудя, как и от къде намират още и още за крадене!**************************************************************************Колко беха дълговете на България ? До последния заем около 10 милиарда долара обърнати в евро. А сега колко са ??? Та от там крадат и директно от народа си.
81
1
 
50
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Най-високата заплата в държавната администрация не трябва да е по-висока от 2 минимални работни заплати. Идеята ми е, че каквито условия си направят управляващите, в такива условия ще живеят. Ако са управлявали съвестно и стандарта в страната се увеличи, реципрочно и техния стандарт ще се увеличи. Това ще бъде стимул да работят по-добре. И тази заплата да е максималната, независимо в колко комисии участват. Ако искат и в 50 комисии да участват - сумарната им заплата да не бъде повече от 2 МРЗ.
80
2
 
51
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Ситият на...гладния не вярва.От опит го знам,след като се...наям.Да сте видели гладен дупетат.Няма и да видите.Може би първите и единствени са били на Оборище,когато са вземали решение за въстанието.Следващите с годините...поумняха.
79
1
 
46
 
! Отговори
мда преди 6 години
И на едните и на другите плащаме ние работещите!След време депутатите ще имат "заслужена" пенсия, която ще им плащат внуците ми!Ако са тук де, защото техните деца и внуци не са тук и няма и да бъдат.На пенсионерите едни изядоха пенсиите и спестяванията.Сега други продължават да опоскват каквото е останало.Само се чудя, как и от къде намират още и още за крадене!И все ще е така, докато някой дръпне шалтера.
78
18
 
39
 
! Отговори
Работещ преди 6 години
До РОБИ С 200ЛВРобите с 200лв сега ги получват от удръжките на нас работещите.Цял живот ходили на работа(защото има разлика с това да работиш а те не знаят какво е това) за 80-100лв пък сега искат 800лв пенсия.