Плевнелиев за Радев: Генерал-популист, неразбрал, че е президент

Според бившия държавен глава настоящият обидил Цветанов
Обновена: 20 апр 2018 16:37 | 20 апр 2018 16:37,
600
Плевнелиев за Радев: Генерал-популист, неразбрал, че е президент
Снимка: архив "Булфото"

Румен Радев действа като генерал, който още не е разбрал, че е държавен глава. Така президентът (2012 – 2017 ) Росен Плевнелиев коментира спора между политиците след вчерашното заседание на КСНС.

Малко след края му вчера Цветан Цветанов обвини Радев, че се е опитал да прокарва на съвета решения, които ни отдалечават от ЕС и НАТО. Президентът отрече и публикува документа, който имаше предвид зам.-шефът на ГЕРБ. Цветанов обаче и днес настоя, че Радев очевидно гледа на Изток, а Радев му отвърна, че явно трудно осмисля това, което чете.

Още по темата

След тази размяна на реплики Плевнелиев коментира, че отношението на държавния глава към депутата е обидно и не му прави чест. Бившият президент нарече настоящия популист, който продължава да разделя вместо да обединява.

"Не за първи път чуваме, не какви и да е, а дълбоки обиди от страна на държавния глава към народни представители. Те по никакъв начин не помагат за развитието на нашата демократична държава", каза Плевнелиев, цитиран от "24 часа".

Той припомни думите на Радев, че Народното събрание е нотариат и че институциите са разградени. Преди година пък изгонил Цветанов от тържествата на Свищов.

"Днес обиди абсолютно незаслужено по популистки и крайно неприемлив начин народния представител г-н Цветанов. Това са действия на един генерал, който още не е разбрал, че е държавен глава. Съжалявам да го кажа по този начин", допълни Плевнелиев.

Той обясни, че щял да се радва, ако Радев се промени и му пожела успех, но призна, че към момента нямал илюзии за това.

"В историята на света и България никога досега, по нито един въпрос популисти не са довели до трайно и устойчиво решение на нито един проблем. Още отсега изпращам своите послания към държавния глава Радев да чуе, да се поучи, да промени подхода си", допълни Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


600
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
371
53
 
14
 
! Отговори
Радев-фигурант преди 6 години
Радев-зелените чорапи се оказа един фигурант. Говори празни приказки и известни на всички истини като например , че спортът е полезен, небето е синьо и корупцията е вредна. И нищо истински важно и смислено не казва. Кому е нужен такъв президент ?
370
7
 
35
 
! Отговори
израстнал с охкане преди 6 години
РП е нааканото бебе на Тиквената революциа което с черпак куса мъжката маьонеза която системно повръщатова е доказателство че РП не е LеZбийка, а че не е LеZбийка се подтвърждава от едно помашко селце където е бил регистриран първият му многопратньорен полов акт изобразен на снимка на която всичките селски пехливани уморени седят. само РП стои изправен до един голям седловиден камък който усмихнатите му родители обливат с ледена вода и мълвят: ще мине, ще мине. тате и дядо и батко ти охкаха
369
9
 
39
 
! Отговори
Плевнелиев и ГЕРБ преди 6 години
Плевнелиев винаги е обслужвал ГЕРБ. Единственото, което може да се запомни от неговото президенство е махането на въпроса за намаление на броя на депутатите от референдума. Жалко човече, подобно на Петър Стоянов като начин на избор. В ситуация: магаре да предложат, магаре ще изберат.
368
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Eстествено, че на запад са най- яките *** и е много гот и яко да ги чистят Западняк -ци. Пускат ли Ви да чистите и в *** тоалетната?Боже докъде се докарахме.
367
9
 
42
 
! Отговори
Койчо преди 6 години
А мен винаги ме е кефил Роско когато откриваше геи парада.
366
7
 
35
 
! Отговори
Питане преди 6 години
А какви доказателства има за химическата атака в Сирия освен фотомонтажите на деца с кислородни маски?
365
35
 
10
 
! Отговори
Западняк преди 6 години
Живея на Запад и мога да ви светна че тук на запад където аз живея е много яко, ако някой от вас вече е излизал на запад знае за какво става дума, а в раша е шит.
364
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасъВярно ли Борисов е обавил образованието за приоритет?Сигурно помощници ще са Цветанов, Цачева, Деси от Дулово и новата острилка Биков.Ужаст
363
4
 
20
 
! Отговори
До 343 преди 6 години
"Ми Борисов още преди година обяви образованието за приоритет,"Бухахахахаза ... еднокнижникът обявил образованието за приоритет!!! Откъде ви намират такива олигоф.рени бе?!?
362
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От Благоевград съм и бившият (за щастие) Президент е унижение за мен като жител на този иначе хубав град - пътувам много в България и съм чувал във всеки друг град, че Благоевград е най - хубав! Росене, стиснах ти ръката от възпитание, а не от уважение, вече не си Президент! Млъквай!! Никой не иска да те вижда и слуша!!!
361
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха. Къде ще ходи, че няма да ходи :)
360
2
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
До Анонимен 369Да заличавам,ама като няма какво?Освен глупостите от запад,които са задръстили главата ти,друго няма за заличаване.
359
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 368Бабоеба може изобщо да не отиде, това че им се иска на руснаците да иде не значи че ще отиде.
358
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЩирлицОтивай в Дамаск да заличаваш следите от руската атака с БОВ, вместо да ръсиш проcтотии.
357
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** ще го легитимира преди това. Нашият само ще препотвърди демократичните евроценности, положени от нови водач на ЕС.
356
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Киряк Стефчов е пример за българщина пред мpъсника предател Румен Радев.
355
4
 
32
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Радев поне прилича на мъж,и се държи като такъв.Който разбрал,разбрал,който не е-да гласува за ***.
354
36
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пoмияpа Радев ще ходи да легитимира нелегитимника Путин. Боже кога ще си прибереш двете големи вересии Путин и Радев?
353
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плевнелиев беше отстранен от Борисов по заповед на Москва. Решетников дръпна юздата на Борисов и той издигна неизбираемата крава Цачева за да бъде избран долният руски агент Радев. Срам, срам за България е предателският тандем Борисов и Радев.
352
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плевнелиев пак се изходи на метеното и не заслужаваше толкова много внимание,което му отделихме.Хората го плюят,а той си мисли,че дъжд го вали.Горкия.