Политолог: ГЕРБ омаловажава институцията на президента

Експерти за покачващото се напрежение между Радев и Цветанов
Обновена: 20 апр 2018 22:33 | 20 апр 2018 22:20,
33

Продължава да се покачва напрежението между президента Румен Радев и председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"КСНС е сериозен конституционен орган. Гражданите се съмняват, че можем да се справим със ситуациите около нас. Българската армия е крайно неподготвена. Президентът Радев се стреми да постигне консенсус. Това, че от ГЕРБ коментират по такъв неподходящ начин, е в техен ущърб. Евроатлантическите ценности не са само на книга – те са материални. Цветан Цветанов не знае какво представляват те", категорична бе политологът доц. Мария Пиргова.

"Българският парламент трябва да постигне консенсус. КСНС вменява ролята на президента да бъде посредник между партиите. Поради институционална и политическа несъстоятелност на формата КСНС при президента се стига до политически скандали", подчерта политологът Стойчо Стойчев.

Според Пиргова целите на ГЕРБ са да омаловажат институцията на президента.

"Не виждам как ГЕРБ биха могли да решат проблемите на националната сигурност. Българското небе остана незащитено. Би трябвало да имаме собствена армия. От управлението на ГЕРБ досега авторитетът на парламента изключително много спада", изтъкна тя в "Денят ON AIR".

Стойчев напомни, че във всяка една демократична държава, каквато и да било секторна политика се води само през бюджета, а той е прерогатив на законодателната власт.

"Българските институции са корумпирани. За всички е ясно, че институциите ни не работят. Те не могат да пазят надеждно тайните на който и да е военен съюз. Това е проблем на цялата власт. Настоящото управляващо мнозинство е изключително практично. БСП не е готова за предсрочни избори. Никой в парламента няма интерес за нови избори. Песимист съм за предсрочни избори", обясни анализаторът пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
32
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
президента радев е гордост за българия.Един честен човек, умен, военен пилот,т.е. има едно високо образование, практичен, не е набедяващ в престъпления, аказва самата истина за определен човек.Има най-висок рейтинг, не е бил в престъп-ни структури преди да стане президент, произхожда от народа, има образованбаща, който не е бил на работа в ДС, не е вършил радев престъпления.
25
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИЗБИРАТЕЛИТЕ НА ГЕРБ СА 18 % ОТ ВСИЧКИ ИЗБИРАТЕЛИ.ТАКА ЧЕ УПРАВЛЯВАТ С ПОДКРЕПАТА НА МНОГО МАЛКО БЪЛГАРИ И РОМЕИ.(Освен това 88% от народа са русофили, 11 % - евроатлантици)Социолозите казват и рейтингите:Президентът - 60 %Борисов - 30 %Защо не проверят рейтинга та цвъкалото, за да видим с каква подкрепа се ползва?
24
8
 
44
 
! Отговори
Я, МАРШ преди 5 години
СЛАВА БОГУ, ЧЕ ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ НЕ ПРАВИ НИКАКВА ГРЕШНА СТЪПКА И НЕ ЗАЛИТА КАТО ПЛИТКОУМНИЯ ЦЕЦО ВЪВ ВСЯКАКВА ХАОТИЧНА ПОЛИТИЧЕСКА КОНЮНКТУРА. ИМЕННО, ЗАЩОТО Е УМЕН, ОБРАЗОВАН, ВЪЗПИТАН И ДОСТОЕН БЪЛГАРИН. ГЕНЕРАЛ РАДЕВ Е ПРЕЗИДЕНТЪТ НА НАРОДА, А ЦЕЦО И БОКО МУ - ПОЛИТИЧЕСКИ ПОСЛУШНИЦИ НА САЩ И ЕС И МАФИЯТА. ЗАТОВА НАРОДЪТ ВСЕ ПОВЕЧЕ ГИ МРАЗИ И ИСКА ДА ГИ ВИДИ НА ТОПЛО. ТЕ ДВАМЦАТА СА БОСОВЕ НА МАФИЯТА.
23
18
 
