Кметът на Созопол не ще "тишината" на Симеонов

Ранният час за спиране на шума ще убие бизнеса, смята Рейзи
25 апр 2018 22:05, Петя Славова
21

Кметът на Созопол Панайот Рейзи се обяви против законопроекта, целящ пълната забрана за вдигане на шум след 23 часа вечерта. Той предложи проблемът да се разрешава по места и инициира обща позиция на градоначалниците до вицепремиера Валери Симеонов.
Още по темата

На една от крайбрежните алеи в Созопол има десетки ресторанти. Ако бъдат приети промените в Закона за шума след 23 часа вечерта, край морето трябва да е тихо. Собствениците на заведения смятат, че забраната за музика в този ранен час ще убие бизнеса, предава Bulgaria ON AIR.

Според тях трябва да се подходи много внимателно към темата за шума в тези морски градчета, за които сезонът е само три месеца.

Според кмета на Созопол не може правилата да се сменят и то без да е поискано мнението на кметовете по места.

Предстои Законът за шума да влезе за разглеждане в пленарната зала. Дали промените ще станат факт преди летния сезон - предстои да разберем.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
1
 
! Отговори
KOKO преди 5 години
KAK SHTE ISKA KMETA NA SOZOPOL ,,TISHINATA NA VALERI,, NE ISKA ZASHTOTO KRA4MITE MU PALNJAT GUSHATA.A,4E SOZOPOL NE MOZE DA SPI....ZA KMETA KAI,NE E VAZNO.
19
4
 
1
 
! Отговори
Бесен преди 5 години
Шума идва основно от заведенията на плажа - там музиката дъни яко цяла нощ ! Ама нали плажовете са на концесия , концесионерите лапат пък от тези , които си ПОСТРОИХА заведения на плажа и това е омагьосан кръг !! Обикновенните ресторанти работят максимум до 0 - 1 часа - докато последните клиенти си отидат - обикновенно без или с много тиха музика !
18
3
 
10
 
! Отговори
Аз преди 5 години
А защо трябва да искат мнението на корумпиран кмет , а не мнението на хората които живеят наблизо до крайбрежната улица? Рейзи си мисли да векува, благодарение на това, че е назначил в кметството на службички половината Созопол , които гласуват за него. Община Созопол е една от най-богатите малки общини , а в градчето улиците и тротоарите са разбити, някъде даже няма улици, след пороен дъжд кал и мръсотия се изливат в морето.Кмета притежава бизнеси и имоти , които надхвърлят доходите му. Т
17
3
 
10
 
! Отговори
Патил преди 5 години
Рейзито се интересува само от ресторантите , които му пълнят гушата. Защо не пита хората , които от години живеят в съседство и не могат да спят до сутринта? При това плащат високи данъци , за да може този селски тарикат да си вее коня . Ако всяка вечер слушаш един и същ чалгар да ти вие едни и същи песни и то от години , сигурно няма да си на същото мнение. В Созопол читав турист не повтаря.
16
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са същите *** измислици като онова, че забраната за пушене вредяла на бизнеса. Хората се тълпят в добрите ресторанти и това, че там не се пуши или, че някаква Ганчовица не грака "Бяла роза", не ги е спряло. И, ако наистина в нито едно заведение не се пуши, какво? Хората ще спрат да ходят по ресторанти?
15
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв според кмета е този шум, на който трябва да се вечеря по крайбрежната алея след 23:00 часа? Защо озобщо е необходима музика на един ресторант? Никъде по света (имам предвид белите страни) ресторантите не се озвучават. Само баровете и то в децибели, в пъти по-ниски от нашите "класни" клубове. Тоя Иванчовец говори за жива музика - една селяшка отживелица на българското ресторантьорство, която само мутрите от провинцията и типовете по джапанки си харесват.
14
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в коя ЕУ държава е позволено в градска среда вдигането на шум посред нощ?
13
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цацаров, четеш ли какво пишат хората, самосезирай се!!!! Или си глаДен прокурор на Шайката само?
12
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Онзи гол *** Гешев, защо не направи една проверка на Панайот Рейзи? Този е толкова корумпиран, че разстрела му е малко!!! Защо не се разкрие колко имота има, с какви пари и как са взети? Смуче отвсякъде Рейзи но дава на Батко Буби. За да стане кмет даде на Батко един милион, изкара си ги многократно. 8 / осем / имота има, в София, Варна, по морето, къде ли не! Хайде КОНПИ, защо спите или чадърчето на Батко Буби не дава??
11
3
 
24
 
! Отговори
младен преди 5 години
"Ранният час за спиране на шума ще убие бизнеса, смята Рейзи" В гърция още в 23:00 данданията прикючва ама гледам бизнесът не е мъртав ми цъфти.
10
36
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ква тишина бе това да не е балнеологияя За пенсии. Който иска тишина - да си търси тихи курорти , аз пък искам шум. И освен аз и към 7 милиона туристи . Такаче 100 тиквочаа от България с 10лв в джоба, нямате думата.
9
5
 
47
 
! Отговори
Американ преди 5 години
Този тиквap кметът на Созопол сигурно има кръчма за пияници и тийнейджери-наркомани.В жилищна зона тишината трябва да е от 10 вечер до 9 сутрин.
8
5
 
42
 
! Отговори
не на шума преди 5 години
КУРОРТ НЕ ЗНАЧИ ЧАЛГА ДО ЗОРИ, *** ЯВНО КМЕТА ПЕЧАЛБАР НЕ Е НА ЯСНО, ЧЕ ВСИЧКОТО ЧИТАВ ТУРИСТ ЗАТОВА Е В ГЪРЦИЯ ОТДАВНА! СТРОГА ЗАБРАНА НА ШУМА ВЕДНАГА - КОЙТО ИСКА - ШУМОИЗОЛАЦИЯ ИЛИ ИЗВЪН КУРОРТА! А ТОЯ РЕМЗИ СЕ ПРОЧУ ОТДАВНА.... НО НЕ С НЕЩО ДОБРО А С ПОДОБНИ ИЗЦЕПКИ!
7
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво да питаме кметовете бе? Да попитаме жителите на какво мнение са! То е ясно кметовете какво ще кажат, щом са в близки и свързани отношения със собствениците на заведения.
6
6
 
27
 
! Отговори
Uio преди 5 години
Kneta na sozopol na besilkata.
5
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В конкретния случай Валери е напълно прав,казвам го като турист.Който иска или да намали музиката до определени децибели или да си направи шумоизолация или заведенията да са извън зоната на спящите!От шума страдат туристите,работещите,хотелите,които са болшинство пред собствениците на заведения.
4
20
 
5
 
! Отговори
д-р Дрее преди 5 години
АМИ АЗ И МНОГО ДРУГИ, КОИТО СИ ПЛАЩАМЕ НА СИМЕОНОВ ТЕЛЕВИЗИЯ И ИНТЕРНЕНТ , защо не си оправи качествотоами си измисля други занимания?
3
4
 
30
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Ден година храни - с тая врява денят не храни дори и един ден. Искам да си купонясвям, когато на мен ми се ще, а не когато им се ще на десетина тумби пияни ***. Тук-там на север и много по на юг има и други плажове, но след 12 нещо не ми се слуша стерео-чалга и от Слънчев бряг, и от вас.Сбогом!
2
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тоя крадлив и уреден бунак, не му трябва тишина. Трябва да е шумно, за да не се чува как кошути му падат в пикапа.
1
3
 
46
 
! Отговори
истина е преди 5 години
Рейзи е един от най-големите кметове-мушингери !! Иванчева е като Майка Тереза в сравнение с него !