ДПС: Интеграция на Балканите по българския етнически модел

Движението е против идеята за Европа на различни скорости
28 апр 2018 12:52, Елка Василева
83
ДПС: Интеграция на Балканите по българския етнически модел
Мустафа Карадайъ. Снимка: БТА

Приоритет за ДПС е превръщане на Европа и Балканите в зона, свободна от популизъм, национализъм и радикализъм. ДПС е категорично против идеята за Европа на различни скорости. ДПС е за интеграцията на Балканите на основата на българския етнически модел.

Това заяви председателят на движението Мустафа Карадайъ при откриването на Съвета на Алианса на либералите и демократите в Европа /АЛДЕ- партия/ в София. Във форума участват над 200 делегати и гости, представители на 47 либерални партии.

Европа е на кръстопът и като системна демократична партия в България ДПС ще бъде активен участник в дебата за бъдещото на ЕС и ще продължи да настоява за такава реформа на съюза, която да доведе до по-задълбочена интеграция, подчерта Карадайъ.

Според него реформата трябва да бъде както институционална, така и ценностна. ЕС има нужда от обща и синхронизирана външна политика, обща европейска отбрана в рамките на НАТО, обща охрана на границите на съюза чрез участието на всички страни в Шенгенското пространство, от по-силно икономическо пространство и единен пазар, чрез членството на всички страни в Еврозоната, каза Карадайъ.

Категорични сме, че кохезионната политика е необходима, защото не сме изгладили различията между отделните региони, посочи той. "ЕС не трябва да се капсулира и да затваря вратите пред бъдещи членки. Балканите са част от Европа и ние ще продължим да призоваваме ЕС да демонстрира силна политическа подкрепа и ангажираност за европейската перспектива на региона", каза той.

ДПС продължава да е гарант за евроатлантическата ориентация на България, посочи Карадайъ. Но, по думите му, от коалиционните партньори на ГЕРБ в управлението се чуват тревожни изявления - това на Волен Сидеров от Крим и декларацията на ВМРО против влизането на Сърбия в ЕС. Това за нас са тревожни сигнали и потвърждават нашата оценка за опасността, която носи националистическата им политика, коментира Карадайъ.

Той поиска ГЕРБ да даде отговори не само на българското общество, но и на партньорите в ЕС и НАТО. Настояваме и ЕНП да отговори споделя ли коалиционната политика и култура на ГЕРБ, има ли промяна в евроатлантическата ориентация на ГЕРБ, каза той.

Биографията на ДПС ни задължава да отстояваме последователно и категорично европейския път на развитие, което означава икономически растеж и социално сближаване, означава повече стабилност и сигурност за европейските граждани, означава модернизация на образователните процеси, въвеждане на информационните и комуникационните технологии, умение за ползване на изкуствен интелект.

ДПС ще продължи да бъде твърда опозиция на допускане на популизъм, краен национализъм и екстремизъм в толерантна Европа, посочи Карадайъ. "Ще се противопоставим на всички антидемократични практики. Ще работим за включването на активните и свободни граждани в процеса на формиране на управленски решения и тяхното реализиране", каза той. Когато ситуацията в световен план е рискова и опасна, ние трябва убедено и категорично да отстояваме демокрацията и мира, каза още Карадайъ.

Председателят на партия АЛДЕ Ханс ван Баален заяви при откриването на форума, че София е много повече от европейски град, София е градът на либерализма. Той припомни, че на вчерашната пресконференция в българския парламент е "атакувал" партия "Атака". Ще продължавам да го правя, защото не е отговорно такава партия да е в управлението, допълни той.

Акцент в работата на Съвета на АЛДЕ е изготвянето на проект на Манифест за предстоящите Европейски избори през 2019 г. Това е първото формално събиране на европейските либерали във връзка с подготовката на документа. Очаква се финалният вариант да бъде готов в края на тази година.
 

/БТА/
 


83
Още по темата: ДПСАтакаЕСБалканиВМРО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ха ха ха ето ви братята от Русия как се грижат за нас с ислям. Завършелият ко министър ще ни учи на добрини.
Цъкай те минуси
:D
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Юнал Джемилов

Абе, драги, разбрахме те вече какво си и що си. Не е нужно да задаваш риторични въпроси какъв си. Ти си нещо от сорта, което си изброил, но твоето не е свързано с болест, а нещо, характеризиращо теб самия, нещо абсолютно натурално, не знам дали ме разбираш. Съмнявам се.
66
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
...НИКОЙ НЕ МРАЗИ ТУРЦИТЕ... но не понася ДПС и ДОСТ защото те настройват турците срещу българите и работят за разрушаването точно на етническия модел.Ако не съществуваха тези формации нямаше да има никакво напрежение между българи и така нареклите се турци.Да не говорим че ДПС си е ромска партия а не турска.
65
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
НИКОЙ НЕ МРАЗИ ТУРЦИТЕ- ТОЯ КОЙТО ГИ Е Д РИСКАЛ ГОНИ ПОЛИТИЧЕСКИ ЦЕЛИ ТАКА КАКТО БГ СЕ РАЗДЕЛИ ИЗКУСТВЕНО НА ФИЛИ И ФОБИ. ТУРЦИТЕ СА НАЙ РАБОТНИТЕ, ТОЧНИ, ЧИСТИ И КОРЕКТНИ ХОРА, АКО НЯКОЙ НЕ ВЯРВА ДА МИНЕ С КОЛАТА СИ ПРЕЗ ТУРСКИТЕ СЕЛА НА СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ- ПОДРЕДЕНИ И ЧИСТИ ДВОРОВЕ. ТУРЦИТЕ СА ТОЧНО ТОЛКОВА БЕДНИ КОЛКОТО И НИЕ, ТУРЦИТЕ КАКТО И НИЕ ИЗБИРАМЕ НЕ ВИНАГИ НАЙ ТОЧНИТЕ ХОРА. ИЗВИНЯВАМ СЕ НА ВСИЧКИ ТУРЦИ, КОИТО ЧЕТАТ ПО ДОЛУ ПИСАНИЦИТЕ НА БГ ЛУЗЪРИ, ЖИВЕЕМ ОТ ГОДИНИ ЗАЕДНО И ЩЕ ПРОДЪЛЖАВ
64
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
това, че ние ви търпим, не означава, че моделът ви е за пример. Този ухилиния кога ще научи да говори правилно официалния език.
63
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До СЕЛЯК

В нормална държава тия четири страници език на омраза, които сте изписали под статията, щяха да бъдат изтрити. Обаче авторката ви оставя на воля да си излеете омразата към турците и ДПС, да ги прогонвате оттук, да ги наричате как ли не... най- много да изтрие моя пост. Както прави редовно.
По вашите постове се вижда каква интеграция има в Бг- никаква, пък Карадайъ тръгнал да я препоръчва като модел за пример.
62
2
 
9
 
! Отговори
az преди 10 месеца
знаете ли какво , ще дойде време тоя и неговата чета с поддръжниците му ще бягат за ТУрция и прах ще се вдига , мълчи с месеци после каже нещо за смут пред телевизийте и хайде пак се е покрил.
61
2
 
3
 
! Отговори
Българин от Германия преди 10 месеца
Ханс ван Баален да не атакува Атака, а да се огледа в Холандия и да си отвори очите за ислямистката партия ДЕНК. Патриотичната Партия на Свободата на Герт Вилдерс само за малко да спечели първо място на последните избори, ако не бяха всички останали да се обединят в 4-ворна коалиция и да съставят дясно правителство.
60
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Моля ви,върнете Доган,поне е завършил философия и е доста по-умен,а този две изречения не може да свърже!
59
5
 
8
 
! Отговори
СЕЛЯК преди 10 месеца
В нормална държава такива като тоя и партията му нямаше да имат никакъв глас за нищо, а какво остава за вътрешна политика, камоли за геополитика.Смешен свят, смешни страни, смешен евро-съюз.Пародия на живот и държави.Ама и това ще е до време.
58
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ДЪПАСЕ,ДЪПАСЕ, МОЖЕТЕ ВСИЧКУ- ОТ ТЪПИ ДА НАПРАВИТЕ МИЛИОНЕРИ- НЕМА ВТОРО УБЕЖИЩЕ НА ....
57
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В малките градове и селата положението е страшно 80% от населението са Ш.веди.
Основният поминък са кражбите и продаването на деца . България до 50 години ше е само 5-6 големи градове а другото жунгла
56
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Българският етнически модел е дискриминация спрямо българите. Държавата води активна политика на развъждане на шведи и геноцид над българите .
55
4
 
8
 
! Отговори
999 преди 10 месеца
ДПС Е СЪЗДАДЕНА ОТ ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ ЗА СИГУРНОСТ !
В БЪЛГАРИЯ НЯМА НИКАКЪВ ЕТНИЧЕСКИ МОДЕЛ !
ЗАЩО НАЙ-ГОЛЯМАТА БЪЛГАРСКА ФИРМА БЕ НАЙ-ГЛАВНИЯ СПОНСОР ОТ ОБРЪЧИ НА ФИРМИ В ДПС?
\СЪЩАТА ФИРМА СЕГА Е СПОНСОР НА ГЕРБ\

В БЪЛГАРИЯ НЯМА НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКА ПОЛИТИКА,НИТО ПАТРИОТИЗЪМ !
В БЪЛГАРИЯ ИМА ПОЛИТИКА НА САМОУНИЩОЖЕНИЕТО !
54
2
 
14
 
! Отговори
Шопа преди 10 месеца
Къв а тоа таласъм?
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
готов е за премиер на израел
52
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
УРОДЛИВ СЛАВЯНОФОБ АНТИХРИСТ
51
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
DOST DOST DOST DOST
50
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
кяфир
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Истински евреин, по-чист от равина