41
 
! Отговори
K.Коцев преди 5 години
Че какво толкова е свършил Радев,че да се омаловажава дейността му ?! Чист фигурант и популист - е,да ама такива си имаме достатъчно у нас...
22
13
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президентската институция е напълно излишна - рудиментарен остатък от времената на монархическите общества.
21
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някои ,не разбират,че Консултативен съвет идва от консултации а не от Военен съвет!
20
50
 
46
 
! Отговори
Явно преди 5 години
Радев е пешка на БКП. Той е разделител на нацията. Само проблеми създава. Неприятен тип, изглежда смешно.
19
21
 
49
 
! Отговори
Пиргова-посредствена преди 5 години
Щом и посредствената Пиргова са я направили професор(вероятно по партийна линия), то тежко и горко за България...
18
41
 
46
 
! Отговори
Радев-фигурант преди 5 години
Радев-зелените чорапи се оказа един фигурант. Говори празни приказки и известни на всички истини като например , че спортът е полезен, небето е синьо и корупцията е вредна. И нищо истински важно и смислено не казва. Кому е нужен такъв президент ?
17
14
 
72
 
! Отговори
РОСЕН преди 5 години
УВАЖАЕМИ ПОДМАЗВАЧИ , ДО КОГА ЩЕ НИ ГОВОРИТЕ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ И НЯМА ДА КАЗВАТЕ ИСТИНАТА В ОЧИТЕ ? А , ТЯ Е : БОРИСОВ НЕ ПОСМЯ ДА СЕ ЯВИ ПРЯКО СРЕЩУ ГЕНЕРАЛ РАДЕВ НА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ ,ЗАЩОТО ЩЕШЕ ДА СТАНЕ ЗА СМЯХ. СЕГА , ТОЙ / БОРИСОВ / ПО РАЗЛИЧНИ НАЧИНИ СЕ ИЗЯВЯВА КАТО ПРЕЗИДЕНТ НА НЕСЪЩЕСТВУВАЩА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА И СЕ ГОТВИ ДА СТАВА ТАКЪВ. ПРОТЕЖЕТО МУ ,ЦВЕТАНОВ, ВЕРЕН КАТО КУЧЕ ,МУ ПОДГОТВЯ ПО НАЙ РАЗЛИЧНИ ДОЛНИ И МРЪСНИШКИ НАЧИНИ ПЪТЯ КЪМ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО. ТОВА Е
16
42
 
46
 
! Отговори
24/7 преди 5 години
Хахаха...то пък един президент...пълна пародия като останалите политици.
15
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да повярвам, че чета в този сайт мнение на критик н статуквото. Какво става днес. Бг, да не губим трафик? Браво, от понеделник спрете и невижданата-изберстелна цензура и най вероятно, посетителите ще се увеличат, успех
14
11
 
80
 
! Отговори
Вуте преди 5 години
Президеденто му каза на цвинокио!Пишем ти бавно,оти,знам,че не мое четеш бръже!!!!Чудим се дали са 85 процента малоумняците или са повече?!Повече са...
13
8
 
86
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КСНС трябва да се уважава независимо дали Герб харесват Радев или не. Президентъ е избран с близо 80 процента от гласовете на българите, и има личен рейтинг от 66 процента. Герб има 23 процента, личният рейтинг на Бойко е 30 процента.
12
5
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пише се "президентът" гербав неграмотнико, подлог е! Марш в пети клас!
11
64
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президента да престане да работи за Русия, ако иска да му уважават институцията. Кой ще уважава институция пълна с агенти на Москва?
10
13
 
92
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако бяхме нормална държава Цвинокьо щеше да е разсилен в моргата...
9
45
 
44
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
Разбира се, че ще го омаловажава. КСНС е безсмислен формат, с безлично значение и решения при този президент.
8
41
 
44
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
Пиргова е куха червена лейка.
7
5
 
95
 
! Отговори
2018 преди 5 години
Реално, ако бяхме нормална държава този т. нар. политик Цв.Цв. не би трябвало да се показва от никоя телевизия или каквато и да е медия!От една страна имаме президент(независимо кой е) избран пряко от нас народа, генерал(това вече зависи кой е) , доказал качествата си , не на последно място представляващ институцията , Главнокомандващ Българската Армия!А, от друга страна имаме, председател на управляващата парламентарна група, физкултурник от МВР(който е обида за служителите в това министер)