Кабинетът дава още 26 млн., за да летят МиГ-овете

С 21 млн. пък ще се чистят реки и ще се изграждат диги
57
Кабинетът дава още  26 млн., за да летят МиГ-овете
Снимка: архив Reuters

Още 26 млн. лв. отпусна правителството, за да осигури летателната годност на самолетите МиГ-29. Парите са предвидени в централния бюджет за плащания по договори по рамковото споразумение с РСК "МиГ“.

Средства за поддръжка на самолетите бяха отпускани и миналата година. Предвижда се България да даде общо около 81 млн. лв. за ремонт на 15-те български изтребителя МиГ-29.

Руската компания РСК МиГ бе единствената поканена в процедурата, обявена от МО. За момента покупката на нови изтребители е в застой.

С друго решение на Министерския съвет по бюджета на МВР са одобрени 10 млн. лв. за дейности, свързани с издаването на българските лични документи.

Министерства и общини пък получават общо почти 21 млн. лв. за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия. Тяхното разпределение е одобрено на заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, проведено през март.

Част от средствата се предоставят на областните управители на Добрич, Монтана и Смолян за почистване на речни корита. Предвидените за общините средства са за изграждане на диги, възстановяване на обществени сгради, пътни настилки, подпорни стени, укрепване на мостове и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
5
 
! Отговори
Учуден преди 5 години
Приятели, не се косете.! По добре 26 милиона за 15 самолета отколкото 200 000 000 за един F35.!!!
36
3
 
0
 
! Отговори
раждайте деца преди 5 години
около педесет хиляди нови бойни летящи кораби имаме в резерв подават отгоре..не се косете..давайте пари за раждане на БЪлгарчета на всяка българо говоряща майка вкл от малцинства съхранени на Балканите..НА български боен кораб е развил наскоро до 16 000 км в час.. армията е в чест на хан Тервел защитника на Европа от опасни извънземни убиици опитали се да я заразят при арабското нашествие в началото на осми век..
35
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 37Т-90 наистина е модернизирана версия на Т-72, но каквато е разликата между Т-80 спрямо про образа му Т-64 такава е разликата между Т-72 и Т-90Освен новите модернизирани Т-72 Б3 които най-накрая имат топловизиори всички Т-90 имат модерни по съвременните разбирания системи Новите експортни Т-90СМ/МС и за руската Армия Т-90М вече са и 100% дигитални наред с екстри директно взети от Армата като оръдието като са няколко пъти по-евтини от Армата за това и РФ забавя купуването на Т-14
34
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 41Да една ескадрила е останала май не повече от 15 самолета като не повече от 8 са изправни.
33
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 39Неправилно зададен въпросКолко въздушни боя са спечелени срещу МиГ-29 без да се ползва от противника системи клас АУАКС - 0АУАКС практически върши до 90% от работата на изтребителя при един въздушен бой!Кажете ми как АДЖЕБА допотопните СССР ЗРК комплекси в Сирия свалиха 71 от засечените 103 противникови ракети? БАС държа че никой от РФ няма да се похвали че техния АУАКАС А-50У реално е захранвал с информация и командвал Сирийската ПВО тази нощ. Сирийците сами са "постигнали "
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво стана със СУ-тата ни? Нали УЖ имаме няколко Су25, годни ли са?
31
0
 
7
 
! Отговори
МиГ-29 Fulcrum преди 5 години
Да летим от държава до държава с ракети вместо със самолети...;)
30
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този Каракачанов е или отчайващо некомпетентен , или е руски агент. Може би и двете. Малко е , че дава пари за бракмите МиГ-29, но иска да възстановява допотопните МиГ21, дори МиГ17-19, щото сме ги имали още на склад. Отчайваща дивотия!Въпрос от Стани богат : Колко спечелени реални въздушни двубои, във всички войни има МиГ29?Отговор: Николко, 0, зеро!Е, за чий са ни тези хвърчила?
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нужни са ни изправни военни самолети да могат на деня на армията да прелетят, а не да наемаме от Македония :)
28
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 37Иракската Армия преди няколко години когато ги нападна ИД оставиха на ИД 150 изправни ХАмерикански Абрамси и сумата ти друго оборудване и оръжиеИ до сега остатъците от ИД и останалите Джихадисти с какво оръжие воюват? СССР танкове и оръдия - защо защото са лесно достъпни и като образци и като боеприпаси. НЕ СА ЛОГИСТИЧНИ КОШМАРИ като "Супер" Танка на ХАмериканците АбрамсИД плени по едно време и съвременни Т-90 - Ремонтираха ги и ги ползваха срещу АСАД - РФ самолети ги унищожиха
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Hafen die Wahrheit"Ха ха ха, ама вие взехте май да се упражнявате върху мен!"---Ами, те татковците навремето са вземали хубави слугинчета, та подрастващите синчета "да се упражняват" върху тях. :)
26
3
 
0
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Hafen die WahrheitРазбирате ли - Вземете трите прибалтийски републики които по площ са колкото България и горе долу колкото нас е населението? Те не могат да си позволят Самолети, дори Хеликоптери не говорим за бойни а само за транспортни които да се ползват при извънредни ситуации най-малкото.Ако НАТО не поддържа Въздушна полиция там Руснаците ще летят напряко до Калининград(по-малко разходи), няма да плащат такси(по-малко разходи) и прочие може и по-сериозни случки
25
3
 
5
 
! Отговори
--/\-- преди 5 години
Шкембе Воевода докога ще налива пари в тия изтърбушени кошници вместо да купи нови самолети?
24
1
 
0
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Ха ха ха, ама вие взехте май да се упражнявате върху мен!
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиИзлишно е да обяснявате на Hafen die Wahrheit тази материя: нивото му е под банкянския стандарт, но с претенции за лингвист.
22
2
 
0
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
До Боби, Колегаааа никога не се взима един изтребител - Минималния брой е 12Боби ти още ли играеш на "Стражари и апаши"? Такъв минимален брой изтребители, има само в пушещата ти глава от четене на военна литература. Закупуването на каквото и да е било, зависи, не от това де го пише в дебелите книги, а от финансовите възможности на купувача!
21
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Hafen die Wahrheit 28Как смяташ колко трудно е да се отвлече един транспортен самолет примерно на DHL? Това не ти е пътнически самолет където има контрол включително и шерифи под прикритиеСамо горивото в един Боинг 767 е към от 61000 литра до 91000 литра в зависимост от модификацията - "Бомбичка" която ще затрие 1-2 карета със сгради от някой град.
20
2
 
2
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
че имаме ангажименти за охрана на границата.Никой не ни натиска! Натискат *** и Каракачанов. Граница не се пази със самолети, а с наземни машини съоръжения и хора. Аз не съм чул досега някой от ЕС да е повдигал въпроса с българското ВВС.
19
3
 
2
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
Ще платим на Русия да ни ремонтира МиГ-овете въпреки наложеното й ембарго и пак ще ядем пердах,само че този път Каракачанката ще бъде привикан от някой американски съд,също като Желяз,а ние ще го пусниме ли да го съдят?
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХА ХА ХА,ПРО АЖНИЯ ВИ КАБИ-НЕТ НАРОДА КОЙТО Е ОСТАНАЛ В бГЕТО НЕЗНАМ КАК ВИ ТЪРПИ ОЩЕ А НЕ ВИ СВАЛИ ОТ ВЛАСТ