С орден и звание: Плевнелиев – почетен рицар в Австрия

Откри и консулство на България в провинция Долна Австрия
329
С орден и звание: Плевнелиев – почетен рицар в Австрия
Снимка: "24 часа"

Президентът Росен Плевнелиев (2012 – 2017 г.) бе удостоен с висше отличие и почетно звание на специална церемония в катедралата "Св. Стефан" и в рицарската зала на имперския дворец Хофбург в Австрия.

Президентът Плевнелиев бе удостоен със званието почетен рицар и носител на ордена "Св. Георги". Това е европейски орден на Австрия и династията Хабсбург, който се базира на основания през 1308 г. от император Хайнрих VII "Стар рицарски орден Св. Георги" или наричан още исторически "Орден на четвъртия римски кайзер". В последствие е възобновен като орден "Св. Георги.

В своята реч пред над 600 делегати от 15 държави в рицарската зала на двореца Хофбург във Виена Плевнелиев изложи своята визия за европейското и демократично развитие на България, региона и Европейския съюз.

Високото отличие бе връчено от Карл фон Хабсбург, наследник на династията Хабсбург-Лотринген.

В рамките на своето посещение в Австрия Плевнелиев, заедно със заместник-министъра на външните работи Тодор Стоянов и българския посланик в Австрия Иван Сираков, откри представителен офис и консулство на Република България в провинция Долна Австрия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истински воин и рицар! В Аржентина беше удостоен и като топ-футболист!
1
65
 
13
 
! Отговори
Либералист преди 5 години
Гордеем се с Вас Г-н Президент! Благодарим Ви!