Ханс ван Баален: Борисов да отстрани от властта Сидеров!

Причината: Позицията на националиста, че Крим е част от Русия
101
Ханс ван Баален: Борисов да отстрани от властта Сидеров!
Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов носи отговорност за изказванията на коалиционните си партньори, смята президентът на АЛДЕ Ханс ван Баален.

Още по темата

Той призова министър-председателя да отстрани "Атака" от управлението заради позицията на лидера на партията Волен Сидеров, който неколкократно е посочвал, че признава Крим за част от Руската федерация.

"Всички искаме добри отношения с Русия, но и знаем, че Крим е анексиран незаконно", коментира Ханс ван Баален, който е в България за участие в заседание на Съвета на Алианса на либералите и демократите в Европа под домакинството на ДПС.

Лидерът на движението Мустафа Карадайъ пък призова не само ГЕРБ, но и ЕНП да вземе отношение към позицията на малкия коалиционен партньор в управлението.

Според него е видно, че патриотите отклоняват страната от евроатлантическия ѝ път, който пък ДПС последователно подкрепя от години.

"ГЕРБ трябва да обясни на нас, на ЕС и НАТО какво е бъдещето на България", призова той.

Карадайъ настоя, че коалиционният партньор на ГЕРБ руши имиджа на страната и поставя под въпрос евроатлантическата ѝ ориентация, което прави управлението вредно.

Ханс ван Баален пък ни подкрепи за членството в Шенген, защото сме покрили нужните изисквания. Освен това той отбеляза, че вече е време и да имаме пътна карта за присъединяване към еврозоната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
0
 
! Отговори
Владо преди 5 години
Къде са сега протестиращите срещу думите на руския патриарх?
72
0
 
8
 
! Отговори
Мунчо преди 5 години
Ханс ван БаНален, се е объркал! Явно си мисли, че е сред своите педофили и третополови ***!
71
0
 
11
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
Тоя разпенен алкохолик що не си гледа работата, а се занимава с нас ?
70
0
 
11
 
! Отговори
Долфи преди 5 години
Ханс ван Баален е нагло и тъпо парче.
69
1
 
10
 
! Отговори
Гостът преди 5 години
Какво ще отстрани ?! Да си ходи този Борисов и отвратителната му партия с крадливите му съпартийци !
68
0
 
11
 
! Отговори
8 преди 5 години
Технически няма как Борисов да отстрани Сидеров - той няма нито министри, нито зам министри в правителството. Кого ще отстрани? Може единствено да се откаже от депутатите на атака и да остане с малцинство
67
2
 
15
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 5 години
Аз настоявам тоя КарадайЪ наши журналисти да престанат да му пишат фамилията с Ъ накрая,защото в българския няма дума,която да свършва на Ъ По какъв път евроатлантически или друг ще върви България К. не го засяга. Що за наглост е да каже "ГЕРБ трябва да обясни на нас, на ЕС и НАТО какво е бъдещето на България? Ердото иска да ни анексира скоро ли? Вожде,защо сега мълчиш?. А Аз пък искам ,,Света София" да си стане пак църква, а не от музей-джамия.В Крим си имаше референдум, така са решили хората
66
8
 
31
 
! Отговори
ТеооГеоо преди 5 години
Сидеров от доста години говори за това което се случва около България и по света.....ГОВОРИ ИСТИНАТА , БЕЗ СТРАХ , ЗА РАЗЛИКА ОТ МНОГО ПО-ЕДРИ И НАХАКАНИ , КАТО МУТРАГЕНА Б.Б. ОТ Банкя , така че Ханзи да си Е*Е мамта....Нали така?
65
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя Ханс защо не каже нещо за Косово, за Хашим Тачи, за когото цял свят знае , че търгуваше с органи, а болниците на Западна Европа ги купуваха и не питаха откъде са. Май думата "ЗАКОННОСТ" е много удобна да се прави гаргара с нея.
64
6
 
