Ханс ван Баален: Борисов да отстрани от властта Сидеров!

Причината: Позицията на националиста, че Крим е част от Русия
101
Ханс ван Баален: Борисов да отстрани от властта Сидеров!
Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов носи отговорност за изказванията на коалиционните си партньори, смята президентът на АЛДЕ Ханс ван Баален.

Още по темата

Той призова министър-председателя да отстрани "Атака" от управлението заради позицията на лидера на партията Волен Сидеров, който неколкократно е посочвал, че признава Крим за част от Руската федерация.

"Всички искаме добри отношения с Русия, но и знаем, че Крим е анексиран незаконно", коментира Ханс ван Баален, който е в България за участие в заседание на Съвета на Алианса на либералите и демократите в Европа под домакинството на ДПС.

Лидерът на движението Мустафа Карадайъ пък призова не само ГЕРБ, но и ЕНП да вземе отношение към позицията на малкия коалиционен партньор в управлението.

Според него е видно, че патриотите отклоняват страната от евроатлантическия ѝ път, който пък ДПС последователно подкрепя от години.

"ГЕРБ трябва да обясни на нас, на ЕС и НАТО какво е бъдещето на България", призова той.

Карадайъ настоя, че коалиционният партньор на ГЕРБ руши имиджа на страната и поставя под въпрос евроатлантическата ѝ ориентация, което прави управлението вредно.

Ханс ван Баален пък ни подкрепи за членството в Шенген, защото сме покрили нужните изисквания. Освен това той отбеляза, че вече е време и да имаме пътна карта за присъединяване към еврозоната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки километър от тази земя има собствена мисъл, ние не можем да мислим като тях и те не могат като нас. Все едно комшията през две преки да ми казва как да се държа с комшията през други две преки, само се замислете, кой познавате най добре, този до вас, или този от съседната махала.
32
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СТРАНДЖА,Путин ще върне Крим на Украйна кога чорбата в крътуната ти се замени с акъл.
31
1
 
38
 
! Отговори
Ибн Ебн Ал Кохол преди 5 години
Дали наши евродепутати дават акъл на правителствата на други страни, в които гостуват?Много ми е странно това нещо, това не са ли вътрешни работи,а тия се месят в тях, което не е редно.Тук ни третират като втора ръка, за което и ние имаме вина, защото сме наведени във всички посоки. А като такъв няма как да породиш уважение в другите.Но мине се не мине и някой посланик, или пък депутат от ЕП почва да ни обяснява кое как да направим във собствената си страна.
30
31
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Ако има някой, който най-много да съжалява за анексирането на Крим... - то това е Путин, но няма как да върне нещата назад... - без да накърни своето его...
29
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СТРАНДЖА,не бой се,дърти поройнико.Сидеров скоро наистина ще бъде отстранен от коалицията и това ще стане едновременно с отстраняването на ГЕРБ от властта.
28
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаел ... от къде знае ... Холандците знаеха и , че самолета е свален от руснаците над Украйна и руснаците щели да си платят ... *** ни вест ни кост за тоя самолет от тогава .За Скрипал дето го знаеха .... някой нещо да е чул ? На запад знам и факти са две отделни неща ... те само знаят !
27
2
 
42
 
! Отговори
така е преди 5 години
Хайде пак, ВСИЧКИ ЗНАЕЛИ, че Крим бил незаконно анексиран!Само два примера - Всички знаем, че Голанските възвишения са незаконно анексирани от Израел, Северен Кипър от Турция, но всички знаем, че на Израел и Турция никой не е налагал каквито и да е санкции.До ВСИЧКО ЗНАЕЩИТЕ, гледахте ли какво говориха сирийските лекари от град Дума за ПРЕДПОЛАГАЕМАТА хим. атака?Или вярваме на клипчетата на белите каски, създадени от британски офицер и финансирани от САЩ и Англия, но не и на тия хора????
26
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Всички искаме добри отношения с Русия, но и знаем, че Крим е анексиран незаконно".много точно казано
25
30
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Симеонов и Каракачанов трябва най-после да отстранят от коалицията си Сидеров... - първо той им носи само негативи и второ партията му атака няма и половин процент подкрепа...
24
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как Крим е анексиран незаконно? Проведоха се референдум в една автономна област. Хората решиха, че не искат да са към Украйна, а към Русия. Сидера ми е противен, ама казва истината за Крим. Евроатлантическите ценности ги имат за тоалетна хартия. Всеки от тях говори за някакви ценности, но никой не знае какви са. Всяка втора дума им е демокрация и евроатлантически ценности.
23
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 17: "Крим е украински. Слава на Украйна"Ти си в една стая с Наполеон в болницата, нали?
22
0
 
24
 
! Отговори
ТИКВАТА В РАЗКРАЧ преди 5 години
ЛИЧНО щял да поеме разноските на българите, ако се стигне до екстрадиция и съд в САЩ. От онези 20 МИЛИАРДА, дето заделиха с ГОРАНЧЕТО. Вместо да анулира договора... за робство
21
4
 
28
 
! Отговори
АРЕ У ЛЕВО преди 5 години
бе нашмъркан ЕВРОДЖЕНДЪР
20
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ трябва да подадат искане за екстрадиция. Ще го предадем. Имаме споразумение.
19
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През дедувия ми е какво мисли тоя евроджендър.Крим е руски,а българите са на страната на Русия.Това е положението.ДГД ЕС и НАТО.
18
1
 
19
 
! Отговори
ПРЕПИВАНЕ С НОВИЧОК преди 5 години
води до пагубни последствия в такива "ЛИБЕРАЛИ"
17
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БОРИСОВ НЯМА ДУМАТА!!!ДУМАНА Е ВЪВ ВОЛЕН!! АЗ ОТ МНОГО ВРЕМЕ ИСКАМ ВОЛЕН ДА РАЗТУРИ УПРАВЛЕНИЕТО КАТО СЕ МАХНЕ НО ТОЙ СЕ Е ВПИЛ В БОРИСОВ КАТО КЪРЛЕЖ!
16
2
 
28
 
! Отговори
ЯВНО ДПС + ГЕРБ преди 5 години
се готвят да управляват заедно. Няма да им се получи
15
2
 
37
 
! Отговори
КЪВ Е ТОЯ преди 5 години
НИЕ БЪЛГАРИТЕ настояваме ТОЯ НЕЗАБАВНО да бъде отстранен от ръководството на Световно неизвестната АЛДЕ и ведно с ДПС да си заминават за ЗАПАДНАЛА ЕВРОПА или още по-добре при либерала "ЕРДОГАН". Ще държим ЛИЧНО отговорен ЮНКЕР, когато е трезвен разбира се
14
17
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Ако имаше искане за екстрадиция от Русия... - бъдете сигурни, че Станишев или Първанов веднага биха удовлетворили искането... - но при Борисов тия не минават - той решава и без чужда намеса...