Плевнелиев за Радев: Генерал-популист, неразбрал, че е президент

Според бившия държавен глава настоящият обидил Цветанов
Обновена: 20 апр 2018 16:37 | 20 апр 2018 16:37,
600
Плевнелиев за Радев: Генерал-популист, неразбрал, че е президент
Снимка: архив "Булфото"

Румен Радев действа като генерал, който още не е разбрал, че е държавен глава. Така президентът (2012 – 2017 ) Росен Плевнелиев коментира спора между политиците след вчерашното заседание на КСНС.

Малко след края му вчера Цветан Цветанов обвини Радев, че се е опитал да прокарва на съвета решения, които ни отдалечават от ЕС и НАТО. Президентът отрече и публикува документа, който имаше предвид зам.-шефът на ГЕРБ. Цветанов обаче и днес настоя, че Радев очевидно гледа на Изток, а Радев му отвърна, че явно трудно осмисля това, което чете.

Още по темата

След тази размяна на реплики Плевнелиев коментира, че отношението на държавния глава към депутата е обидно и не му прави чест. Бившият президент нарече настоящия популист, който продължава да разделя вместо да обединява.

"Не за първи път чуваме, не какви и да е, а дълбоки обиди от страна на държавния глава към народни представители. Те по никакъв начин не помагат за развитието на нашата демократична държава", каза Плевнелиев, цитиран от "24 часа".

Той припомни думите на Радев, че Народното събрание е нотариат и че институциите са разградени. Преди година пък изгонил Цветанов от тържествата на Свищов.

"Днес обиди абсолютно незаслужено по популистки и крайно неприемлив начин народния представител г-н Цветанов. Това са действия на един генерал, който още не е разбрал, че е държавен глава. Съжалявам да го кажа по този начин", допълни Плевнелиев.

Той обясни, че щял да се радва, ако Радев се промени и му пожела успех, но призна, че към момента нямал илюзии за това.

"В историята на света и България никога досега, по нито един въпрос популисти не са довели до трайно и устойчиво решение на нито един проблем. Още отсега изпращам своите послания към държавния глава Радев да чуе, да се поучи, да промени подхода си", допълни Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


600
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
351
44
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев най-срамният държавен глава който е имала България. Дори руският агент Тодор Живков беше повече българин отколкото селският пpocтак Радев.
350
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е колегиално да коментира действията на колегата си, особенно след като му е стискал ръката. Хубав лош народа го избра с мнозинство.
349
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ни интересува мнението на плювналиев,най-слабия президент на страната,срам и позор за всички,които го избраха.
348
33
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев е преди всичко долен предател руски агент и след това популист.
347
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Позор за всички българи е да имат президент един долен предател- русофил.Не, че хитреца от Банкя е по-добър, но поне не се ДУ Пи толкова явно на Джуджагин.А Радев се изложи толкова много, когато коленичи и целува ръка на ***.т руски поп.
346
0
 
31
 
! Отговори
Сър Вул преди 5 години
Той бе изключителен Прецедент в най-новата ни история и едно голямо..... Посмешище,от което всеки истински българин-родолюбец би трябвало да се срамува!Прости му Боже! Едва ли съзнава какво е причинил на народ и Родина!
345
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изумително е каква липса на достойнство и здрав разум показва бившия президент,каква елементарна злоба и завист тресат нежното му същество,достойно единствено за съжаление и известно съчувствие,но не и за уважение и респект.Респекта и уважението ги заслужи ген.Радев със смелата си и безкомпромисна позиция към самозабравилата се шайка.
344
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Митак350 Плавнелиев никога не е получавал шамар от своите съюзници,докато руския покорен слуга Рудев ,получи звучен такъв ,от долнопробен кагебеец,играещ ролята на руски патриарх Кирил,пред цялата нация.А Йотова коленичи доземи,за да целуне расото му,докато отказа да целуне ръката на българския патриарх,при поемане на поста вице.Позор!
343
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на плевнелиев, не е като лизaча на руски *** Радев!Хората, които се грижеха з БГ бяха И.Костов и слд него Пленелиев.Бойко е същият червен *** като Радев.
342
4
 
28
 
! Отговори
Голям прос преди 5 години
Плювналиев е американска ***. Мен никой не ме е питал дали искам в ЕС и НАТО. Не виждам реални ползи от това сътрудничество. Само загуби от санкции, загуби от "членски внос", загуби от военни мисии, от които нямаме и лев възвращаемост на разходите. Разни навлеци от САЩ използват безплатно военни бази. Загуби от концесии спуснати отвъд океана. Ядем трето качество европейска храна, като не можем да си позволим първото, защото управниците ни държат изкуствено с ниски доходи да не се обаждаме.
341
2
 
13
 
! Отговори
плевентукътъ преди 5 години
а така веднага да се надупи пред американскиа посланик или още по добре краката на 2 без 10 и да му се изреди цялото котило на причкапа както аз правих едно време. че и с жена се мандахерца мръшникът му. къде са му ефрогейташките ценности.
340
2
 
15
 
! Отговори
ГерМозНед преди 5 години
SвиNете в Беляне с нетръпение очават една нова порция гербалуидни тикви от семейство Гербално-Мозъчно-Недостъчнитеродени сме след избиранете на Радев за президент. Неможем да схванем другаря Росен бил ли е любовник или истински е обичал другара Цвръцльо
339
4
 
27
 
! Отговори
Митак преди 5 години
*** Плевнелиев, кученцето на каишка на престъпника Бойко Борисов се опитва да *** :)))))))))))))))
338
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво,г-н президент,направихте ги смешни.Не че винаги не са били такива,де.Айде на Цветанов му е простено,завършил е помощно училище,ама на роската няма ли кой да му каже колко се излага.Няма ли приятели,роднини да го плеснат по врата,както правеше неговия гуру,та белким се освести.
337
35
 
9
 
! Отговори
Jon преди 5 години
Всички комунисти барабар с *** *** марш в Русия.
336
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
450 коментара на възмущение срещу нещастния бивш президент,чиито гьонсуратлък няма граници.Дори нещастието,което му се случи не го смири.Съмнявам се в здравия му разум.Мисля,че има спешна нужда от психиатър.
335
37
 
14
 
! Отговори
Грипена преди 5 години
Е руски кавалПозор за пагона и слуга на най-големия враг на България , руската империяПърво ше ви извади от НАТО , после от ЕС и пак ще рИвете 45 години докато САЩ ви освободят от поредното руско робство.
334
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя плю.в.ню докога ще му дават възможност да се ли.г.а.ви по телевизии и сайтове? тоя жалък *** сума ти години не е наясно със себе си камо ли да ми реши някакъв проблем!
333
37
 
19
 
! Отговори
Бесепар преди 5 години
Изключително нагъл и гнусен зелен чорап. България не е имала такъв подлизурко за президент. Те му пратиха руски поп да се подиграва с него , а той ше ни връща във Варшавски договор и планира да прави официално плонжиране пред Путин. 5 рубли не дава за България.
332
37
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много слаби действия на Радев! Вчера беше направен опит за провокация на сбирката при него. Щом станал скандала, веднага сменили провокативния документ, ни лук яли, ни лук мирисали, Цветанов не разбрал и започнаха масали за образованието. Ми Борисов още преди година обяви образованието за приоритет, а Радев сега заприказвал с думите на Борисов! Трябваше му една година ли за да схване... Хили се, ехидничи, гледа многозначително, обижда... На мен, като обикновен гражданин, ми изглежда жалък!