С орден и звание: Плевнелиев – почетен рицар в Австрия

Откри и консулство на България в провинция Долна Австрия
329
С орден и звание: Плевнелиев – почетен рицар в Австрия
Снимка: "24 часа"

Президентът Росен Плевнелиев (2012 – 2017 г.) бе удостоен с висше отличие и почетно звание на специална церемония в катедралата "Св. Стефан" и в рицарската зала на имперския дворец Хофбург в Австрия.

Президентът Плевнелиев бе удостоен със званието почетен рицар и носител на ордена "Св. Георги". Това е европейски орден на Австрия и династията Хабсбург, който се базира на основания през 1308 г. от император Хайнрих VII "Стар рицарски орден Св. Георги" или наричан още исторически "Орден на четвъртия римски кайзер". В последствие е възобновен като орден "Св. Георги.

В своята реч пред над 600 делегати от 15 държави в рицарската зала на двореца Хофбург във Виена Плевнелиев изложи своята визия за европейското и демократично развитие на България, региона и Европейския съюз.

Високото отличие бе връчено от Карл фон Хабсбург, наследник на династията Хабсбург-Лотринген.

В рамките на своето посещение в Австрия Плевнелиев, заедно със заместник-министъра на външните работи Тодор Стоянов и българския посланик в Австрия Иван Сираков, откри представителен офис и консулство на Република България в провинция Долна Австрия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Plevnjata si e plevnja miliooner imenieto v garzia halkidiki 4.5 mimiona i dr dalaveri s maja na saharieva kojato obarka vanschno ministerstvo nai nekadarnata ministr. Selendurka palna maja i dalaveri s fa stroitelstvo po plajive nasakonni na sad trabva da sa i dvamata
261
8
 
1
 
! Отговори
РП-е РъПо преди 5 години
Съобщение на Медицинска Академия Плевен: Екс Прецедентът РПлевнев се е показал като символ на "ГМН" = Гербалната Мозъчна Недостатъчност със симптоми на гангренясало мислене метастазирало в поведението му когато пресича Държавната граница без митеническа декларация за изнасяна на челни чифт хорни които е получил като президент.С тази си болест то чувствително разклаща устоите на Тиквената революция, нейните квартални Пипонени здружения и селските четници за Компирно-Ръпонестите въздействия
260
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 262"Очакваме Президент Радев на 9.05 сниман на червения площад"Пише се Червения, с главна буква! Нещо лошо в това? Това е висока чест, която г-н Експрезидентът не можа да получи. По този площад е марширувал с гола сабя единственият чужденец, и то Българин - генерал Владимир Стойчев на знаменития Парад на Победата!Дано г-н Президентът Радев наистина бъде на Червения площад - още един български генерал!
259
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плевнелиев - Президент !
258
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен:"До Комисар и гангрена-Спокойно мой човек - ще го преживееш. .Нещастници. . ."Странно е да ползваш думи като "Мой човек и..отрова..." за съсед който биологически е спускал системно в органа на *** веществото за което всеки съсед днес избягва да се фука, .. ади са подробности.по-полека с думите. и анонимни бащите могат да се завърнат и да предприемът възпитателни методи заложени на суджуко терапията
257
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Коце кметаРицар на чехъла? Или на безмозъчния плазмодий? Кой и защо ни го вре в очите тоя, дето нямам думи за да го обидя достатъчно? Първо - никой не те кара да го гледаш и ВТОРО - никой няма вина за бедния ти речник плазмодийче малко
256
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименОрдена е за най голям трофей! Такива рога няма никой българинЯ СИ ПИПНИ ТИКВАТА !!!
255
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ninaТи учила ли си математика скъпа моя
254
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Комисар и гангренаСпокойно мой човек - ще го преживееш. Кога твоята корни ще получи това уважение. Нещастници - не ви ли свърши отровата.
253
13
 
4
 
! Отговори
Комисар и гангрена преди 5 години
ако Цурето е метастазата, то Плевнето е гангрената индикиращи степента на основната гербална болест. Двете, 100% се елиминират чрез хирургическа намеса.Двете съсипват до основи империята на банкянския комосар.
252
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очакваме Президент Радев на 9.05 сниман на червения площад
251
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ninaплюят го 9%. 99% глават ви е пълна с бръмбари.
250
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Руменчо Гундяевски ще стане чугунен колхозник в Сибир. Майтапа са бе,ще окраде квото може и къща у САЩ.
249
17
 
5
 
! Отговори
nina преди 5 години
До Анонимен /268/: Случайно да Ви прави впечатление, че 99% от българите плюят Плевнелиев? Случайно да си спомняте друга наш президент да е мразен така масово?Ако сте честен /а/, на вторият въпрос ще отговорите "НЕ!".
248
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от Масква: агент Радев награждаваме те с Вдигнат самолет.
247
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ордена е за най голям трофей! Такива рога няма никой българин!
246
24
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поздравления,за наградата.Няма друг такъв народ,който да плюе по своя президент,като българския.Плевнелиев е достоен български президент.Голяма част от по-малко грамотните българи,са руски ***,за съжаление.Но се ползват от достиженията на демокрацията,срещу която се бори Путин.Не трябва да се смесват личните неудачи на Плевнелиев,с политическите му изави.
245
3
 
13
 
! Отговори
ехо преди 5 години
Отличието се дава за отстояването на Християнските ценности и Религия. Което е съвсем нова посока в политиката не само на бившия български, но и бившия американски президент. Предстой решаването на проблема по сделката с Техеран за това Иран да е атомна сила. За това има изненадани, както и самия бивш български президент. Да му е честито.
244
11
 
7
 
! Отговори
До Напомняне преди 5 години
Ти просто лъжеш! Не можели да следват! Не знам случай, когато някой не е допуснат да следва, след като се е представил добре на изпитите! Вуйчо ми не само, че не е бил комсомолец, но във всяка автобиография пишеше, че е бил член на "Бранник" Завърши, славно работи, е, не го направиха професор. Професор, че и директор на институт в БАН стана неговият челник от "Бранник", междувременно станал и член на БКП.
243
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ха ха ха ха ха ха ха ха ха :D ууу оправиха ми вечерта тези хора :D :) :) Това е поредното доказателство че ЕС не трябва да съществува, няма никакви ценности в него