ГЕРБ погва бракониерите

Поправки в Закона за рибарството и аквакултурите
Обновена: 27 апр 2018 13:03 | 27 апр 2018 13:02,
17
ГЕРБ погва бракониерите
Снимка: Bulfoto, архив

Целта на предложенията, които управляващите внасят, е бракониерите да бъдат подведени под наказателна отговорност и да не могат да се измъкват в съда.

Депутатът Иван Миховски обясни, че има случаи, в които служители на ИАРА (Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури) стават свидетели как се поставят бракониерски мрежи.

Но ако при проверка мрежите се окажат празни, нарушителите автоматично се оневиняват в съда. Същото се случва и когато инспекторите не са преки свидетели на незаконния риболов.

Затова се предлагат и поредица от промени, с които бракониерите да понесат своята наказателна отговорност, обясни Миховски.

Промените предвиждат и да се увеличат драстично глобите, както и да се търси отговорност от тези, които използват динамити и електроуреди при улова на риба.

В законопроекта са записани и по-големи правомощия на служителите на ИАРА. Друга идея е 5% от приходите от продажбата на риболовни билети да отиват за зарибяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една година преди изборите и почнаха с арестите със законите с помагането на нуждаещите еееех какво правителство само. Добре че има избори че да се симулира някаква дейност ,иначе скука .
11
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХахахИнтересно заглавие.Членовете на ГЕРБ са всеизвестни с бракониерството си, пък щели да ги погват.
10
4
 
8
 
! Отговори
Malee преди 5 години
Е да тия се сетиха, то не остана кьораво рибе! Те продадоха добрите язовири, а големите дадоха под аренда за 5000 години на свои хора срещу смешни пари! Водоемите са замърсени, риба не остана! Бях рибар 30 години, но тук от 2-3 години спрях да ходя, гади ми се от тези! Сега пак ще измислят нещо на хартия да замажат очите на хората!
9
4
 
9
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
Снощи гледах звездите и знаете ли какво ми казаха те,че България от десет години е под влиянието на Ретроградния Меркурий и заселена с много меркурианжци и докато не ги изгоним да си отидат на Меркурий,България ще става все повече една обезлюдяваща се територия докато запустее и обезлюди и заприлича на самата Ретроградна планета Меркурий. За да я бъде България е време да се оттървем от влиянието на Ретроградната планета и нейните пришълци гербаджиите.ВРЕМЕ Е...
8
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов да каже тоя гигантски шкембак дали е от марули и моркови.
7
4
 
15
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Да не би от ГЕРБ да обещават повече да не правят бракониери общински съветници като Румен Райков от Троян ?
6
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало Ваньо беше погнал и контрабандата , ама после кмета на Симитли му погна задния двор като прасе октомврийски жълъд.....
5
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка на герб нищо не правят оставка
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Олеле погва си главата колкото другите не съм фен на партия но повече няма да гласувам за тия щом се ядосват хора на 70 нема да гласувам нервите ми не са за ден както и на тях *** политици
3
3
 
21
 
! Отговори
бай иван преди 5 години
А пари за бензин ще има ли, че горките хора от ИАРА след подаден сигнал казват: "Нямаме бензин за колата"
2
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли все още някой който да им вярва??? Гербавите са вече две петилетки на власт и все погват и се борят с някой,а резултатите са плачевни няма как някой да се бори против себе си.
1
5
 
30
 
! Отговори
герб преди 5 години
да се погват сами себе си и да изчезват в историята