Експерти: Подобни нива на корупция не е имало!

Властта не е на висотата на своето управление, смятат те
Обновена: 27 апр 2018 10:25 | 27 апр 2018 10:23, Петя Славова
24

Такива нива на корупция в България не е имало никога. Винаги са се давали пари под масата, но в толкова голям мащаб, както сега, а освен това и организирано от държавата и местната власт - никога. Въпреки всичко, докато съдът не се е изказал дали обвиняемите по случая "Иванчева" са виновни, не могат да се слагат определения.

Така политологът доц. Мария Пиргова коментира в "България сутрин" случая със задържаните заради огромна сума подкуп Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров.

Доцентът коментира и "престрелките" между президента и правителството след свикания КСНС.

"Управляващите трябва да се отнесат сериозно към критиките на държавния глава. Властта не е на висотата на своето управление. Ясно е, че президентът няма намерение да създава политическа партия. Въпреки това той навлиза много добре в политиката", уточни още тя.

Още по темата

По думите ѝ Бойко Борисов няма шанс да стане президент, ако насреща му стои Румен Радев, който е със 70% рейтинг сред обществото.

Мнението на журналиста Юлий Москов е, че всеки може да говори каквото си иска, но "групата на Иванчева прекалява с простотиите".

"Хората на Иванчева какво искат да ни внушат? Че полицията, прокуратурата и жандармерията са организирана престъпна група ли? Те преминават грубо границите на морала. Колата на кметицата пълна с белязани пари, а тя не знае кой ги е сложил. Ситуацията ми напомня мутренските години", категоричен е журналистът пред Bulgaria ON AIR.

Според него държавният глава неправилно влиза в конфликт с управляващите и се бърка в неща, които не са негова работа.

"Радев говори неща, които са възмутителни. Не може всички да пеем в един глас, но не може през цялото време президентът да атакува парламента. Плевнелиев го каза - Радев обикаля Европа, за да рекламира Русия, а не ЕС. Рейтингът не бива да бъде свързван с политическа перспектива", добави още Москов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: корупцияBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такива нива на корупция не е имало никога в България, се казва и в доклада на Държавния департамент на САЩИ толкова много купени медии и продали се журналисти също, отбелязва американския доклад.
20
4
 
34
 
! Отговори
Цаца преди 5 години
Юлий Москов:"Хората на Иванчева какво искат да ни внушат? Че полицията, прокуратурата и жандармерията са организирана престъпна група ли?"- дали този самодоволен "журналист" осъзнава, че казва една голяма истина?
19
0
 
33
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
До демокраси значи 18Само костен мозък ли имате ? Това е мутро-олигархия от КГБ-ски тип, никаква демокрация!
18
1
 
37
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Организираната престъпната група е в парламента, а полицията, следствието и прокуратурата от много време са комбина с организираната престъпност. Това е причината в България да процъфтяват телефонните и имотни измами, кражбите на автомобили, наркотрафикът и контрабандата на акцизни стоки.Поради това, че съдебната система е политически зависима, се създават условия за корупция, която прикрива организираната престъпност и е заплаха за ЕС, ЗАТОВА НЕ НИ ПРИЕМАТ В ШЕНГЕН!
17
1
 
35
 
! Отговори
демокраси значи преди 5 години
Демокрацията от американско-еврейски тип в действие!
16
3
 
31
 
! Отговори
Глупости преди 5 години
...винаги е имало корупция, но някога никой не пискаше ,защото всички взимаха рушвети. Доктори ,началници и хора на други нива.....
15
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аве нали лильето ви обясни че е въпрос на усещане. Просто сте много чувствителни....
14
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички виждат,че нивата на корупция са огромни,и наши и чужди експерти алармират за това,само властта ни баламосва,че това било само усещане за корупция,иначе никаква я няма.Лелееее,докога ще ги търпим.Народеееее.....?
13
1
 