29
 
! Отговори
Велизар Хленчев преди 5 години
БРАВО, ВОЛЕН СИДЕРОВ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ БГ ПОЛИТИЧЕСКИ ЛИДЕР КОЙТО СЕ ОСМЕЛИ ДА ЗАСТАНЕ ОТКРИТО НА СТРАНАТА НА ИСТИНАТА И ДА Я ИЗРАЗИ ГЛАСНО! СЪЩАТА ПОЗИЦИЯ ОТНОСНО КРИМ БИ СЛЕДВАЛО ДА Я ЗАЩИТЯТ И К.НИНОВА И ПРДЗИДЕНТА РАДЕВ, НО ТЕ СА РАЗКРАЧЕНИ МЕЖДУ РУСОФИЛСТВОТО НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ И СОБСТВЕНАТА СИ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКА ВЯРНОСТ...
63
0
 
24
 
! Отговори
Гражданска позиция преди 5 години
Абе този Мустафа дето дори не се научи да говори правилен български ДГД! А евроамбриажа да не си вре гагата във вътрешните работи на България защото де факто и де юре е г-н Никой!
62
19
 
7
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
Хрусчов прави подарък на Украйна за вярност , Путин си взима подаръка. Абе руска работа.За това по далеч...
61
2
 
3
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
И президента, БСП и ДПС твърдят същото.
60
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хрушчов дал, Путин взел. Така е в живота.
59
6
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако това не е намеса във вътрешните работи на страната ни, то какво е! Опищяхте света, че Патриарх Кирил бил размахвал пръст, макар че това беше откровена лъжа - всички гледахме ТВ! А това свинеподобно какво прави?
58
4
 
47
 
! Отговори
В преди 5 години
ТОЗИ КОЛОНИЗАТОР ДА СИ ГЛЕДА СВОЯТА АРАБСКА СТРАНА,НАШИЯ НАРОД Е ТРУДОЛЮБИВ И ИМА 95 ПРОЦЕНТА СОБСТВЕНОСТ И СИ Е ПОСТРОИЛ ЖИЛИЩЕ С ТРУД И ПОТ,А ТЕ НИ ПРАТИХА С ТАЗИ ДЕМОКРАЦИЯ ДА ИМ МИЕМ ЗАДНИЦИТЕ,УНИЩОЖИХА НИ ИКОНОМИКАТА ДА ИМ РАБОТИМ,НИЕ ЩЕ СЕ ОПРАВИМ,НЕ ИСКАМЕ АКЪЛ ОТ ХОРА,ДЕТО САМО СА ИСКАЛИ, А НЕ СА ДАЛИ НИЩО НА БЪЛГАРИЯДА НЕ ГОВОРИ САМО ЗА КРИМ,А ЗА КИПЪР,КОСОВО,ЛИБИЯ, СИРИЯ,ИРАК, И Т.Н ГОСПОДИН ОТ ЕС
57
1
 
17
 
! Отговори
Paola преди 5 години
Referendumite v Katalunia, London sa nezakonni, ama v drugi darjavi sa zakonni...
56
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До всички м а л о у м н и ц и дето реват ,че Крим е окупиран : WIKIPEDIAПрез 1954 г. Кримският полуостров е предаден в състава на "Украинска ССР. Широко разпространено е вярването, че това е станало по инициатива на съветския ръководител Никита Хрушчов в името на дружбата между народите на СССР."Та питам можеш ли да подариш нещо което не е твое ?????В Украйна правителството беше ли избрано .... новото с избори ли дойде... това не е ли преврат ????
55
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да го пишат тогаз ляв либерал понеж то всички се делят на леви,десни и централни по схемите 4-2-4 и 3-4-3 или 2-4-4 с по 1 вратар да ги спре.
54
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога не ми е харесвал Сидеров,но той е българин и не трябва да допускаме това!Ако го отстранят от властта,губи имунитета си и може да го убият.Твърдо НЕ!Той е българин и не трябва да го предаваме,както ГЕРБ предадоха българите и подписаха документи срещу българите.За Крим пет пари не давам!Но на българите от Украйна - Крим,са им поставили специални кодове в паспортите и им създават проблеми,само защото са от Крим,точно затова патриотите говореха.