Нинова с упрек към ГЕРБ: Водят атака срещу президента!

Те не приемат, че загубиха една институция, смята лидерът на БСП
22 апр 2018 15:00, Красимир Ангелов
137
Нинова с упрек към ГЕРБ: Водят атака срещу президента!
Снимка: БТА

ГЕРБ водят координирана атака срещу президента Радев и БСП, заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова в предаването "Неделя 150" на БНР. Повод за думите й станаха скандалите след проведения Консултативен съвет за националната сигурност (КСНС) тази седмица.

"Изненадах се след края на КСНС, защото вътре и дума не е ставало за излизане на България от ЕС и НАТО. Нито един от текстовете не навежда на такава мисъл и изведнъж отвън се говори това. Целта на това е страх от авторитета на президента Радев. Второ – неприемане, че те загубиха една институция. Те не могат да проумеят, че могат да имат институция, която не им е послушна", смята Нинова.

Според нея в момента се провежда атака срещу президента Радев и БСП за сваляне на авторитета на президента. "Координирана, защото мисля, че това се прави от г-н Цветан Цветанов в ролята му на уж лошото ченге, г-н Борисов – уж добрия. Вътре на КСНС Борисов и Цветанов атакуваха в синхрон г-н Радев. Единият за тъмнината и светлината, прозрачността и кражбата в държавата – Бойко Борисов, а другият за превъоръжаването на Армията и затова какъв самолет да бъде купен. Стратегия за сваляне на авторитета на Румен Радев виждам зад това", аргументира се Нинова.

По повод призива на президента държавата да се управлява на светло, за да не гоним инвеститори и български граждани в чужбина, тя посочи, че промяна може да има, но тя трябва да започне с прозрачност, информираност, "да се знае всичко, да е на светло и да продължи със следващи крачки – онези, които грешат, крадат, да носят отговорност".

Лидерът на БСП коментира и обвиненията в популизъм по повод призивът й за намаляване на депутатските заплати и почивни дни на народните избраници. Нинова цитира нейно изказване от месец юли 2017 година, когато е избрана за вицепрезидент на Социалистически интернационал: "Това съм го казала преди една година, на върха на срещата, където са лидери от цял свят. "Ако искаме да променяме света, трябва да започнем от себе си. Пропастта между политическия елит в Европа, и в България, се увеличава. Смятам, че всяка привилегия на политиците е стъпка към политическото ни самоубийство в ситуацията, в която се развива Европа, а и България", посочи лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
1
 
4
 
! Отговори
А ти г-жо Нагла Лъжа преди 5 години
Водиш престъпна политика на зомбиране на българския народ! Синчето си го прати в прогнилия запад, но даваш уроци по обич към СССР!!!
121
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Г-н Радев на кого е президент, че се обърках нещо? На БСП електората?
120
2
 
3
 
! Отговори
JJ преди 5 години
За зелените чорапки и *** нелия -ли добро или нищо. И нищото свърши. Бой по рогата, да нр им разваляме кожата
119
6
 
6
 
! Отговори
Генерал под чехъл преди 5 години
Генерал Радев е под чехъл(*** Нинова(г-жа лъжа), дългата глуповата Деса, кравата Йотова), а за съжаление няма и външен вид-мен ми прилича повече на селски кооператор или на гумаджията от близкия сервиз. А че е свестен-това го твърдят само комунисти: правете сметка тогава дали това е вярно.
118
5
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Ами той президента да се държи още за полата на Нинова и да чака някой да го вземе на сериозно
117
4
 
7
 
! Отговори
вредители на българи преди 5 години
Вие сами ще се обърнете,другари.Както сте тръгнали,търкалянето е започнало.И оправданието с машите и *** няма да ви помогне.Не че тя е стока.вредители
116
9
 
9
 
! Отговори
маши на Русия преди 5 години
И на децата стана ясно , че руския ген. Решетников е сложил Нинова и Радев за да се обърнат срещу САЩ и ЕС . Другари много сте елементарни.
115
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То пък един премиер- дерниер си го кажи направо!.Лошото е ,че от неговите *** действия и бездействия последиците са за хората.
114
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той пък един президент.
113
8
 
13
 
! Отговори
Г-жа Решетникова преди 5 години
*** е изпратила сина си в САЩ, а иска да набута България в ръцете на изостаналата путинова Русия...
112
6
 
11
 
! Отговори
Ани преди 5 години
Как е издула бузките миличката.И розовичка една такава...
111
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има нещо пошло в тази джендърка.
110
6
 
13
 
! Отговори
Как може преди 5 години
една млада *** от Крушовица да получи половината от Техноимпекс.
109
5
 
10
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 5 години
По своята същност ГЕРБ и БСП са едно и също!Едните използват силовите институции , другите -предишните политически инфраструктори!Те са от едно котило!Псевдоразделението е театрото .И двете партии обслужват предишния и сегашен елит.Той е избиран по метод на послушанието.Не е от" подбор ,подготовка и реализация на най-умното от нацията ни".За това и резултатите са такива за България!А и ще станат още по лоши! Или убийствени!
108
8
 
6
 
! Отговори
С. преди 5 години
Нали Ви е ясно как този безгласен човек ще бъде отвеян от Мая Манолова...Имам винаги чувството, че някой му говори в слушалка и той повтаря.
107
1
 
12
 
! Отговори
някой-2 преди 5 години
въобще като стане въпрос за дипломите на някой от властта и се започва едно усукване като мокро въже .. Дали пък всички са действително неучки ,че ги е срам ??Ако на накой от нас - будалите данъкоплатци някой каже ч си покажи дипломата - то едва ли някой би се притеснявал да го направи. А с властта..та помните Калинка -щерката на Бойковият приятел..почна се едно..та послани..та журналисти..и не я намериха ..ами Цачева с нейната?/диплома де/- другата нейна.едва ли някой се интересува
106
9
 
15
 
! Отговори
някой преди 5 години
да някой трябваше да му каже в прав текст на Ц.Ц .че е необразован , че е ароганен и нагъл..Тоест изпълнява всички условия да е Ч-Л-Е-Н на ГРЪБ даже още повече негов председател. И в целият този спор..даже привържениците на тази мижава партия нито за момент не оспориха и като че ли се съгласиха и те с интелектуалният статус на Ц.Ц. и членовете /по малки/ и членки приеха този горчив факт , който цялата страна знае. Ц.Ц- я си покажи дипломите..може пък да ти се извиним ??????
105
4
 
10
 
! Отговори
Цвъки-освиркант преди 5 години
на концерта на Силви Вартан-от 5 хиляди души...
104
12
 
20
 
! Отговори
Радев-фигурант преди 5 години
Радев-зелените чорапи се оказа един фигурант. Говори празни приказки и известни на всички истини като например , че спортът е полезен, небето е синьо и корупцията е вредна. И нищо истински важно и смислено не казва. Кому е нужен такъв президент ?
103
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво с приготвили комунистите за вас!?ЗАПОМНЕТЕ: Искат да използват популярността на Зелените чорапи и да направят партия около него, която да отчепи колкото може гласове . След това в съюз Радев-БСП-ДПСъ да управляват страната ,като предложат ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА. После те ти новият Путин. Този план е набил в главата на Крушовската *** Решетников и Късия. Мислете ,щото после е късно....