44
 
! Отговори
ети не се смей а пла преди 5 години
До Анонимен Смешният си ти. Няма да привеждам примери от живота . Просто отвори международната статистика и виж на кое място сме по копупция , по свобода на словото , и т. н. Защо сме все на последно място по всичко . Тогава няма да се смееш а ще плачеш . Защо хората умират в болниците, защо ги мачкат по улиците и т.н А чети дори и наши вестици и кажи в коя банда няма полицай или е само от полицай.
12
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кой защитава "акцията" на Шайката, фекаломет номер 2, Москов. Като какъв коментира събитието, като никакъв. Обикновен платен, неизвестен,слуга на Падишаха. Бързо осъдиха кметицата, без да се е произнесъл съда. Принципа е, невинен до доказване на противното. Гешев и Георгиев са слуги също, поради това са на тези позиции. В която и Обшина да отидете, кметовете са гепачи, пи един или друг начин. Беден не си е тръгвал никой! Започнали от Иванчева, да продължават тогава. Но няма, техни са другите!
11
3
 
42
 
! Отговори
До 10 преди 5 години
Викаш щом не закачат едните, да не пипат никой.Изобщо не ме интересува от коя партия е тая кметица-за мен е пълен б..оклук и заслужава дълги години затвор.А че трябва и другите корумпирани б..оклуци да си разследват с това съм 100 процента съгласен.
10
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корупцията си е точно на същото ниво от самото начало на демокрацията, разликата е, че сега някой партии се опитват да си правят пиар с показни акции, защото ЕС искат резултати, а Иванчева, че е корумпирана е ясно като бял ден - просто жената не беше разбрала, че без политическа партия зад гърба ти рушвети не бива да се взимат така. Предполагам, че ще има още показни арести, докато не успокоим малко ЕС, а после корупцията ще се прикрие и ще остане само Усещането за нея без значение кой управлява
9
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ми е интересно, как крадеца вика дръжте крадеца и ще спре да краде! Каратиста от Банкя наложи системата, плащай за да работиш. Не плащаш ли, ти праща фашагата Гешев и мераклията да арестува Георгиев. Спретват ти една акция, но нали са ***, Окендзаха цялата работа. Тази крала, ОК, а Фандъкова за толкова кражби и ремонти, мълчание??? Колко пъти се ремонтира бул Витоша, а тези дни НДК плочките. Някой да направи ревизия на Градска мобилност, къде да милионите? А транспорта, какво ли не.
8
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се построи кой знае какво, защото престъпниците от БСП не бяха склонни да се oдyпят колкото престъпниците от ГЕРБ и затова международните престъпници от Брюксел и Вашингтон предпочетоха да дават парите си на престъпниците от ГЕРБ. Затова, когато престъпниците от БСП вземат властта парите спират.
7
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички знаят, че Боко, дебелия, полицията и прокуратурата са организирана престъпна група. Каква новина има тук?
6
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега това е модерно кметовете да взимат подкупи с един подпис, пример Красно село кмета, родители събираме пари да си оправим на детската площадка ПЕЙКИТЕ а кмета седи отстрани пие бира и се подсмихва, къщата му е 2 декара двор в Красно село и американски джипове пред тях а казва че нямало и 100 лв в общината да даде за ПЕЙКИТЕ това ако е кмет без да е направил нищичко за квартал красно село, само растат като гъби нови блокчета разследвайте го откъде са му парите за този охолен живот.
5
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Онзи ден гледах филма"Баш майсторът".Ясно се видя, че и по времето на комунизма има голяма корупция.Сега поне на ниско ниво корупцията е по-малка.Далаверите са свързани с обществени поръчки и други подобни.
4
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахахаха вие луди ли сте бе кво замазвате очите на хората, та това е ежедневие и то във пъти повече бе изверги, то е навсякъде всеки кмет взима пари за строене и 30 %отиват към партия Герб, Главболгарстрой хваща всички обществени поръчки и се отчита на партия Герб с 30 %, какво ни правите на маймунииии всички ще влязат в затвора в скоро време на чело с Боко и Цв. ЦВ ДА НЕ СЕ МИСЛЯТ ЗА НЕДОСЕГАЕМИ.
3
5
 
44
 
! Отговори
Марс преди 5 години
До zeusИнтересно какво се направи тогава щом само толкова малко пари отивали под масата?Някакви заводи ли се отвориха, земи ли се разработиха, нещо се построи ли, какво?
2
17
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корупция има, това е ясно на всеки.Да се твърди, обаче че не било имало такива нива на корупция е смехотворно.Всички помним какво беше при бай Тошо, какво беше и в ерата на мутрите, какво беше по врмето на Станишев и царя, та се стигне до Орешарски.Индекса на корупция у нас е колкото на Италия.Ни повече, ни по-малко.Останалото са хубридки за вълнъване на стадото.