Ханс ван Баален: Борисов да отстрани от властта Сидеров!

Причината: Позицията на националиста, че Крим е част от Русия
101
Ханс ван Баален: Борисов да отстрани от властта Сидеров!
Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов носи отговорност за изказванията на коалиционните си партньори, смята президентът на АЛДЕ Ханс ван Баален.

Още по темата

Той призова министър-председателя да отстрани "Атака" от управлението заради позицията на лидера на партията Волен Сидеров, който неколкократно е посочвал, че признава Крим за част от Руската федерация.

"Всички искаме добри отношения с Русия, но и знаем, че Крим е анексиран незаконно", коментира Ханс ван Баален, който е в България за участие в заседание на Съвета на Алианса на либералите и демократите в Европа под домакинството на ДПС.

Лидерът на движението Мустафа Карадайъ пък призова не само ГЕРБ, но и ЕНП да вземе отношение към позицията на малкия коалиционен партньор в управлението.

Според него е видно, че патриотите отклоняват страната от евроатлантическия ѝ път, който пък ДПС последователно подкрепя от години.

"ГЕРБ трябва да обясни на нас, на ЕС и НАТО какво е бъдещето на България", призова той.

Карадайъ настоя, че коалиционният партньор на ГЕРБ руши имиджа на страната и поставя под въпрос евроатлантическата ѝ ориентация, което прави управлението вредно.

Ханс ван Баален пък ни подкрепи за членството в Шенген, защото сме покрили нужните изисквания. Освен това той отбеляза, че вече е време и да имаме пътна карта за присъединяване към еврозоната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крим е анексиран незаконно от украинеца Хрушчов, когато е диктатор на Съветския съюз. Не се прави референдум в Крим. Запада днес много тачи делото на съветския украински диктатор, който закара ракети в Куба. Запада е необразован, простее и има умствено заболяване.
12
1
 
17
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Аз пък призовавам Борисов да призове всички Евроатлантически лидери да се самоотстранят поради непризнаването на Крим за част от Руската Федерация.Разбираемо е объркването на всички неславянски народи - все пак те няма как да си преведат значението на думата У-краина
11
1
 
31
 
! Отговори
Неразбрал преди 5 години
А защо в либералния алианс членуват етнически партии?
10
6
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Ханс е прав! Русия незаконно е окупирала Крим, защото той е български. Окупацията продължава вече няколко века.
9
1
 
33
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Не им ли омръзна този Крим. С него въпроса е приключен. Украинците свещ трябва да палят на Путин че още имат излаз на Черно море :)
8
25
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Борисов неведнъж е доказвал, че сам взема решенията и не се влияе от странични фактори... - последно станахме свидетели как защити нашия сънародник от Добрич от КОЛ центъра... - друг е въпросът, че Волен Рубльов наистина заслужава да бъде отстранен...
7
1
 
43
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Не ме интересува какъв е Сидеров - и дали е прав или не - но друго ме смущава - всякаква cволoч се бърка във вътрешните работи на България - и оспорва законността и легитимността на избирателя у нас.Политика - на кокъла и сопата!
6
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ханс, къв си ти бе, марш от тук. В България сами си решаваме с кого дружим и кого отсраняваме, а не някакъв си нагъл Ханс и неговите англосаксонски приятели. Напусни, Ханс!
5
5
 
16
 
! Отговори
zeus преди 5 години
За едно няма спор, Сидеров излезе най-хитър: хем е във властта, хем мези с руска водка и хайвер. Жалко само, че уби националистичната идея в България...
4
14
 
7
 
! Отговори
русофиль преди 5 години
България е част от русия
3
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Драги ми Ханс,а Борисов кой да го отстрани,затова,че сме най-корумпираната страна в Европа?
2
4
 
36
 
! Отговори
ктт преди 5 години
И аз не съм съгласен,че Крим е част от РУСИЯ,Защото Украйна е част от Русия
1
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къв Сидеров бе малоумниккккк всички са за отстраняване всички 240 до един, тия боклуцииииии 30 години крадат и никой не може да ги спрреее а народа толкова е простттт че си е дал дупеттоооо и мълчи и търпи. МАЛЪК НАРОД НО ЗА СМЕТКА НА ТОВА МНОГО ***.