Сидеров след визитата в Крим: Мост сме между ЕС и Русия

Крим не е окупиран, там имаше референдум, заяви лидерът на "Атака"
23 апр 2018 18:50, Красимир Ангелов
169
Сидеров след визитата в Крим: Мост сме между ЕС и Русия
Снимка: Булфото

В момента, по време на европредседателството ни, България има уникалния шанс да бъде мост между Русия и ЕС, обяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред БНР. Това стана след визитата му с още трима представители на партията на големия международен икономически форум в Ялта, Крим.

По думите на Сидеров, Меркел, която досега е била сред изпълнителните по отношение на санкциите срещу Москва, вече ще говори за излизане на Германия от санкциите.

"Това е обръщане на политиката на евродържавата-лидер в Европа – Германия. Ако Меркел предприеме такива стъпки, ние също ще бъдем доста по-освободени да действаме. И тогава вече може да се отиде към още по-бързо реализиране на някои проекти, които бяха спрени", подчерта Сидеров, цитиран от пресцентъра на партията си.

По отношение на критиките защо представителите на "Атака" били в Крим, Сидеров заяви: "Крим не е окупиран, там имаше референдум. Хората пожелаха да бъдат в Руската федерация, включително нашите сънародници българите, които са около 5000 човека. Не само не е окупиран, нито анексиран, но Крим в момента се развива интензивно, има строителство навсякъде, има видими промени от 2014 г., когато бях за последен път там".

По време на посещинието си лидерът на "Атака" се е срещнал с главата на Крим Сергей Аксъонов, като двамата са обсъдили възможностите за търговия. Според Сидеров това е нещо, от което България има нужда, защото имаме западащи фирми, поради липса на пазар.

"Пътувахме до там два дни, защото в момента пътят до Крим е много сложен. Всъщност, през морето ние имаме 45-50 минути, ако има пряка въздушна линия. Както беше открита наскоро линия до Одеса, защо не се направи същото и до Ялта. Това категорично ще усили възможностите за икономика", смята патриотът.

Той посочи още, че близо 5000 българи не могат да получат виза за България, защото в паспорта им има код, който показва, че те са от Крим. "Това е безумно, ще поставя въпроса в парламента към външната министърка как може да се промени", подчерта още Сидеров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари