План А на Борисов – пълен мандат! План Б – пенсия, може би...

Парите не ме интересуват, стига ми къщата в Банкя, казва премиерът
Обновена: 24 апр 2018 16:23 | 24 апр 2018 15:00,
341
План А на Борисов – пълен мандат! План Б – пенсия, може би...
Снимка: Reuters

Премиерът Бойко Борисов смята, че този път няма причина да не изкара мандата си докрай. Ако все пак нещо се обърка, той няма план Б. "Толкова се уморих за тези години, че спокойно мога да си почивам", казва той в интервю за Дир.бг и не изключва варианта в такъв случай да се пенсионира.

Ако обаче изкара мандата си докрай, след това ще се посвети на партията. И е категоричен - няма да се кандидатира за президент.

Борисов твърдо заявява, че не възприема политиката като бизнес и вярва, че заради това неговите действия са успешни. Той допълва и че прави разлика между парите и властта.

Още по темата

"Всеки, който ме познава знае, че парите изобщо не ме интересуват и това е мое много хубаво качество. И никога не са ме интересували като средство. Имам си къща в Банкя, която надали може да се каже, че е луксозна, но ми е удобна. Там съм се родил, там ще си умра, дето се вика", казва той.

Борисов е категоричен, че властта при ГЕРБ е в полза на хората, но признава, че управлението му не е безгрешно. Като черна точка той посочва администрацията.  " ...жена, когато има на гишето, ще видиш характера й. Като се падне някоя кисела на гишето, хората псуват мен. Така е прието в България, за всеки проблем е виновна държавата", пояснява той.

Премиерът коментира и отношенията с партньорите в коалицията. Той е категоричен, че има много добър диалог с патриотите в сегашната власт. За предишния кабинет казва, че ГЕРБ не са били виновни за раздялата с реформаторите.

"В един момент те имаха шизофренно поведение. В един момент Христо Иванов министър на правосъдието, а недоволен от правосъдие. Радан Кънев в опозиция, а министрите му в управление. Как да работим в такава ситуация?! Ние станахме смешни по едно време", казва той.

Борисов коментира и дали е възможно да се коалира с БСП като припомня, че е предложил такъв модел, но социалистите са го го отхвърлили. "В момента виждате, всяко нещо, което правим, те /бел. ред. БСП/ го хейтят. Както и да е. Това е тяхно право, аз в друга партия не се меся", допълва той.

Премиерът споделя и личното си мнение, че е скептичен, че сделката за ЧЕЗ ще се състои. "При този шум, надали", казва той и припомня, че държавата няма как да повлияе на нея, защото е частна.

От интервюто на Борисов става ясно и че той чака второ внуче.

Ето откъс от казаното от премиера:

 - От Вашия живот какъв филм може да се получи екшън, драма, комедия, комедия - драма?

- По принцип е интересно. Без ничия помощ, само с Божията, така си го обяснявам, син на учителка и пожарникар, така да извърви пътя си, че да заема такива постове...

- Казвал ли сте си някога: "за пожарникар се справих много добре?

- Като пожарникар, да не кажа, бях най-добрият, но със сигурност от най-добрите. И това всеки колега ще го каже.

- Ако тази сграда започне да гори, знаете ли какво да правите?

- Съседната съм гасил, ЦУМ, когато гореше на времето.

- Колко наивен бяхте, когато влязохте в политиката?

- Когато влязох в политиката не бях наивен, бях ядосан, защото мисля, че като главен секретар не само си вършех много добре работата, а и хората много я одобряваха. И бях изгонен по лош начин.

- Търсихте ли отмъщение след това, реванш ли бе влизането в политиката?

- Пак Божа работа, пак случайност. Тогава Софиянски се отказа от мандата и в рамките на няколко месеца се проведоха изборите за София. Във всички случаи, ако не ме бяха изгонили като главен секретар, още щях да си марширувам по плаца.

- Когато излязохте от кабинета на главен секретар на улицата, кой бе до Вас и какво Ви каза? Какво се случваше в главата Ви?

- Беше много опасно, защото някои големи босове, включително и международни, ми издадоха смъртна присъда, както и на един холандски прокурор.

- Сретен Йосич, за него ли говорите?

- Не искам да споменавам имена, защото не е коректно. В същото време през тези близо пет години, като главен секретар, не ми бяха останали приятели.

- Защо?

- Когато заемаш такъв пост нямаш приятели.

- Имахте охранителна фирма, познавате хора от ъндърграунда, а после влизате като главен секретар...

- Те ги познаваха всички. Такава ми е била работата. И съм си я вършил добре. Така че беше трудно. Учудващо бе и за много от посланиците всичко това. Аз си спомням даже президентът Първанов ми се обади, ако искам да отида съветник в Президентството или нещо такова. Аз отказах и си отидох в нас.
....
Аз четох и как дъщеря ми карала "Бугати" с 300 км в час в Лос Анджелис. А тя, дано да е всичко наред, е в 7-8-мия месец бременна.

- Тя какво кара всъщност?

- Къде е Лос Анжелис и "Бугати", къде е това, че едвам ходи детето и кара тежка бременност и друго дете гледа. Е това е идиотщина. Сто души да повярват на това е ужасно.

Пуснаха - къща в Лос Анджелис, страхотна. Борисов ходил там, правил оргии. Щом "Биволъ", които изобщо не ме обичат, написаха, че не е вярно, защото къщата била на някакъв продуцент и като си я видял казал: "чакай бе". А и не съм стъпвал в Лос Анджелис. Ето и тук още 100 души да повярват... И накрая като напишеш , че той взел и ЧЕЗ и си казваш: "О, то ясна работата". Ето това е гадостта на жълтите новини и на цялата тази работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
4
 
29
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 5 години
Парите не ме интересуват, стига ми къщата в Банкя и ИМЕНИЕТО в КАЛИФОРНИЯ,каза премиерът.
242
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Планът Ран-Ът е преизпълнен....................от 9 милиона при Тодор Живков българите станахме 5 милиона-2 милиона напуснаха България и 2 милиона умряха!!!Един милион - са братята турци и роми!!!Гарантирано от БГ-политици, Б.Б.и ГЕРБ!!Нацията няма имунна система и съпротивителни сили..................разбрахте ли сега???
241
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След Бойко Борисов идва Цветан Цветанов...............................няма по-лош вариант от този за България!
240
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тоя гений Странджата *** парички и от Сорос и от Путин май...Няма ли да се задави ?
239
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма спасение. България е държавата с най-бързо изчезващото население и стандарт на живот по-нисък от Зимбабве.Гарантирано от ГЕРБ!!
238
3
 
16
 
! Отговори
Иво 68 преди 5 години
Големия шлем:::1/главен секретар МВР 2/КМЕТ 3/ПРЕМИЕР 4/ПРЕЗИДЕНТ(може да съм пообъркал реда) и след това пенсия..... Но Цветанов оглави ли ГЕРБ-сме обявили война на Русия....... Ще видим но така си мисля.....
237
2
 
5
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...ha ha...a za optsia 3 ..pri bai Stavri..?!...kakto naroda otsadi ...I tova si e vazmojnost...
236
8
 
18
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Сега като се замислям Тиквун, най-дълго от всички, е бил Министър Председател от 1989 година насам.Смятай колко се е Оял .Нормално е да иска да се пенсионира вече и да си прекара старините на Бора Бора или остров Бали!Все пак тез пари в гроба не можеш да ги занесеш!
235
4
 
13
 
! Отговори
УРОДЛИВА НАГЛОСТ 2 преди 5 години
със садистична педантичност го изпълниха през тези 30 г." преход "- точно тези да говорят за геноцид??? Това е уродливата наглост на БСП-много тесни комунисти!!! България издъхва именно заради тях!!!
234
11
 
8
 
! Отговори
УРОДЛИВА НАГЛОСТ преди 5 години
от самото си зачеване през 1891г. като " партия ", извинете, като терористична антибългарска секта БСП-много тесни комунисти изповядват вече 127 г. едсна и съща идеология-идеологията на уродливата наглост! Тези, които избиха стотици хиляди българи след 09.09.1944г., тези, които затвориха десетки хиляди в комунистическите концлагери, тези, които унищожиха българското село, тези, които унищожиха българския град, тези, които приеха с усмивка искането на САЩ посланичката да станем 4 000 000 и ...
233
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"парите изобщо не ме интересуват и това е мое много хубаво качество" - щеше да му е единственото хубаво качество, ама и това не е верно...
232
5
 
24
 
! Отговори
cvetan peevski преди 5 години
Да Ви пусна ли г- н Премиер филма " Опасен чар " ? Едно към едно .
231
11
 
31
 
! Отговори
Най-вероятно преди 5 години
Затвор.
230
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къщата му ще я бронира ли ОТ ВСЕНАРОДНАТА ЛЮБОВ ?
229
44
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко Борисов е истински патриот и отговорен държавник.
228
13
 
45
 
! Отговори
Б.Б. преди 5 години
Бойко ***
227
11
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Геният на антибългарската политика сведе без война броят на гражданите до незапомнен спад! Два милиона българи прогонени, самоубили се, починали...
226
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КолевНедей да ми натрапваш един продажник,КОЛЕВ!Разбрано?
225
8
 
31
 
! Отговори
Арест за Борисов преди 5 години
Ударно преизпълнява нагло диверсионни указания от Брюксел с което направи милиони почтенни БЪлгари в опасни вредители /следят ги като недопустими за земята същества заради увреждания на Земята с включени фарове денем и с тежко вредни холограмни оръжия лепени на предни стъкла на автомобили..
224
50
 
12
 
! Отговори
д-р Дрее преди 5 години
Колкото да не им харесва на някой хора Борисов е 1 . По край него има хора, които не стават за политици но Борисов е човека с доверие в политическите среди по целия свят, така , като е за България Христо Стоичков.